|
Recepty -
Ryby kečupRyby - návody k vaření - online kuchařka
| Rybí maso patří k velmi kvalitním potravinám, jehož vysoká nutriční hodnota vychází z jeho složení. Z dietního hlediska je v kapřím mase ceněný především obsah lehce stravitelných bílkovin a nízké množství tuků. Tuky v kapřím mase jsou zároveň zdrojem zdravotně prospěšných polynenasycených mastných kyselin řady n-3, které působí preventivně proti civilizačním chorobám. Nezanedbatelný je i obsah vitamínů a minerálních látek. Pro rybí maso je typický vysoký obsah vody (50 –83%), který souvisí také s obsahem tuků (1 až 35%). Obecně platí, že ryby s vyšším obsahem vody mají nižší obsah tuků. U kapra se obsah vody pohybuje kolem 70 % a z hlediska obsahu tuků patří mezi středně tučné ryby (2 – 9 %). Bílkoviny v kapřím mase jsou charakteristické svojí vysokou biologickou hodnotou. Z hlediska obsahu všech esenciálních aminokyselin jsou srovnatelné s bílkovinami teplokrevných zvířat a navíc se jednotlivé aminokyseliny nacházejí ve velmi příznivých poměrech. Lehká stravitelnost kapřího masa souvisí s obsahem krátkých svalových vláken. Velmi nízký obsah vazivových bílkovin a absence elastinu umožňuje navíc velmi snadnou a rychlou tepelnou úpravu. Množství tuku v kapřím mase je proměnlivé, pohybuje se v rozmezí 2 – 9 %. Obsah tuku i jeho kvalitu ovlivňuje mnoho faktorů, jako je například věk ryby, roční období a v nemalé míře i způsob výživy. V české kuchyni patří k nejčastějším úpravám kapřího masa tradiční vánoční smažený kapr. Vařením či dušením kapřího masa získáte kvalitní zdravé pokrmy, které jsou často využívány i v různých typech diet. K dalším oblíbeným úpravám patří pečení a grilování kapra.
Kečup je druh husté zeleninové omáčky. Jeho základ vznikl ve východní Asii, kde se používal jako omáčka na ryby. Je vyroben z rajčatového protlaku, koření a dalších přísad, díky tomu má červené zabarvení. Obvykle je používán k ochucení jídla. Kečup bývá obvykle konzumován s klobásami, hamburgery, hranolky, párky v rohlíku, s těstovinami i se sýrem, rýži často se také jí s fish and chips. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 33 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | |
Zapečené jáhly s tuňákem a zeleninou |
|
Jáhly propláchněte, dejte do hrnce, zalijte vodou a uvařte podobně jako třeba kus kus. Na dno zapékací misky dejte pár kapek olivového oleje. Přidejte ne úplně uvařené jáhly, které smíchejte s na kostky nakrájenou zeleninou, pórkem, cibulkou a tuňákem, kte...
|
|
|
Rybí filé na leču |
|
Rybí filé osolíme a zprudka opečeme z obou stran na rozpáleném oleji v teflonové pánvičce. Opatrně vyjmeme, výpek zaprášíme troškou mouky, osmahneme, přidáme trochu vody, lečo, trochu kečupu nebo protlaku, mícháme až nám směska zavaří. Necháme zvolna p...
|
|
|
Nejlepší recept na Žralok s rajčátkovou omáčkou |
|
Mouku smíchame s rybím kořením ve směsi, obalíme steaky a na pánvi s nepřilnavým povrchem zahřejeme olej a zlehka "osmažíme". Zalijeme "rajčátkovou" omačkou, necháme chvíli podusit a dochutíme kečupem a kořením. Podáváme s bramborem nebo rýží....
|
|
|
Halibut s pikantní omáčkou |
|
Připravíme si omáčku: Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli , přidáme kečup a krátce dusíme. Pak přidáme nadrobno nakrájené okurky a posekané olivy. Dochutíme sojovou omáčkou, worchestrem a solí. Rozmrazenou rybu si nakrájíme na vhodné kousky, oso...
|
|
|
Recept na Rybí filé s rajskou majonézou |
|
Filé nakrájíme na menší silnější porce, které složíme do porcelánové misky a marinujeme asi 3h.v tomto laku: ocet, citronová šťáva, koření a olej, sůl, toto vse promícháme a nalijeme na filé. Poté filé vyjmeme, necháme dobře okapat a obalíme ve strouha...
|
|
|
Rychlý tatarák z kapra |
|
1.- Maso semeleme na masovém strojku (kostičky nevadí-zachytí se a zůstanou uchycené na šneku strojku). 2.- Všechny suroviny smícháme a vmícháme do semletého masa. 3.- Vše ještě ochutíme dle našich představ a chuti. Necháme v chladu alespoň 2 hod. Mažeme na ...
|
|
|
|
Čínská klasika sladkokyselá ryba |
|
1-Rybacie file pokrajame na kocky a dame do misky a posypeme cinskou mletou zmesou 5 koreni ( to je skorica, klincek, koriander, cierne korenie a nove korenie).Pridame lahku sosjovu omacku premiesame a nechame marinovat cca 30 minut. 2-Marinovane kusky ryby obalime v dvoj oba...
|
|
|
Nejlepší recept na Rizoto s lososem |
|
Lososa opláchneme, usušíme, narkrájíme na velké kostky, osolíme a posypeme trochu kořením Aglio peperoncini. Na lžíci oleje z rajčat osmahneme cibulku, pórek a přidáme lososa, kterého orestujeme z obou stran. Potom přidáme zeleninu nakrájenou na kostičky, dle...
|
|
|
Rybí filé po cikánsku |
|
Cibuli a papriky nakrájíme na proužky, rajčata na osminky. Na dno pekáče dáme olej, posypeme cibulí, na ni položíme osolené filé, zasypeme paprikou, rajčaty, posekaným česnekem, posypeme kořením, pocákáme kečupem a trochu podlijeme vodou. Přikryté dáme ...
|
|
|
Marinovaný losos s pikantním přelivem ze zázvoru - recept od maminky |
|
Lososa očistíme, stáhneme z kůže, prokapeme citronovou štávou tak, abychom se zbavili nepříjemné rybiny a naložíme do marinády z uvedených surovin -(olej, med, hořčice, soj. omáčka, chilli, pepř, sůl, pesto z bylinek) a dáme nejlépe přes noc do lednice. ...
|
|
|
Mořská štika s paprikou a medvědím česnekem |
|
Špek nakrájíme na menší kostky, cibuli na " céčka ". Porce ryby osušíme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a necháme na něm zesklovatět slaninu a cibuli. Přidáme rybu, zprudka opečeme, každý kousek potřeme tomatovým pyré, přidáme p...
|
|
|
Rybí guláš |
|
V kastrolu rozpálíme sádlo, osmahneme cibulku, zaprášíme lžící červené papriky, pokud máme rádi ostřejší může být i trochu pálivé . Když paprika obarví cibulku vložíme rybí maso. Trošku maso opečeme, podlijeme vodou, přidáme rozetřený česnek, k...
|
|
|
Aljašská treska v kečupovohořčičné omáčce - recept od maminky |
|
Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, opečeme po obou stranách tresku, kterou si osolíme a opepříme. Hotovou tresku naskládáme do máslem vymazaného pekáče a vložíme do předehřáté trouby. Na pánev k cibuli přidáme žampiony a podusíme. Přidám...
|
|
|
Pstruh na zelenině z jednoho pekáčku - recept od maminky |
|
Zapneme si troubu na vyhřátí. Pstruhy si opláchneme, osušíme a popsypeme kořením na ryby ze všech stran i uvnitř. Cibuli si oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky, žampionům zakrojíme nožku, sloupneme kloboučky a nakrájíme na silnější plátky. Papriky očist...
|
|
|
|
Netradičně smažený pangasius |
|
Pokud je filé zmrazené, necháme je rozmrazit, poté je osolíme a pokapeme citrónem, aby se maso zpevnilo. Před smažením plátky ryby osušíme, obalíme v mouce smíchané se strouhankou (žádné vajíčko) a spíše opečeme než usmažíme na troše másla, do kterého...
|
|
|
Zapečený kapr se žampiony |
|
Omytého, očištěného kapra naporcujeme, osolíme, lehce posypeme kořením na ryby a opečeme na rozpáleném oleji. Pak opepříme, vyjmeme z pánvičky a někde na teplé místo odložíme. V oleji po opékání kapra zpěníme pokrájenou cibulku, přidáme plátky žampi...
|
|
|
Rybí filé s pikantní omáčkou od Rox |
|
Rybí filety pokapeme octem, osolíme a opečeme po obou stranách na másle či oleji asi 12 minut. V jiném kastrolu zpěníme na másle pokrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme ji po částech mlékem, vymícháme dohladka, p...
|
|
|
Nejlepší recept na Marinovaný losos na zázvoru |
|
Vě větší míse smícháme víno, olivový olej, sójovou omáčku, zázvor, kečup, citrónovou šťávu, tabasco, osolíme a opepříme. Do této marinády vložíme podkovy z omytého a osušeného lososa. Necháme vše stát několik hodin v lednici. Grilujeme za stá...
|
|
|
| Nalezeno: 33 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|