|
Recepty -
Ryby škrobRyby - návody k vaření - online kuchařka
| Rybí maso patří k velmi kvalitním potravinám, jehož vysoká nutriční hodnota vychází z jeho složení. Z dietního hlediska je v kapřím mase ceněný především obsah lehce stravitelných bílkovin a nízké množství tuků. Tuky v kapřím mase jsou zároveň zdrojem zdravotně prospěšných polynenasycených mastných kyselin řady n-3, které působí preventivně proti civilizačním chorobám. Nezanedbatelný je i obsah vitamínů a minerálních látek. Pro rybí maso je typický vysoký obsah vody (50 –83%), který souvisí také s obsahem tuků (1 až 35%). Obecně platí, že ryby s vyšším obsahem vody mají nižší obsah tuků. U kapra se obsah vody pohybuje kolem 70 % a z hlediska obsahu tuků patří mezi středně tučné ryby (2 – 9 %). Bílkoviny v kapřím mase jsou charakteristické svojí vysokou biologickou hodnotou. Z hlediska obsahu všech esenciálních aminokyselin jsou srovnatelné s bílkovinami teplokrevných zvířat a navíc se jednotlivé aminokyseliny nacházejí ve velmi příznivých poměrech. Lehká stravitelnost kapřího masa souvisí s obsahem krátkých svalových vláken. Velmi nízký obsah vazivových bílkovin a absence elastinu umožňuje navíc velmi snadnou a rychlou tepelnou úpravu. Množství tuku v kapřím mase je proměnlivé, pohybuje se v rozmezí 2 – 9 %. Obsah tuku i jeho kvalitu ovlivňuje mnoho faktorů, jako je například věk ryby, roční období a v nemalé míře i způsob výživy. V české kuchyni patří k nejčastějším úpravám kapřího masa tradiční vánoční smažený kapr. Vařením či dušením kapřího masa získáte kvalitní zdravé pokrmy, které jsou často využívány i v různých typech diet. K dalším oblíbeným úpravám patří pečení a grilování kapra.
Škrob (amylum) je makromolekulární látka (konkrétně směs polysacharidů glukanů) syntetizovaná rostlinami. Je to bílý prášek bez chuti a vůně, nerozpustný ve studené vodě. Jedná se o konečný produkt fotosyntézy rostlin. Zvláště bohaté na škrob jsou brambory, banány, obilniny a tapioka. Podle surovin, ze kterých je vyroben, rozeznáváme škrob bramborový, kukuřičný, pšeničný, rýžový a jiné. Získávání škrobu je mechanické – surovina je rozdrcena a škrob je z ní získán vypíráním. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 9 receptů | Zobrazuji: 1-9 receptů | |
Sladkokyselá ryba - recept od maminky |
|
V kastrůlku si zahřejeme všechny uvedené ingredience na marinádu a rozmícháme do hladka. Odstavíme. Rybu si osušíme, osolíme a vložíme na 10 minut do marinády. Poté ji vyjmeme, obalíme ve škrobu a protáhneme bílkem vyšlehaným s troškou ledové vody. Ihned v...
|
|
|
Recept na Vánoční kapr ve zlatých šupinách |
|
Plátky kapra osolíme (solí nešetřit) a posypeme trochou mletého kmínu. Necháme asi hodinu v lednici. Z vajíček, škrobové moučky, mouky a mléka připravíme řidší těstíčko, které osolíme a necháme chvíli odstát. Porce kapra obalujeme v řidším těst...
|
|
|
Mořská ryba v ředkvičkovém, šupinovém županu |
|
Rybu omyjeme, osušíme a potřeme marinádou z uvedených surovin a poté ponecháme asi 3 hodiny v lednici. Mezitím si pokrájíme omytou bílou ředkev i omyté červené ředkvičky na slabé plátky a poprášíme si je škrobem. Do zapékací nádoby nebo pekáčku ...
|
|
|
Štika v marinádě - recept od maminky |
|
Všechny ingredience na marinádu rozmixujeme. Do marinády naložíme přes noc naporcovanou štiku. Poté naloženou rybu opečeme na rozpálené teflonové pánvičce po obou stranách. Můžeme rybu také grilovat. Jako přílohu použijte to, co máte rádi....
|
|
|
Nejlepší recept na Ryba v křehkém těstě |
|
Prosátou mouku a škrobovou moučku dáme na vál, uděláme důlek, vklepneme vejce, osolíme, přidáme na kousky nasekané máslo a pomocí vody vytvoříme hladké, nelepivé těsto. Rozdělíme na 4 části. Po částech rozválíme, položíme rybí filetu, osolíme, pokap...
|
|
|
|
Recept na Sladkokyselá rybí směs |
|
Rybí filé nakrájíme na kostky, osolíme je a pokapeme octem a sójovou omáčkou. Cibuli a mrkev nakrájíme na plátky a osmahneme na oleji. Na jiné pánvi osmažíme rybu a přidáme ji k zelenině. Opepříme, okořeníme zázvorem a podlijeme vodou. Přidáme hrášek ...
|
|
|
Pikantní žralok v bazalkové marinádě |
|
Česnek utřeme s troškou soli a dáme do nádobky. Přidáme bazalkové pesto, olej, citronovou šťávu, wasabi, škrob, sojovou omáčku a podle chuti pepř. Vše vyšleháme. Žraloka osušíme a naložíme do směsi na 12 hodin. Na druhý den opékáme na mírnějším ohn...
|
|
|
Pangasius na másle a bylinkách - recept od maminky |
|
Pangase osolíme a cibuli nakrájíme na jemné proužky. V hlubší pánvi rozehřejeme máslo a přilijeme trochu oleje. Přidáme cibulku a asi 1 minutu na mírném ohni promícháváme. Potom po celé ploše pánve rozložíme Pangase, posypeme kmínem, bylinkami a nalijeme ...
|
|
| |
| Nalezeno: 9 receptů | Zobrazuji: 1-9 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|