|
Recepty -
Ryby salámRyby - návody k vaření - online kuchařka
| Rybí maso patří k velmi kvalitním potravinám, jehož vysoká nutriční hodnota vychází z jeho složení. Z dietního hlediska je v kapřím mase ceněný především obsah lehce stravitelných bílkovin a nízké množství tuků. Tuky v kapřím mase jsou zároveň zdrojem zdravotně prospěšných polynenasycených mastných kyselin řady n-3, které působí preventivně proti civilizačním chorobám. Nezanedbatelný je i obsah vitamínů a minerálních látek. Pro rybí maso je typický vysoký obsah vody (50 –83%), který souvisí také s obsahem tuků (1 až 35%). Obecně platí, že ryby s vyšším obsahem vody mají nižší obsah tuků. U kapra se obsah vody pohybuje kolem 70 % a z hlediska obsahu tuků patří mezi středně tučné ryby (2 – 9 %). Bílkoviny v kapřím mase jsou charakteristické svojí vysokou biologickou hodnotou. Z hlediska obsahu všech esenciálních aminokyselin jsou srovnatelné s bílkovinami teplokrevných zvířat a navíc se jednotlivé aminokyseliny nacházejí ve velmi příznivých poměrech. Lehká stravitelnost kapřího masa souvisí s obsahem krátkých svalových vláken. Velmi nízký obsah vazivových bílkovin a absence elastinu umožňuje navíc velmi snadnou a rychlou tepelnou úpravu. Množství tuku v kapřím mase je proměnlivé, pohybuje se v rozmezí 2 – 9 %. Obsah tuku i jeho kvalitu ovlivňuje mnoho faktorů, jako je například věk ryby, roční období a v nemalé míře i způsob výživy. V české kuchyni patří k nejčastějším úpravám kapřího masa tradiční vánoční smažený kapr. Vařením či dušením kapřího masa získáte kvalitní zdravé pokrmy, které jsou často využívány i v různých typech diet. K dalším oblíbeným úpravám patří pečení a grilování kapra.
Salám (z italského salame solená uzenina, solené maso, pův. latinsky salare solit) je typ uzenin z hrubě nasekaného masa a dalších přísad. Existuje velké množství druhů salámu, lišících se použitými surovinami (druh masa, složení kořenících směsí apod.) i detaily přípravy. Salámy se dělí na tři velké skupiny v závislosti na tepelné úpravě, kterou během výroby prochází. První skupina jsou měkké masné výrobky, druhá tepelně opracované tzv. trvanlivé (např. turistický salám) a třetí tepelně neopracované, trvanlivé (např. lovecký salám). Rozsekané (nejčastěji) vepřové maso se ochutí kořením v závislosti na druhu a přidá se vepřové sádlo, které je následně naplněno do střívek, či do moderních obalů. Následně se některé druhy salámu přesunou do sušárny, kde jsou po nějaký čas uloženy. V současné době se při výrobě salámů užívají náhražky, které zlevňují jeho výrobu. Jedná se zejména o strojně oddělené drůbeží maso (drůbeží separáty), kůže, rostlinné bílkoviny, voda kombinovaná se škroby a zahušťovadly, apod. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 11 receptů | Zobrazuji: 1-11 receptů | |
Plech plný dobrot |
|
Plech si vyložíme pečícím papírem. Na dno dáme pár kousků másla, na ně poklademe kolečka salámu a na něj nasypeme nahrubo nastrouhaný čedar. Doprostřed naskládáme vedle sebe ještě zmrazené, opláchnuté kousky ryby. Ty posolíme a okmínujeme, necháme odpo...
|
|
|
Plněný kapr podle paní Rybákové |
|
Podkovy kapra osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Alobal potřeme máslem, na alobal vložíme plátek anglické slaniny, na něj dáme podkovu kapra. Na slaninu dáme kolečka cibule, na cibuli šunku nebo šunkový salám, opět dáme kolečka cibule, na cib...
|
|
|
Lovecký pangasius - recept od maminky |
|
Rozmraženého pangasia si osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a vložíme do máslem vymazaného pekáčku. Na pangase dáme proužky tvarůžků a mezi ně lovecký salám. Tvarůžky okmínujeme a vše ještě zasypeme tvrdým sýrem. Na trošce oleje si usm...
|
|
|
Rybí filé zase trochu jinak |
|
Rybí kostky rozkrájíme na menší díly (já každou krájím na 4 čtverečky, celkem mi vznikne tedy 16 dílů ryby :)), osolíme a pokapeme citrónovou šťávou (já použila ještě kayenský pepř, není nutností). Do misky si připravíme směs z mouky (na 16 kousků r...
|
|
|
Pepinova rybka |
|
Filety z ryby necháme rozmrznout nebo máme čerstvé. Omyjeme, posolíme a pokapeme šťávou z citronu. Poklademe plátky salámu, začneme balit a do toho vkládáme plátky Pepina. Upevníme párátky. V míse smícháme hladkou mouku se solí, majoránkou a sladkou paprik...
|
|
|
Losos s pikantní nádivkou |
|
Filety lososa osolíme a nařízneme do nich kapsu. Na oleji na rozpálené pánvi orestujeme z obou stran a vyjmeme. Na pánev dáme nakrájenou sušenou šunku (nebo pikantní salám, např. vysočina), sýr, smetanu a petrželku a promícháme, až se sýr rozpustí, vznikne ...
|
|
|
Rybí omeleta s Hermelínem |
|
Filé nakrájíme na menší kousky, smícháme v misce s 1 vajíčkem , bylinkami, salámem a strouhankou. Dáme na plech do tvaru kruhu, na to položíme Hermelín nakrájený na plátky a rozklepneme 4 vejce. Posolíme, popepříme a zapečeme v troubě. Podáváme s hranolk...
|
|
|
Recept na Zapečená treska po mém |
|
Dno pekáčku vymažeme olejem a poklademe na kolečka nakrájenými bramborami. Brambory osolíme, opepříme a přidáme trochu celého kmínu. Necháme péct samostatně po dobu 30 min na 200°. Vezmeme plátky tresky a položíme je na brambory. Na tresku dáme vrstvu smíc...
|
|
|
Nejlepší recept na Přikryté rybí filé |
|
Kostky filé necháme v troubě povolit (rozmrznout), mezitím nastrouháme měkký salám a sýr (já měla Goudu) V mističce si rozmícháme koření na Ryby, olej a kapku citronové šťávy. Na 1 kostku dáme koření, vrstvu strouhaného salámu a sýra, přikryjeme dalš...
|
|
|
Pangas s pikantním přelivem - recept od maminky |
|
Maso osolíme a okořeníme granulovaným česnekem. Zprudka ho opečeme na pánvi s 2-3 lžícemi sezamového oleje - asi 5-7 minut z každé strany. Po prvních pěti minutách přidáme nudličky salámu, hrubě nasekanou cibuli a plátky česneku. Opečené maso vyndáme, os...
|
|
|
Pangas s medvědím česnekem, salámem a Nivou - recept od maminky |
|
Plátky pangase rozmrazíme, vysušíme a podélně rozkrojíme. Posypeme kořením, zakápneme citronem, poklademe každý z 6 filetů poklademe 3 listy česneku, položíme kolečko salámu a kousek Nivy. Filet přehneme na polovinu, zpevníme párátkem a dáme do pekáčku s ...
|
|
| |
| Nalezeno: 11 receptů | Zobrazuji: 1-11 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|