RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Mořské plody

    Recepty, vaření, online kuchařka, Mořské plody Mořské plody, též plody moře nebo dary moře, jsou potraviny získávané z mořských živočichů. Mořské plody zahrnují ryby, měkkýše (hlavonožci a mlži), korýše (krev

Recepty - Mořské plody - online kuchařka

Recepty - Mořské plody

Mořské plody, též plody moře nebo dary moře, jsou potraviny získávané z mořských živočichů. Mořské plody zahrnují ryby, měkkýše (hlavonožci a mlži), korýše (krevety a humrovití) a ostnokožce (sumýši a ježovky). Někdy se tento pojem používá v užším významu jen pro maso mořských živočichů s výjimkou ryb. V Evropě patří k nejběžněji konzumovaným "plodům moře" hlavonožci, mlži a korýši. Z hlavonožců jsou oblíbeny zejména kalamáry, což je nejčastěji maso olihně obecné nebo sépie obecné, krájené na charakteristická kolečka. Má poměrně tuhou konzistejnci a jemnou chuť, hodí se hlavně na smažení nebo dušené směsi. Tuhé, ale chutné maso mají chobotnice, k využívaným druhům patří chobotnice pobřežní a menší chobotnice pižmová. Z mlžů jsou nejběžněi konzumovány ústřice jedlé (zasyrova, zejména jako předkrm) a slávky jedlé, používané hlavně k vaření a dušení. V přímořských oblastech se konzumují i další druhy mlžů, např. zaděnky, srdcovky, střenky, telínky, rozchlipky nebo hřebenatky. Korýši, k nimž patří krevety, garnáti, scampi, krabi, langusty a humři mají vesměs jemné, delikátní maso, které je poměrně drahé, proto se často napodobuje poměrně levnou, barvenou směsí rybího a krabího masa, známou jako surimi, lidově zvanou "krabí tyčinky". Mořští plži a ostnokožci jsou pojídáni ve větší míře pouze v přímořských oblastech, s výjimkou sumýšů ani nejsou nejsou předmětem komeršního lovu pro maso. Sumýši jsou oblíbeni v čínské a indonéské kuchyni, kde se z nich vaří polévky. Nejsou příliš chutní, ale tradiční čínská medicína jim připisuje léčivé vlastnosti. Někdy se k mořským plodům v širším slova smyslu počítají i kytovci, ploutvonožci a mořské želvy.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org


Rozdělení v podkategoriích - Vyberte si hledanou kategorii:

bazalka - bílé víno - bílý jogurt - bílý pepř - bobkový list - brokolice - bujón - bylinky - celer - červená paprika - česnek - chilli - chilli paprička - cibule - citron - citronová šťáva - cuketa - eidam - grilovací koření - hladká mouka - hořčice - houby - hrášek - jarní cibulka - jogurt - kapie - kari - kečup - klobása - kmín - kokos - kompot - kopr - Koření - koriandr - krupice - květák - majonéza - mák - máslo - med - mléko - mrkev - nať - niva - nové koření - okurka - olej - olivový olej - oregáno - Ostatní - paprika - pažitka - pepř - petrželka - pivo - podravka - pomeranč - pórek - Přísady - rajče - rozmarýn - ryba - rýže - salám - salát - škrob - slanina - smetana - smetana ke šlehání - solamyl - špagety - špenát - strouhanka - strouhanka - sůl - těstoviny - tymián - uzené - vejce - vývar - žampiony - zázvor



Nalezeno: 79 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | |
Mořské plody na středomořský způsob
Mořské plody na středomořský způsob Na olivovém oleji nejlépe ve wok pánvi orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme mořské plody, nakrájenou cuketu, česnek, okořeníme zázvorem, bazalkou, pepřem, podlijeme a necháme 5 minut podusit. Potom vložíme nakrájenou papriku, rajčata, osolíme, při...
Smažené krevety v křupavém těstíčku
Smažené krevety v křupavém těstíčku Oloupeme krevety. Osolíme a opepříme je. Rozšleháme si jedno vajíčko, přidáme vodu a mléko, osolíme, a zasypeme moukou, aby vzniklo těstíčko o trochu hustší než na palačinky. Do sáčku si dáme mouku, kterou si podle chuti ochutíme buď červenou paprikou nebo...
Pikantní mořské plody
Pikantní mořské plody Na oleji si orestujeme česnek, přidáme curry pastu a na kostičky nakrájené papriky a chilli papričku. Mícháme cca 5 minut a vložíme mořské plody, rybí nebo sójovou omáčku, přiklopíme a dusíme dalších 5 minut. Poté zakápneme limetkovou šťávou, dochutíme...
Krevetové rizoto
Krevetové rizoto Propranou rýži uvaříme doměkka ve vodě s bojónem. Asi v polovině doby vaření rýže si v jiné větší nádobě na oleji orestujeme nakrájený česnek. Přidáme krevety a zarestujeme. Já měla krevety mražené, které jsem nechala od rána pozvolna rozmrazit. Ke kr...
Recept na Špagety frutti di mare
Špagety frutti di mare Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, pórek očistíme a nakrájíme na nudličky. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme česnek, pórek, očištěné oloupané krevety, maso z mušlí a kroužky kalamár a vše společně orestujeme. Směs osolíme a opepříme a ...
Mořský koktejl na ciabattě
Mořský koktejl na ciabattě Mražený mořský koktejl necháme při pokojové teplotě rozmrazit. Po rozmrazení necháme okapat a slijeme všechnu tekutinu. Rozpálíme si menší pánev, do které následně nalijeme trošku olivového oleje a do něj vložíme najemno nakrájené stroužky česneku a n...
Nejlepší recept na Slávky na víně
Slávky na víně SLávky omyjeme a očistíme kartáčkem. Nasypeme do mísy a zalijeme studenou vodou. Ty slávky, které zůstanou otevřené vyhodíme. Na pánvi orestujeme na drobno nakrájenou cibuli na trošce olivového oleje. Poté přidáme 8 na plátky nakrájených stroužků čes...
Recept na Krevety saganaki
Krevety saganaki Očistěné a umyté krevety dáme do kastrolku s vodou a vaříme 5-6 minut. Krevety musí být potopené. Do hlubší pánve si dáme trochu oliv. oleje, přidáme nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme, přidáme rajč. protlak, hořčici, kečup, sůl, pepř a kdo má rád ...
Recept na Sladkokyselé olihně ( kalamáry) a krevety
Sladkokyselé olihně ( kalamáry) a krevety Oliheň očistíme ( viz. obrázek). Zatáhneme za chapadla s hlavou a vyjmeme i s vnitřnostmi. Poté musíme vyjmout průsvitné " péro", které se skrývá uvnitř těla, jde to velmi lehce, nebojte se. Z hlavy vyjmeme tzv. zobák. Z těla a částečně i chapadel olihně se...
Krevety na víně
Krevety na víně Krevety vyloupeme (postup je popsán v poznámce) a omyjeme. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, vhodíme krevety a rychle restujeme. Asi po 2 minutách podlejeme vínem a na nejvyšším stupni restujeme asi minutku. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s rozpečenou bílou ...
Paella s kuřecím masem a krevetami - recept od maminky
Paella s kuřecím masem a krevetami Na pánev nalijeme olivový olej a orestujeme na něm krevety, chorizo klobásu a papriky. Po orestování z pánve vyjmeme. Na pánev přidáme opět olej, přidáme kuřecí prsa, česnek nakrájený na kolečka a cibule nadrobno. Mícháme, dokud nám cibule nezesklovatí....
Krevety po sečuánsku
Krevety po sečuánsku Krevetkám ( rozmraženým a osušeným ) ufikneme ocásky, pokud seženeme čerstvé, tím lépe :-), solamyl rozmícháme s vodou, lehce osolíme, krevetky omatláme solamylovou omáčkou a necháme v chladu min. hodinu marinovat. Ve woku rozpálíme cca 3 lžíce rostlinného...
Nejlepší recept na Česnekové krevetky
Česnekové krevetky 1) Necháme rozpustit máslo. Asi 30 sec. 2) Přidáme krevety a česnek a smažíme asi 5 minut, dokud krevety nezrůžoví. 3) Poté přidáme petrželku, šťávu a sůl. Zamícháme a přestaneme smažit....
Nejlepší recept na Krevetový koktejl
Krevetový koktejl Jogurt, majonézu a kečup promícháme. Krevety a mandarinky nakrájíme na stejně velké kousky. Přimícháme do směsi, opepříme a přidáme chilli(dle chuti). Sektovou misku vysteleme listy salátu a naplníme koktejlem....
Slávky vařené na páře (plody moře) - recept od maminky
Slávky vařené na páře (plody moře) Do vetsiho hrnce dame cca 3cm vody, vlozime 2 bobkove listy a 3 kulicky noveho koreni, dame parak na knedliky a privedeme k varu. Ocistene slavky od morske travy a povrchovych necistot vlozime do hrnce a v pare varime cca 7-10 mminut, dokud se slavky neotevrou. Pote odlomime praz...
Marinované krevety Gambas na pánvičce
Marinované krevety Gambas na pánvičce Krevety necháme v lednici pozvolna rozmrznout, opláchneme, osušíme, naložíme na 30-60min. do marinády a dáme do chladna. Občas lehce promícháme, aby se krevety rovnoměrně marinovaly. Marináda: olej smícháme s nasekanými bylinkami, chilli kořením, trochou lim...
Kalamárový salát - recept od maminky
Kalamárový salát 1) Kalamáry si očistíme a nakrájíme na kolečka asi necelý centimetr silná. Toto množství dáme do vroucí vody (5 litrů, 1 a 1/3 lžíce soli) na 40-60 sekund. Nepřikrýváme pokličkou. Po uplynutí této doby slijeme vařící vodu a nalijeme do hrnce vodu studenou,...
Recept na Indonéská smažená rýže
Indonéská smažená rýže 1. Kuřecí maso si nakrájíme na tenké nudličky. Na pánvi si rozpálíme olej a na něj vlijeme rozšlehaná vejce, osolíme a omeletu z obou stran opečeme. Vyjmeme a nakrájíme na proužky. Do pánve dolijeme trochu oleje, opečeme na něm kuřecí maso, osolíme a při...
Těstovinový salát s krevetami
Těstovinový salát s krevetami Uvařené těstoviny propláchneme studenou vodou, přidáme pár kapek olivového oleje, nakrájená cherry rajčátka, krevety a nať cibulky. Do jogurtu přidáme hořčici, sůl, pepř, zamícháme a přilijeme k těstovinám. Můžeme ještě dochutit několika kapkami citr...
Těstoviny s krevetami
Těstoviny s krevetami Krevety necham rozmrazt pri izbovej teplote, osusime ich. Na panvicke rozpustim maslo, naplatkujem nan cesnak a osusene krevety na masle prehrejme najviac 2 minuty. Podla navodu uvarime cestoviny vo vode, do kt. sme pridali lyzicu olivoveho oleja. Scedime ich. Zltok v miske rozsl...
1 | |
Nalezeno: 79 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso

Mořské plody

Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist