|
Recepty -
Nápoje - online kuchařkaRecepty - Nápoje
| Požíváním nápojů člověk v rámci pitného režimu přijímá vodu. Člověk (v závislosti na tělesné hmotnosti, věku a vykonávané činnosti) potřebuje denní příjem tekutin v rozsahu 1500 ml (dítě s tělesnou hmotností 20 kg) do 3000 ml (dospělý). Tato potřeba by měla být pokryta nápoji, voda, obsažená v potravinách se obvykle do běžné bilance tekutin nezapočítává. Podle teploty při servírování se nápoje dělí na teplé a studené. Podle obsahu a složení se nápoje označují jako mléčné, ovocné, tonizující, nápoje colového typu, kávoviny, čaje a další. Podle způsobu podávání se studené nápoje dělí na lahvované (podávané v láhvi), rozlévané (z větších balení), točené (pomocí výčepní stolice nebo jiné dávkovací technologie), postmixové (připravované strojně z koncentrátů) a balené. Horké nápoje se obvykle připravují kuchyňským způsobem nebo se postmixují z koncentrátů. Studené nápoje se dále dělí na sycené a nesycené, v závislosti na tom, zda je při výrobě nápoj sycen kysličníkem uhličitým. Pro ovocné nápoje platí závazné označení podle podílu přírodní ovocné šťávy nebo koncentrátu (koncentrát je vylisovaná a zahuštěná ovocná šťáva, do níž bylo při výrobě nápoje vráceno stejné množství vody, které bylo při koncentraci odstraněno). Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Rozdělení v podkategoriích - Vyberte si hledanou kategorii:
ananas - banán - bílé víno - bílý jogurt - bílý pepř - borůvky - broskve - celer - česnek - chilli - cibule - citron - citronová šťáva - čokoláda - cukr krupice - cukr krystal - droždí - džus - hřebíček - hruška - jablko - jahody - jogurt - kakao - káva - kefír - kiwi - kokos - kompot - kopr - Koření - koriandr - krupice - ledové kaštany - mandle - marmeláda - med - meruňky - mléko - mrkev - muškátový oříšek - nať - nové koření - ocet - okurka - olej - ořechy - Ovoce - pepř - petrželka - piškoty - pivo - pomeranč - Přísady - pudink - ředkvičky - rozinky - rum - rybíz - rýže - salát - semínka - skořice - škrob - šlehačka - smetana - smetana ke šlehání - soda - špenát - sůl - švestky - třešně - tuk - tvaroh - vejce - višně - vločky - zakysaná smetana - zázvor - Zelenina
Nalezeno: 499 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | 1 | 2 | 3 ... 24 |
Ořechovice - recept od maminky |
|
Celé zelené ořechy nakrájíme, kůru nastrouháme, přidáme hřebíček, skořici, zalijeme 300ml 96% lihem a 250 ml vodou a necháme měsíc vyluhovat. Scedíme, přidáme studený sirup z 40 dkg cukru svařeného v 225 ml vody....
|
|
|
Domácí griotka z višní |
|
Višně umyjeme, zbavíme stopek a připravíme si rum a velkou sklenici o obsahu 5l, tu dobře očistíme. Do čistého skla ukládáme po vrstvách cukr a višně, vrstvy zakončíme cukrem. Sklenici uzavřeme a necháme stát na tmavém a chladném místě do druhého dne. ...
|
|
|
Nejlepší recept na Ostružinový likér |
|
Ostružiny rozmačkáme a s malým množstvím vody mírně povaříme. Drť necháme krátce nakvasit, pak šťávu scedíme, zbytek vylisujeme a vše doplníme vodou na objem 1 litr. Přidáme 500ml vody, 500ml sirupu a litr lihu. Po ustání likér stáhneme, popř. zfiltr...
|
|
|
Nejlepší recept na Slivovice s medem |
|
Do litrové láhve pomocí trychtýře nalijeme med a dolijeme slivovicí. Důkladně protřepeme. Necháme zrát min. 3 měsíce a po tuto dobu láhev jednou týdně protřepáváme. Podáváme vychlazené jako likér nebo je z toho výborný "grog", který voní tím ovocem, ze...
|
|
|
Recept na Ořechovka - likér |
|
Ořechy nakrájíme na měsíčky, přidáme 6 nových koření, 5 hřebíčkú, trochu zázvoru, špetku fenyklu, anýzu a půl citronu, kousek skořice, vanilky, pomerančové kůry a zalijeme alkoholem. Necháme 14 dní za oknem na slunci. Rozvařit 1/4 kg cukru 1/2 l vody a...
|
|
|
Višně v rumu |
|
Višně i s peckou omyjeme, vložíme do sklenice, zasypeme cukrem a zalijeme rumem, aby byly višně potopené Sklenici uzavřeme a necháme uležet nejméně 2 měsíce, aby pustila šťáva z višní a višně pěkně nasály do sebe rum....
|
|
|
Rybízová šťáva |
|
Uvaříme v hrnci rybíz a necháme vystydnout (můžeme dát místo toho do odšťavňovače na rybíz). Přecedíme přes síto, přidáme vodu, cukr a led. Podáváme vychlazené z lednice....
|
|
|
MOCHITO (Mojito) |
|
Do vysoké skleničky ze silného skla vložíme 1/4 limetky rozkrojenou na tři dílky. Přisypeme cukr a mátu. Dřevěnou paličkou rozmělníme(jinak máta a limetka nepustí potřebnou chuť),nalijeme rum a džus, přidáme ledovou tříšť a dolijeme vodou. Ozdobíme plát...
|
|
|
Kadlikův "koziňon" z květů bezu - recept od maminky |
|
Alkoholický nápoj, známý mi už čtyřicet let... Moje babička tomu říkala "Kozí vermut", matka jenom "Kozičák", no a já, protože jemně perlivá až štiplavá chuť na jazyku mi připomíná bílé vínečko Sauwignon, tak jsem ten název trošku zkomolil.. Pro vysv...
|
|
|
Svatojánská ořechovice - recept od maminky |
|
Oprané ořechy pokrájíme a spolu s kořením dáme do velké skleněné nádoby. Poté zalijeme alkoholem a vychladlou převařenou vodou. Zakryjeme a necháme stát na světlém místě 20dní. Potom slijeme přes síto a doplníme vychl. cuker. roztokem. Promícháme a p...
|
|
|
Recept na Piňacoláda |
|
Dejte do mixéru, šejkru a po promíchání nalijte do skleničky. Můžete přidat kostky ledu. Kokosové mléko umocní chuť celého nápoje. :)...
|
|
|
Likér z černého rybízu, višní a josty |
|
Vše dáme do velké sklenice a necháme v teplé místnosti 6 týdnů. Občas promícháme. Poté slijeme přes plátno a nalijeme do skleněných šroubovacích lahví....
|
|
|
Mochito-recept - recept od maminky |
|
Příprava do sklenice dáme nakrájenou limetku na měsíčky, přidáme hnědý cukr a mátu a vše společně s troškou ledové tříště rozmačkáme, poté přidáme bílý rum a dolijeme čistou vodou, vše promícháme a dosypeme ledovou tříští....
|
|
|
Lék z aloe - recept od maminky |
|
aloe semlet strojkem na maso přidat ½ kg medu, 7 dcl přírodního červeného vína, 1 dcl čistého lihu nebo kořalky. Dobře uzátkovat na 5 dnů. Tekutina se po 5 dnech procedí, vždy jen takové množství asi na týden užívání. Ostatní nechat uložené v uzavřen...
|
|
|
Nejlepší recept na Zapečený ovocný čaj |
|
Ovoce i s cukrem, citronem a kořením dáme do pekáče a na 20-25 min. vložíme do trouby, vyhřáté na 180 stupňů. Necháme propéct a po vyjmutí vlijeme rum, opatrně promícháme a ještě horké plníme do malých zavařovacích skleniček. Uzavřeme víčky a obrá...
|
|
|
Bombardino |
|
V hrnci svařte vaječný koňak s whisky, vmíchejte horké mléko a nápoj rozdělte do silnostěnných sklenic. Ozdobte kopečkem ušlehané smetany, zasypte kakaem a podávejte....
|
|
|
Meruňkový likér |
|
Zralé vypeckované meruňky rozmačkáme a zalijeme lihem, rumem a vodou a necháme 14 dnů macerovat. Pak vylisujeme, přidáme cukrový sirup, rozmícháme a necháme usadit. Přefiltrujeme a uzavřené v láhvích uložíme....
|
|
|
Frappé |
|
Všechny suroviny v prvním odstavci vložíme do mixéru a mixujeme cca 2 min. Poté lijeme do připravených skleniček, můžeme dodat zmrzlinu, šlehačku, ozdobit skořicí, prostě co hrdlo ráčí....
|
|
|
Diviznový sirup - recept od maminky |
|
Nasbíráme květy z divizny a dáme je do nádoby,posypeme cukrem(nešetříme).Každý den uděláme to samé a až změní barvu a bude takový tmavě hnědý(=až vypustí nektar).Tak si vezmeme druhou sklenici,vysteleme jí gazou a scedíme.A tím se ven dostanou všechny ty...
|
|
|
Nejlepší recept na Horká čokoláda s kávou ;) ♥ |
|
a) V mléce rozpustíme čokoládu, přidáme kávu a kakao. Vaříme cca 3min. V mikrovlnce rozpustíme zmrzlinu, kterou lžící opatrně podáváme do hrnečku na čokoládu. Zdobíme pikaem. b)V mléce rozpustíme čokoládu, přidáme kakao s kávou. Provaříme, přeleje...
|
|
|
1 | 2 | 3 ... 24 | Nalezeno: 499 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|