RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Ryby

    Recepty, vaření, online kuchařka, Ryby Rybí maso patří k velmi kvalitním potravinám, jehož vysoká nutriční hodnota vychází z jeho složení. Z dietního hlediska je v kapřím mase ceněný především obsah lehce stravite

Recepty - Ryby - online kuchařka

Recepty - Ryby

Rybí maso patří k velmi kvalitním potravinám, jehož vysoká nutriční hodnota vychází z jeho složení. Z dietního hlediska je v kapřím mase ceněný především obsah lehce stravitelných bílkovin a nízké množství tuků. Tuky v kapřím mase jsou zároveň zdrojem zdravotně prospěšných polynenasycených mastných kyselin řady n-3, které působí preventivně proti civilizačním chorobám. Nezanedbatelný je i obsah vitamínů a minerálních látek. Pro rybí maso je typický vysoký obsah vody (50 –83%), který souvisí také s obsahem tuků (1 až 35%). Obecně platí, že ryby s vyšším obsahem vody mají nižší obsah tuků. U kapra se obsah vody pohybuje kolem 70 % a z hlediska obsahu tuků patří mezi středně tučné ryby (2 – 9 %). Bílkoviny v kapřím mase jsou charakteristické svojí vysokou biologickou hodnotou. Z hlediska obsahu všech esenciálních aminokyselin jsou srovnatelné s bílkovinami teplokrevných zvířat a navíc se jednotlivé aminokyseliny nacházejí ve velmi příznivých poměrech. Lehká stravitelnost kapřího masa souvisí s obsahem krátkých svalových vláken. Velmi nízký obsah vazivových bílkovin a absence elastinu umožňuje navíc velmi snadnou a rychlou tepelnou úpravu. Množství tuku v kapřím mase je proměnlivé, pohybuje se v rozmezí 2 – 9 %. Obsah tuku i jeho kvalitu ovlivňuje mnoho faktorů, jako je například věk ryby, roční období a v nemalé míře i způsob výživy. V české kuchyni patří k nejčastějším úpravám kapřího masa tradiční vánoční smažený kapr. Vařením či dušením kapřího masa získáte kvalitní zdravé pokrmy, které jsou často využívány i v různých typech diet. K dalším oblíbeným úpravám patří pečení a grilování kapra.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org


Rozdělení v podkategoriích - Vyberte si hledanou kategorii:

ananas - banán - bazalka - bílé víno - bílý jogurt - bílý pepř - bobkový list - brambory - brokolice - bůček - bujón - bylinky - celer - červená paprika - česnek - chilli - chilli paprička - chleba - cibule - citron - citronová šťáva - čočka - cuketa - cukr krupice - droždí - džus - eidam - fazole - feferonky - grilovací koření - hermelín - hladká mouka - hořčice - houby - houska - hranolky - hrášek - hřebíček - hrubá mouka - jablko - jarní cibulka - játra - jíška - jogurt - kapie - kari - kečup - kefír - klobása - kmín - kokos - kompot - kopr - Koření - koriandr - křen - krupice - kukuřice - květák - kysané zelí - libeček - lilek - listové těsto - losos - majolka - majonéza - majoránka - mák - mandle - marmeláda - máslo - Maso - masox - med - meruňky - mléko - mrkev - muškátový oříšek - nať - niva - nové koření - ocet - okurka - olej - olivový olej - olivy - oregáno - pálivá paprika - pálivá paprika - paprika - pažitka - pepř - pepř mletý - petrželka - pivo - podravka - polévkové koření - polohrubá mouka - pomeranč - pórek - povidla - prášek do pečiva - rajče - rajský protlak - ředkvičky - rohlík - rozinky - rozmarýn - rum - ryba - rybíz - rýže - sádlo - salám - salát - semínka - skořice - škrob - sladká paprika - slanina - šlehačka - smetana - smetana ke šlehání - sojová omáčka - solamyl - špagety - špek - špenát - strouhanka - strouhanka - sůl - šunka - švestky - tavený sýr - těstoviny - tuk - tvaroh - tvrdý sýr - tymián - uzené - vegeta - vejce - vločky - vnitřnosti - vývar - zakysaná smetana - žampiony - zázvor - Zelenina



Nalezeno: 1014 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | ...
Naložení a uzení kapra + videorecept
Naložení a uzení kapra + videorecept nakládání masa na uzení video naložený kapr uzení ryb naložení nakládání a uzení kapra udit kapra nakládání kapra recepty uzení kapra recept na uzeného kapra naložení kapra na uzení kapr na uzení udime kapra naložení a uzení vepřového masa n...
Recept na Tuňák steak s „ hranolama “
Tuňák steak s „ hranolama “ Steaky nejlépe chlazené (mohou být i mražené) opláchneme vodou, osušíme a potřeme olivovým olejem z obou stran. Oba steaky z obou stran osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Dáme uložit do chladu na cca 30 – 60 minut. Na pánev dáme rozpálit velmi ma...
Rychlý pangas na smetaně s pomerančem ♥ - recept od maminky
Rychlý pangas na smetaně s pomerančem ♥ Oloupeme pomeranče (někdy ani neloupu) a nakrájíme na kolečka. Jednu polovinu koleček vložme do pekáče lehce vymazaného olejem. Filety osolíme a opepříme, položíme do pekáče a zbylá pomerančová kolečka poklademe na filety. Zalejeme 30% smetanou a...
Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním
Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním Na Topkách je již několik receptů na uzení. Např. videorecept – Naložení a uzení kapra nebo Doma uzená makrela od Cathleen. V obou receptech se ryby nakládají do solného láku. Ryby můžeme solit i nasucho. Očistěné ryby naporcujeme a zvážíme. Na 5 kg r...
Nejlepší recept na Domácí rybí salát
Domácí rybí salát Rybičku i cibulku si nakrájíme na malé kostičky, přidáme uvařenou studenou zeleninku, nakonec majonézu a dochutíme. Množstvi si určete sami podle stravniků. Salát je moc dobrý, jako kupovaný....
Nejlepší recept na Rybí salát (cejn, kapr)
Rybí salát (cejn, kapr) Vykuchané a očištěné ryby obalíme v soli. Malé můžeme celé, větší naporcujeme. Dáme do sklenice na 3-4 dny. Po této době ryby propláchneme pod tekoucí vodou a naložíme do nálevu z octa a vody (2díly vody a jeden díl octa). Ryby prokládáme cibulí a takto ...
Treska tmavá na másle pečená - recept od maminky
Treska tmavá na másle pečená Filety tmavé tresky naporcujeme. Ideálně na porce tvaru kostky. Každou porci z obou stran osolíme a opepříme a jen velmi lehce pokapeme olivovým olejem. Rozehřejeme troubu na maximální teplotu a na plech si dáme pečící papír, na který naskládáme jednotlivé por...
Pečený tolstolobik
Pečený tolstolobik Naporcovaného tolstolobika osolíme, opepříme, obalíme v mouce a dáme péct na pánev s rozpáleným máslem nebo olejem. Během pečení pokapáváme citronem a potíráme máslem nebo olejem. Do červena opečeného tolstolobika podáváme s vařeným bramborem nebo opeč...
Domácí zavináče z kapra - dělal manžel
Domácí zavináče  z kapra - dělal manžel Kapry nafiletujeme a hodně osolíme. Vložíme do nádoby a dáme do lednice. Za dva dny je vyndáme z lednice a opláchneme vodou, zalijeme octovým nálevem v poměru 1 díl vody na 1 díl octa a uložíme zpět do lednice. Opět za dva dny vyjmeme z lednice a zbavíme ryby ko...
Pepřenky - recept od maminky
Pepřenky Všechno nakrájíme na kostičky, dáme do uzavíratelné nádoby, podle chuti osolíme, okořeníme a necháme alespoń týden naložené. Podáváme s rohlíkem....
Nejlepší recept na Kapří hranolky zase jinak
Kapří hranolky zase jinak Vykostěného kapra nakrájíme příčně na hranolky. Vejce rozšleháme s vínem a promícháme se strouhankou, bylinkami a dochutíme. Kousky ryby obalujeme v těstíčku a smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Odsajeme na ubrousku. Myslím ale, že by šlo i upéct na pečíc...
Nejlepší recept na Naložené slanečky
Naložené slanečky Slanečky krátce povaříme s : 1 velikou cibulí nakrájenou na kolečka 2 papriky nakrájené na proužky kořením a octem Po uvaření necháme vychladnout a slijeme tekutinu. Přidáme druhou cibuli nakrájenou na proužky . Dáme do sklenice, zalijeme olejem a necháme...
Recept na Sumeček africký s brokolicovou kaší
Sumeček africký s brokolicovou kaší V hlubokém talíři jsem si smíchala hořčici, olej, prolisovaný česnek, lžičku sladké papriky, 1/4 čajové lžičky mletého kmínu a pepř podle chuti. Filet jsem si rozkrojila na 4 části a rozhodla se ozkoušet, co je pravdy na tom, že rybu nejde přesolit. Mám t...
Rybí chipsy
Rybí chipsy ryby vyfiletujeme, nakrájíme maso i s kůží na menší kostky, dáme do mísy, přidáme sůl (s tou opatrně snadno se přesolí) papriku,chili, pepř, poprášíme hladkou moukou a pořádně promícháme, necháme alespoň dvě hodiny rozležet v chladu, poté zprudka usma...
Pečenáče
Pečenáče Z ryb odstraníme páteře, ale kůži necháme. Mírně osolíme a obalíme v trojobalu a usmažíme, jako řízky. Do vyšších sklenic si dáme vše, co je třeba do nálevu, mimo octu. Ryby naskládáme nastojato, pokud nemáme plochou nádobu, zalejeme octem, dolejeme vodu ...
Rybí karbanátky
Rybí karbanátky kapra vyfiletujeme, maso i s kůží pomeleme na hrubém strojku i s drobnějšími kostičkami , přidáme mleté maso, česnek, majoránku, sůl, vejce, pepř a na zahuštění trošku strouhanky, vše dle své chuti, uděláme tenčí karbanátky a osmažíme, jako příloha ...
Nejlepší recept na Tilapie
Tilapie Mouku, pepř, papriku a chili koření smícháme v misce. Tilápii posolíme a posypeme špetkou koření na ryby obalíme v mouce a smažíme na rozpáleném oleji....
Recept na Grundle
Grundle Zmrzlé rybičky si obalíme v mouce smíchané s rybím kořením a smažíme na větším množství oleje dozlatova a osolíme až na talíři. Podáváme se zeleninou, hranolkami, popřípadě s chlebem, podle chuti. Já jsem si dala jen knekebrot....
Recept na Zavináče od Labe
Zavináče od Labe Ryby očistit, pokud možno vyfiletovat, nebo alespoň ostranit páteř. Do vyššího hrnce dát vařit osolenou vodu, každou půlku ryby napíchnout na vidličku, smočit na okamžik do vařící vody, vyjmout. Všechny takto upravené filety rozložit kůží dolů, osolit,...
Recept na Amur na zelenině
Amur na zelenině na plechu rozpustíme plátek másla,zasypeme zeleninou... osolíme porce ryby a vše posypeme kořením pečeme cca 60 minut na 175 stupňů , mírně podléváme...
1 | | ...
Nalezeno: 1014 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky

Ryby

Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist