|
Recepty -
Ryby tavený sýrRyby - návody k vaření - online kuchařka
| Rybí maso patří k velmi kvalitním potravinám, jehož vysoká nutriční hodnota vychází z jeho složení. Z dietního hlediska je v kapřím mase ceněný především obsah lehce stravitelných bílkovin a nízké množství tuků. Tuky v kapřím mase jsou zároveň zdrojem zdravotně prospěšných polynenasycených mastných kyselin řady n-3, které působí preventivně proti civilizačním chorobám. Nezanedbatelný je i obsah vitamínů a minerálních látek. Pro rybí maso je typický vysoký obsah vody (50 –83%), který souvisí také s obsahem tuků (1 až 35%). Obecně platí, že ryby s vyšším obsahem vody mají nižší obsah tuků. U kapra se obsah vody pohybuje kolem 70 % a z hlediska obsahu tuků patří mezi středně tučné ryby (2 – 9 %). Bílkoviny v kapřím mase jsou charakteristické svojí vysokou biologickou hodnotou. Z hlediska obsahu všech esenciálních aminokyselin jsou srovnatelné s bílkovinami teplokrevných zvířat a navíc se jednotlivé aminokyseliny nacházejí ve velmi příznivých poměrech. Lehká stravitelnost kapřího masa souvisí s obsahem krátkých svalových vláken. Velmi nízký obsah vazivových bílkovin a absence elastinu umožňuje navíc velmi snadnou a rychlou tepelnou úpravu. Množství tuku v kapřím mase je proměnlivé, pohybuje se v rozmezí 2 – 9 %. Obsah tuku i jeho kvalitu ovlivňuje mnoho faktorů, jako je například věk ryby, roční období a v nemalé míře i způsob výživy. V české kuchyni patří k nejčastějším úpravám kapřího masa tradiční vánoční smažený kapr. Vařením či dušením kapřího masa získáte kvalitní zdravé pokrmy, které jsou často využívány i v různých typech diet. K dalším oblíbeným úpravám patří pečení a grilování kapra.
Tavený sýr by měl být čistě mléčný výrobek. Při nákupu je však třeba rozlišit mezi taveným sýrem a ostatními výrobky, které sice vypadají jako tavený sýr, ale ve skutečnosti mohou obsahovat vyšší podíly jiných složek, které není povoleno do tavených sýrů přidávat. Tavené sýry se vyrábějí z přírodních sýrů, mléčných bílkovin, mléčných tuků, vody a u ochucených sýrů i z dalších přísad, jejichž obsah by však neměl přesáhnout 1/6 sušiny výrobků. Jednotlivé složky jsou naváženy ve správných poměrech, smíchány s tavícími solemi a promíchávány v tavičkách, kde se dosahuje teploty mezi 80 až 95 °C. Následně jsou výrobky zformovány, baleny, nejčastěji do alobalu, a vychlazeny. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 2 receptů | Zobrazuji: 1-2 receptů | |
Lososové chuťovky |
|
Z tvarohu, taveného sýra, másla, kysané smetany a kopru, vymícháme plňku, kterou dochutíme pepřem, citronovou šťávou, přidáme trochu strouhané citronové kůry a nastřihanou pažitku. Na kuchyňskou linku si natáhneme kuchyňskou fólii, dáme si na ní plátky ...
|
|
|
Recept na Rybí občerstvení |
|
Filety nakrájíme na menší kousky, osolíme, příp. okořeníme oblíbeným kořením na ryby. Filety naskládáme do máslem vytřené zapékací mísy a pokapeme citrónovou šťávou. Mrkev a cibuli nastrouháme najemno, jablka nastrouháme nahrubo. Sýr rozmícháme se ...
|
|
|
| Nalezeno: 2 receptů | Zobrazuji: 1-2 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|