RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Ryby polohrubá mouka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Rybí maso patří k velmi kvalitním potravinám, jehož vysoká nutriční hodnota vychází z jeho složení. Z dietního hlediska je v kapřím mase ceněný především obsah leh

Recepty - Ryby polohrubá mouka

Ryby - návody k vaření - online kuchařka

Rybí maso patří k velmi kvalitním potravinám, jehož vysoká nutriční hodnota vychází z jeho složení. Z dietního hlediska je v kapřím mase ceněný především obsah lehce stravitelných bílkovin a nízké množství tuků. Tuky v kapřím mase jsou zároveň zdrojem zdravotně prospěšných polynenasycených mastných kyselin řady n-3, které působí preventivně proti civilizačním chorobám. Nezanedbatelný je i obsah vitamínů a minerálních látek. Pro rybí maso je typický vysoký obsah vody (50 –83%), který souvisí také s obsahem tuků (1 až 35%). Obecně platí, že ryby s vyšším obsahem vody mají nižší obsah tuků. U kapra se obsah vody pohybuje kolem 70 % a z hlediska obsahu tuků patří mezi středně tučné ryby (2 – 9 %). Bílkoviny v kapřím mase jsou charakteristické svojí vysokou biologickou hodnotou. Z hlediska obsahu všech esenciálních aminokyselin jsou srovnatelné s bílkovinami teplokrevných zvířat a navíc se jednotlivé aminokyseliny nacházejí ve velmi příznivých poměrech. Lehká stravitelnost kapřího masa souvisí s obsahem krátkých svalových vláken. Velmi nízký obsah vazivových bílkovin a absence elastinu umožňuje navíc velmi snadnou a rychlou tepelnou úpravu. Množství tuku v kapřím mase je proměnlivé, pohybuje se v rozmezí 2 – 9 %. Obsah tuku i jeho kvalitu ovlivňuje mnoho faktorů, jako je například věk ryby, roční období a v nemalé míře i způsob výživy. V české kuchyni patří k nejčastějším úpravám kapřího masa tradiční vánoční smažený kapr. Vařením či dušením kapřího masa získáte kvalitní zdravé pokrmy, které jsou často využívány i v různých typech diet. K dalším oblíbeným úpravám patří pečení a grilování kapra.

Polohrubá mouka je v podstatě rozmělněná vnitřní část obilného zrna (obilky) s menším podílem otrubnatých částic. Používá se zejména pro výrobu jídel. V české obchodní síti se pšeničná mouka (nejběžnější typ) běžně prodává ve čtyřech druzích rozlišených podle tloušťky zrn. Polohrubá mouka má střední zrnitost. Mouku je možné umlet z každé obiloviny. Kromě pšeničné je oblíbená také žitná mouka, která se využívá především k přípravě chleba nebo perníku. Známá je také špaldová mouka, vhodná do sladkých i slaných těst. Polohrubá mouka se dále vyrábí například z ječmene, kukuřice, pohanky, rýže nebo sóji. Poslední čtyři zmíněné mouky jsou bezlepkové.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 9 receptůZobrazuji: 1-9 receptů
Kapr po novohradsku
Kapr po novohradsku Kapří filety jemně prořežeme, abychom je zbavili kostí, ale dáme pozor, abychom neporušili kůži, která drží maso pohromadě. Česnek utřeme se solí a porce jím potřeme - případně ještě přisolíme. Necháme odležet a poté obalíme ve směsi polohrubé mouk...
Nejlepší recept na Sumec pod zelenou dekou
Sumec pod zelenou dekou Filety ze sumce si omyjeme, musíme s ním opatrně, protože jak je zbavený kostí, je křehký. Osolíme, pomažeme prolisovaným česnekem, posypeme majoránkou a pokapeme citronem. Dáme odpočinout do lednice. Na pánvi, která má víko, si na trošce oleje osmahneme na ...
Nejlepší recept na Marinovaný kapr
Marinovaný kapr Všechny ingredience na marinádu smícháme dohromady. Kapra očistíme a naporcujeme tak, jak jsme zvyklí. Porce kapra vložíme do marinády, kde ho necháme 24 hodin odležet, aby nasákl veškeré chutě koření. Potom kapra obalíme ve směsi grilovacího koření na ry...
Recept na Ryba s bílou omáčkou
Ryba s bílou omáčkou Nachystáme si filety z ryby - necháme je rozmrazit, omyjeme, osušíme, posolíme, pokapeme šťávou z citronu a můžeme pomazat třeným česnekem. Necháme odpočinout. Mezitím si uděláme omáčku. Na oleji nebo na másle ( 60g) zesklovatíme cibuli, zaprášíme tak 2 l...
Rybí frikadelky
Rybí frikadelky Rybí maso rozmixujeme na drť, vmícháme sůl, pepř, žloutek, strouhánku, bylinky, nadrobno nasekaný pórek, slité maso tuňáka. Z bílku ušleháme sníh, vmícháme do rybí směsi. Ze směsi tvarujeme kuličky, lehce obalíme v mouce a osmažíme na oleji. Podává...
Kapr rychlovka
Kapr  rychlovka Kapra nakrájíme na filety. Posolíme a potřeme lehce česnekem. Do mikrotenového sáčku dáme lžice polohrubé mouky a koření dle chuti, já dávám papriku, pepř, kmín, majoránku k tomu přidáme připravené filety pak s pytlikem třesu až se filety obalí. Na plech...
pangas se zeleninou a hranolkami
pangas se zeleninou a hranolkami na pánev dáme trochu oleje a hranolky.Hranolky smažíme do zlatova osolíme a opepříme (dle chuti) a nandáme na talíř. Pak se pustíme na pangase. posymeme ho troškou polohrubé mouky z obou sran.osolíme, opepříme přidáme trošičku čubrici pro vůni a chut.Přip...
Recept na Bylinkový kapr s brokolicí.
Bylinkový kapr s brokolicí. Porce kapra omyjeme, osušíme a pokapeme citrónovou šťávou. Necháme chvíli odpočinout a mezitím si připovíme bylinkovou směs smíchání všech bylinek dohromady (čerstvé nasekáme najemno, sušené hodně rozdrtíme). V hlubokém talíři rozšleháme žloutek....
Filé v rozmarýnovém těstíčku - recept od maminky
Filé v rozmarýnovém těstíčku Z osolených vajec, mouky, oleje, koření a sekaných bylinek ušleháme těstíčko, ve kterém namáčíme porce filé. Usmažíme je v oleji, připadně můžeme porce ryby vložit do vymaštěné zapékací formy, zalít těstíčkem a zapéct v troubě....
 
Nalezeno: 9 receptůZobrazuji: 1-9 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky

Ryby

Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist