RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Ryby kapie

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Rybí maso patří k velmi kvalitním potravinám, jehož vysoká nutriční hodnota vychází z jeho složení. Z dietního hlediska je v kapřím mase ceněný především obsah leh

Recepty - Ryby kapie

Ryby - návody k vaření - online kuchařka

Rybí maso patří k velmi kvalitním potravinám, jehož vysoká nutriční hodnota vychází z jeho složení. Z dietního hlediska je v kapřím mase ceněný především obsah lehce stravitelných bílkovin a nízké množství tuků. Tuky v kapřím mase jsou zároveň zdrojem zdravotně prospěšných polynenasycených mastných kyselin řady n-3, které působí preventivně proti civilizačním chorobám. Nezanedbatelný je i obsah vitamínů a minerálních látek. Pro rybí maso je typický vysoký obsah vody (50 –83%), který souvisí také s obsahem tuků (1 až 35%). Obecně platí, že ryby s vyšším obsahem vody mají nižší obsah tuků. U kapra se obsah vody pohybuje kolem 70 % a z hlediska obsahu tuků patří mezi středně tučné ryby (2 – 9 %). Bílkoviny v kapřím mase jsou charakteristické svojí vysokou biologickou hodnotou. Z hlediska obsahu všech esenciálních aminokyselin jsou srovnatelné s bílkovinami teplokrevných zvířat a navíc se jednotlivé aminokyseliny nacházejí ve velmi příznivých poměrech. Lehká stravitelnost kapřího masa souvisí s obsahem krátkých svalových vláken. Velmi nízký obsah vazivových bílkovin a absence elastinu umožňuje navíc velmi snadnou a rychlou tepelnou úpravu. Množství tuku v kapřím mase je proměnlivé, pohybuje se v rozmezí 2 – 9 %. Obsah tuku i jeho kvalitu ovlivňuje mnoho faktorů, jako je například věk ryby, roční období a v nemalé míře i způsob výživy. V české kuchyni patří k nejčastějším úpravám kapřího masa tradiční vánoční smažený kapr. Vařením či dušením kapřího masa získáte kvalitní zdravé pokrmy, které jsou často využívány i v různých typech diet. K dalším oblíbeným úpravám patří pečení a grilování kapra.

Kapie je skupina kultivarů druhu paprika setá (Capsicum annuum), která se vyznačuje tím, že je sladká (nepálivá), tj. na rozdíl od feferonek kapie neobsahují žádný kapsaicin. Další odlišností od nich je větší velikost. Vyskytují se v různých barvách, od zelené přes žlutou až po červenou. Konzumují se jak syrové, tak jako součást různých pokrmů (např. lečo). Kapie jsou bohatým zdrojem antioxidantů a vitamínu C. V porovnání se zelenými kapiemi mají červené více vitamínů a živin. Také hodnoty karotenů jsou u červených kapií devětkrát vyšší. Pokud jde o viitamín C, obsahují ho červené kapie dvakrát víc než zelené. Červené i zelené kapie pak obsahují velké množství kyseliny p-kumarové.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 15 receptůZobrazuji: 1-15 receptů
Nejlepší recept na Sumčí hranolky s teplou zeleninou
Sumčí hranolky s teplou zeleninou Sumčí maso i s kůží zbavíme případných kostí a nakrájíme na přibližně stejně velké hranolky. Dobře osolíme a opepříme. Do misky si dáme dvě lžíce hladké mouky, kterou smícháme se lžičkou sušené hořčice. Nakrájené a osolené sumčí hranolky oba...
Filé na žampionech - recept od maminky
Filé na žampionech Filé osolíme, pokapeme citrónem a necháme odležet. Pak je obalíme v mouce a prudce opečeme. Přidáme nakládané žampióny, kapii, na plátky nakrájený pórek, podusíme a zalijeme kysanou smetanou zahuštěnou lžící mouky. Ještě krátce podusíme a dochutíme ci...
Losos Stenly - recept od maminky
Losos Stenly Filety z lososa pokapeme citronem, osolíme a potřeme česnekem. Poté obalíme ve směsi z hladké mouky, bylinek, pepře. Poté vložíme do rozpáleného másla s olejem nejprve kůží dolu. Osmažíme i z druhé strany a dáme na ubrousek okapat přebytečný olej. Podáv...
Nejlepší recept na Panganus na pórku s rajčaty
Panganus na pórku s rajčaty Pangase si nasolíme, posypeme paprikou a provensálským kořením z obou stran. Půl pórku, rajčata, papriku a česnek pokrájíme, do pekáčku si dáme plátky másla, na něj nakrájenou zeleninu. Pak přidáme pangasa, na něj druhou půlku nakrájenýho pórku a dáme p...
Ostré rybí ražniči - recept od maminky
Ostré rybí ražniči Očištěné porce kapra částečně odkostíme, osušíme, protkneme klínky česneku, opepříme, poprášíme kořením chilli nebo mletou paprikou, nakrájíme na čtverečky a necháme chvíli odležet, potom je osolíme. Slaninu pokrájíme na tenké plátky, potom na čtv...
Losos s okurkovou omáčkou
Losos s okurkovou omáčkou Porce lososa jemně posypeme pepřem a kořením a potřeme nastrouhaným zázvorem. Necháme alespoň hodinu odležet, solíme až těsně před pečením, aby losos nepustil šťávu. Mezitím si na másle zpěníme na drobno nakrájenou šalotku a přidáme na jemné nudličk...
Recept na Rybí filety přikryté zeleninou, dvěma sýry a zakysanou smetanou
Rybí filety přikryté zeleninou, dvěma sýry a zakysanou smetanou Rybí filety si nakrájíme na kousky, osolíme, dáme do pekáčku, pokapeme je olejem a zastříkáme šťávou z limetky. V misce si smícháme: cibulku a pórek nakrájené na kolečka, kapii na čtverečky, rajčátka na 8 malých dílků, nastrouháme nivu a tvrdý sýr, d...
Nejlepší recept na Ryba pod peřinkou
Ryba pod peřinkou Na másle osmažíme strouhanku, necháme vychladnout a pak smícháme se sýrem Rybu osolíme, posypeme kořením na ryby, obalíme v mouce, opečeme na oleji a přendáme do zapékací misky. Na oleji krátce podusíme nakrájenou zeleninu,osolíme, můžeme okořenit , p...
Recept na Pochoutkový pstruh s bylinkami, zeleninou a brambůrky v alobalu
Pochoutkový pstruh s bylinkami, zeleninou a brambůrky v alobalu Nejprve si necháme povolit máslo. Odřízneme 2 cm zelené části cibulky a 2 slabé plátky z bílé části. Bylinky nasekáme nadrobno a společně s částí cibulky rozetřeme v hmoždíři nebo rozmixujeme, aby vznikla kašička. Pak směs do másla vmícháme, prolisuje...
Recept na Rybí kousky v paprikové marinádě
Rybí  kousky v paprikové marinádě Rybí filet nakrájíme na kostky. Pokud máme podkovy z ryb, odtraníme páteř a žebra.Opět nakrájíme na kostky, můžeme maso proříznout co pár mm až ke kůži. Při pečení se zářezy zase spojí.Tímto rozrušíme kostičky ypsilonky, nebudou při jídle vadit.U l...
Pangasius zapečený s kukuřicí a mozzarellou
Pangasius zapečený s kukuřicí a mozzarellou Filety ryby osušíme, vetřeme sůl, podélně rozřízneme prostředkem filetu a necháme cca 30 minut odležet. Takto vzniklé filety poté osušíme v papírové utěrce. Nachystáme plátky alpské šunky, režnou niť na převázání a malou skleničku (panáka - samozřej...
Nejlepší recept na Pangas pod peřinkou
Pangas pod peřinkou Rozmrzlého pangase naporcujeme na menší části, osušíme, osolíme, pokapeme olejem a citronovou šťávou a odložíme stranou. Kapie nakrájíme na drobné kostičky, smícháme s Majolkou®, pomazánkovým máslem a sýrem nastrouhaným na hrubější nudličky, podle...
Recept na Plněný platýz krabím masem se sýrovým přelivem
Plněný platýz krabím masem se sýrovým přelivem Smes koreni: Podle vlastnich chuti smichame sul, cukr, cerstve mlety cerny pepr, citronovy pepr, mlety koriandr a suseny kopr. Koreni si muzeme namichat vic, protoze se vyborne hodi jeste na tunaka, lososa, krevety a skalopy. Krabi maso smichame s kapii nakrajenou na male kousky,...
Pangas na slanině s hořčicí
Pangas na slanině s hořčicí Do pekáče rozprostřeme anglickou slaninu, na to položíme porce pangase, potřeme hořčicí a zasypeme sekanou pažitkou. Posypeme na půlkolečka nakrájenou cibulí, nakrájenou kapií a dáme péct (bez podlití - ryba pustí vodu). Po půlhodině, nebo až ryba neplave v...
Filé se sýrovou omáčkou
Filé se sýrovou omáčkou Máslo necháme rozpustit v hlubší pánvi. Poklademe na něj filé a dusíme. Dusíme tak dlouho dokud se nerozpadne na kousky. Podušené filé podle chuti osolíme a posypeme kmínem a kořením na ryby. Pak filé zalijeme smetanou, prohřejeme (nevaříme) a dáme z ohně. ...
 
Nalezeno: 15 receptůZobrazuji: 1-15 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky

Ryby

Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist