Recept na Tuňák steak s „ hranolama “ |
|
Steaky nejlépe chlazené (mohou být i mražené) opláchneme vodou, osušíme a potřeme olivovým olejem z obou stran. Oba steaky z obou stran osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Dáme uložit do chladu na cca 30 – 60 minut. Na pánev dáme rozpálit velmi ma...
|
|
|
Rychlý pangas na smetaně s pomerančem ♥ - recept od maminky |
|
Oloupeme pomeranče (někdy ani neloupu) a nakrájíme na kolečka. Jednu polovinu koleček vložme do pekáče lehce vymazaného olejem. Filety osolíme a opepříme, položíme do pekáče a zbylá pomerančová kolečka poklademe na filety. Zalejeme 30% smetanou a...
|
|
|
Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním |
|
Na Topkách je již několik receptů na uzení. Např. videorecept – Naložení a uzení kapra nebo Doma uzená makrela od Cathleen. V obou receptech se ryby nakládají do solného láku. Ryby můžeme solit i nasucho. Očistěné ryby naporcujeme a zvážíme. Na 5 kg r...
|
|
|
Treska tmavá na másle pečená - recept od maminky |
|
Filety tmavé tresky naporcujeme. Ideálně na porce tvaru kostky. Každou porci z obou stran osolíme a opepříme a jen velmi lehce pokapeme olivovým olejem. Rozehřejeme troubu na maximální teplotu a na plech si dáme pečící papír, na který naskládáme jednotlivé por...
|
|
|
Pečený tolstolobik |
|
Naporcovaného tolstolobika osolíme, opepříme, obalíme v mouce a dáme péct na pánev s rozpáleným máslem nebo olejem. Během pečení pokapáváme citronem a potíráme máslem nebo olejem. Do červena opečeného tolstolobika podáváme s vařeným bramborem nebo opeč...
|
|
|
Pepřenky - recept od maminky |
|
Všechno nakrájíme na kostičky, dáme do uzavíratelné nádoby, podle chuti osolíme, okořeníme a necháme alespoń týden naložené. Podáváme s rohlíkem....
|
|
|
Nejlepší recept na Kapří hranolky zase jinak |
|
Vykostěného kapra nakrájíme příčně na hranolky. Vejce rozšleháme s vínem a promícháme se strouhankou, bylinkami a dochutíme. Kousky ryby obalujeme v těstíčku a smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Odsajeme na ubrousku. Myslím ale, že by šlo i upéct na pečíc...
|
|
|
Nejlepší recept na Naložené slanečky |
|
Slanečky krátce povaříme s : 1 velikou cibulí nakrájenou na kolečka 2 papriky nakrájené na proužky kořením a octem Po uvaření necháme vychladnout a slijeme tekutinu. Přidáme druhou cibuli nakrájenou na proužky . Dáme do sklenice, zalijeme olejem a necháme...
|
|
|
Recept na Sumeček africký s brokolicovou kaší |
|
V hlubokém talíři jsem si smíchala hořčici, olej, prolisovaný česnek, lžičku sladké papriky, 1/4 čajové lžičky mletého kmínu a pepř podle chuti. Filet jsem si rozkrojila na 4 části a rozhodla se ozkoušet, co je pravdy na tom, že rybu nejde přesolit. Mám t...
|
|
|
Rybí chipsy |
|
ryby vyfiletujeme, nakrájíme maso i s kůží na menší kostky, dáme do mísy, přidáme sůl (s tou opatrně snadno se přesolí) papriku,chili, pepř, poprášíme hladkou moukou a pořádně promícháme, necháme alespoň dvě hodiny rozležet v chladu, poté zprudka usma...
|
|
|
Nejlepší recept na Tilapie |
|
Mouku, pepř, papriku a chili koření smícháme v misce. Tilápii posolíme a posypeme špetkou koření na ryby obalíme v mouce a smažíme na rozpáleném oleji....
|
|
|
Recept na Grundle |
|
Zmrzlé rybičky si obalíme v mouce smíchané s rybím kořením a smažíme na větším množství oleje dozlatova a osolíme až na talíři. Podáváme se zeleninou, hranolkami, popřípadě s chlebem, podle chuti. Já jsem si dala jen knekebrot....
|
|
|
|
Nejlepší recept na Lahůdkový amur na zelenině |
|
Očištěnou rybu nakrájíme na podkovy, osolíme, obalíme ve směsi mouky a kukuřičné strouhanky a krátce osmahneme na oleji, aby se maso zatáhlo. Zeleninu nakrájíme na větší kusy, dáme do pekáčku, osolíme a okořeníme, zakápneme olejem a promícháme. Dáme...
|
|
|
Sumec v marinádě - recept od maminky |
|
Připravíme si filety, odkostíme, omyjeme, osušíme a uděláme si marinádu, kterou natřeme mašlovačkou na celé filety ze všech stran a necháme aspoň 2 hodiny odpočinout(můžeme dát do igelitového sáčku a nechat odpočívat v lednici přes noc), tak jsem to uděl...
|
|
|
Okáč obecný po mlynářsku |
|
Okáče očistíme,zbavíme šupin,osolíme, pokapeme citronovou šťávou,posypeme kořením a obalíme v mouce.Pečeme na rozehřátém oleji po každé straně asi 8-10 min....
|
|
|
Recept na Filety ze pstruha |
|
Filety ze pstruha pokmínuji a osolím a dám péci na horký olej.Jakmile maso zbělá, obrátím a jen krátce opeču na druhé straně. Podáváme s bramborem, nebo bram. kaší....
|
|
|
Okáč obecný v pepřovo-hořčičné marinádě |
|
Okáče obecného očistíme, odstraníme šupinky, ploutve, pokapeme citrónem, osolíme. V misce smícháme olej s polovinou pepřovo-hořčičné marinády a ryby jí celé potřeme i zevnitř. Necháme marinovat aspoň půl hodiny. Mezitím si rozehřejeme troubu na 200 stup...
|
|
|
Recept na Pangas v bramboráku |
|
Rybu omyjeme, osušíme, osolíme, posypeme kořením na ryby a osmažíme na oleji. Z brambor a ostatních přísad uděláme těstíčko jak na bramboráky. Na rozpálený olej rozprostřeme tenkou vrstvu těsta, na ni položíme osmaženou rybu, přikryjeme další vrstvou br...
|
|
|
Nejlepší recept na Sumčí hranolky s teplou zeleninou |
|
Sumčí maso i s kůží zbavíme případných kostí a nakrájíme na přibližně stejně velké hranolky. Dobře osolíme a opepříme. Do misky si dáme dvě lžíce hladké mouky, kterou smícháme se lžičkou sušené hořčice. Nakrájené a osolené sumčí hranolky oba...
|
|
|