|
Recepty -
Ryby jogurtRyby - návody k vaření - online kuchařka
| Rybí maso patří k velmi kvalitním potravinám, jehož vysoká nutriční hodnota vychází z jeho složení. Z dietního hlediska je v kapřím mase ceněný především obsah lehce stravitelných bílkovin a nízké množství tuků. Tuky v kapřím mase jsou zároveň zdrojem zdravotně prospěšných polynenasycených mastných kyselin řady n-3, které působí preventivně proti civilizačním chorobám. Nezanedbatelný je i obsah vitamínů a minerálních látek. Pro rybí maso je typický vysoký obsah vody (50 –83%), který souvisí také s obsahem tuků (1 až 35%). Obecně platí, že ryby s vyšším obsahem vody mají nižší obsah tuků. U kapra se obsah vody pohybuje kolem 70 % a z hlediska obsahu tuků patří mezi středně tučné ryby (2 – 9 %). Bílkoviny v kapřím mase jsou charakteristické svojí vysokou biologickou hodnotou. Z hlediska obsahu všech esenciálních aminokyselin jsou srovnatelné s bílkovinami teplokrevných zvířat a navíc se jednotlivé aminokyseliny nacházejí ve velmi příznivých poměrech. Lehká stravitelnost kapřího masa souvisí s obsahem krátkých svalových vláken. Velmi nízký obsah vazivových bílkovin a absence elastinu umožňuje navíc velmi snadnou a rychlou tepelnou úpravu. Množství tuku v kapřím mase je proměnlivé, pohybuje se v rozmezí 2 – 9 %. Obsah tuku i jeho kvalitu ovlivňuje mnoho faktorů, jako je například věk ryby, roční období a v nemalé míře i způsob výživy. V české kuchyni patří k nejčastějším úpravám kapřího masa tradiční vánoční smažený kapr. Vařením či dušením kapřího masa získáte kvalitní zdravé pokrmy, které jsou často využívány i v různých typech diet. K dalším oblíbeným úpravám patří pečení a grilování kapra.
Jogurt je mléčný výrobek, při kterém se v mléce po 4–8 hodin nechávají při teplotě asi 40 °C vyvíjet bakterie, které procesem zvaným kysání přemění cukr (laktózu) na kyselinu mléčnou. Obsah sušiny v současném kvalitním bílém jogurtu se pohybuje kolem 12-13%, minimální obsah sušiny je 8,2%. U méně kvalitních jogurtů bývá nahrazována ovocná složka levnějšími protlaky nebo šťávou z červené řepy, jablek či z mrkve a ochucena příslušnou příchutí. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 28 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | |
Nejlepší recept na Kapří hranolky zase jinak |
|
Vykostěného kapra nakrájíme příčně na hranolky. Vejce rozšleháme s vínem a promícháme se strouhankou, bylinkami a dochutíme. Kousky ryby obalujeme v těstíčku a smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Odsajeme na ubrousku. Myslím ale, že by šlo i upéct na pečíc...
|
|
|
Nejlepší recept na Sleď po kolobřežsku |
|
Filety vložit do studené vody na 1 hod.(ze slaného nálevu propláchnout ve vodě), pak vodu slít a zalít mlékem na 1 hod. Po 1 hod. mléko slít, opláchnout ve vodě a osušit (utěrkou, ubrouskem). Filety pokapat šťávou z citronu posypat pepřem, nakrájet cibuli na k...
|
|
|
Nakládaný losos s hořčičným dresinkem |
|
Filety musi byt s kuzi. Kazdou filetu omyjeme a osusime. Lehce zakapneme olivovym olejem a posypeme cerstve namletym peprem. Na jednu filetu polozime svazek proplachnuteho kopru, zasypeme lzici cukru a lzici soli, pote zakapneme stavou z limetky nebo jednoho citronu. Priklopime d...
|
|
|
Recept na Vánoční kapr v marinádě |
|
Kapra opláchneme, osušíme a pokapeme citronem.Z jogurtu, vajec, pepře a hořčice umícháme marinádu do které kapříka naložíme cca na 24 hodin.Kapr se zbaví nepříjemné bahenní pachuti, kterou některé větší kousky mají, a i obalování je snazší.Poté kapra...
|
|
|
Krabí salát "SURI " |
|
Tyčinky nakrájet na slabé kousky, trochu osolit a opepřit, promíchat. Pak přidat ananas a zase promíchat. Jogurt s tatarkou v hrníčku zvlášť promícháme a přidáme k ostatním ingrediencím a zase pořádně promícháme. Podáváme vychlazené....
|
|
|
Nejlepší recept na Zapečený pangasius se špenátem |
|
Pangasia necháme rozmrznout, menší zapékací misku lehce vymažeme trochou olivového oleje. Pangasia přepůlíme, z obou stran posolíme, popepříme a posypeme kořením na ryby. První půlku dáme do zapékací misky, posypeme česnekem. Ze zmrzlého špenátu nožem o...
|
|
|
Lehký zeleninový salát s rybou na másle |
|
Nejprve si na pánvi si rozpustíme máslo. Položíme na ní osolenou rybu a lehce ji posypeme kmínem. Opékáme z obou stran. Mezitím si připravíme salát. Zeleninu nakrájíme na větší kousky a promícháme. Připravíme si také dresing. Do hlubokého talíře nejp...
|
|
|
Nejlepší recept na Pstruh na mandlích |
|
Pstruha důkladně omyjeme, oškrábeme, osušíme, osolíme opepříme bílým pepřem a posypeme sušenou citrónovou kůrou. Dobře obalíme v hladké mouce. Smažíme na rozpáleném oleji a na mírnějším ohni propečeme. Mandle spaříme v horké vodě a vyloupeme je. Na ...
|
|
|
|
Rybí prsty v listovém těstě se špenátem a jogurtovým dresingem |
|
1. Na oleji si osmahneme cibulku, česnek, přidáme špenát, koření na ryby a necháme dusit. 2. Rozválíme si listové těsto posypeme kořením na ryby, na něj naskládáme smažené rybí prsty, na ně dáme špenát, zabalíme a potřeme rozšlehaným vejcem. 3. Peče...
|
|
|
|
Recept na Filé v majonéze |
|
Filé nakrájíme na plátky, pokapeme citronem, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném tuku. Musí být dobře propečené s růžovou kůrkou. Majolku® zředíme jogurtem a vmícháme lžíci strouhaného křenu. Jednotlivé porce na talíři přeléváme o...
|
|
|
Pečené filety z candáta v jogutru a sezamu |
|
Filety z candáta osolíme, opepříme a vložíme asi na dvě hodinky do marinády, kterou připravíme z jogurtu, kari koření, citrónové šťávy a parmazánu. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Do strouhanky zamícháme 2 lžíce sezamového semínka a každý pláte...
|
|
|
|
Netradičně smažený pangasius |
|
Pokud je filé zmrazené, necháme je rozmrazit, poté je osolíme a pokapeme citrónem, aby se maso zpevnilo. Před smažením plátky ryby osušíme, obalíme v mouce smíchané se strouhankou (žádné vajíčko) a spíše opečeme než usmažíme na troše másla, do kterého...
|
|
|
Filé v kokosu |
|
Pór narežeme na kolieska a na masle krátko orestujeme. Vyberieme a na rovnakej panvičke orestujeme na kolieska narezané banány. Kokos opražíme na inej suchej panvičke a po prechladnutí vmiešame žĺtok a šťavu. Kocky filé osolíme, okoreníme a obalíme v kokose....
|
|
|
Treska zapečená v jogurtu - recept od maminky |
|
Nejprve si uvaříme ve slupce brambory do poloměkka. Oloupeme a nakrájíme je na kolečka. Cibuli nakrájíme také na kolečka, brokolici na růžičky a rajčata na měsíčky. Zapékací mísu vymažeme tukem a vložíme do ní připravenou zeleninu, osolíme, opepříme a...
|
|
|
Recept na Rybí filé v jogurtu a rajském protlaku |
|
Rybu trochu osolíme, opepříme a opečeme do zlatova na oleji s máslem a přendáme do zapékací misky. Do pánve s výpekem přidáme rajský protlak a za stálého míchání trochu osmahneme. Pak zalijeme vývarem, podle chuti osolíme, opepříme a pár minut provařím...
|
|
|
Recept na Filet z okouna s bramborovookurkovou omáčkou |
|
Porce ryby omyjeme a osušíme, ochutíme solí, pepřem a sušeným tymiánem. Cibuli a česnek oloupeme a najemno nasekáme, okurku oloupeme a rozkrájíme na větší kostky. Brambory oloupeme, překrájíme na osminy a uvaříme doměkka v osolené vodě. Na pánvi rozpu...
|
|
|
Mořská štika v tvarůžkovém těstíčku |
|
Filety si osušíme a pokud možno nesolíme, tvarůžky a vegeta stačí. Obalíme je v hladké mouce a potřeme těstíčkem, které umícháme z výše uvedených ingrediencí. Toto množství těstíčka stačí zhruba na 3-4 kousky filetů, popřípadě jiného masa. Smaž...
|
|
|
| Nalezeno: 28 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|