|
Recepty -
Nápoje rybízNápoje - návody k vaření - online kuchařka
| Požíváním nápojů člověk v rámci pitného režimu přijímá vodu. Člověk (v závislosti na tělesné hmotnosti, věku a vykonávané činnosti) potřebuje denní příjem tekutin v rozsahu 1500 ml (dítě s tělesnou hmotností 20 kg) do 3000 ml (dospělý). Tato potřeba by měla být pokryta nápoji, voda, obsažená v potravinách se obvykle do běžné bilance tekutin nezapočítává. Podle teploty při servírování se nápoje dělí na teplé a studené. Podle obsahu a složení se nápoje označují jako mléčné, ovocné, tonizující, nápoje colového typu, kávoviny, čaje a další. Podle způsobu podávání se studené nápoje dělí na lahvované (podávané v láhvi), rozlévané (z větších balení), točené (pomocí výčepní stolice nebo jiné dávkovací technologie), postmixové (připravované strojně z koncentrátů) a balené. Horké nápoje se obvykle připravují kuchyňským způsobem nebo se postmixují z koncentrátů. Studené nápoje se dále dělí na sycené a nesycené, v závislosti na tom, zda je při výrobě nápoj sycen kysličníkem uhličitým. Pro ovocné nápoje platí závazné označení podle podílu přírodní ovocné šťávy nebo koncentrátu (koncentrát je vylisovaná a zahuštěná ovocná šťáva, do níž bylo při výrobě nápoje vráceno stejné množství vody, které bylo při koncentraci odstraněno).
Rybízy jsou jednodomé nebo dvoudomé, opadavé nebo ojediněle i stálezelené keře s jednoduchými střídavými listy. Rybízy jsou opylovány hmyzem, některé velkokvěté andské druhy kolibříky. Semena jsou šířena ptáky. Některé druhy jsou pěstovány jako ovocné dřeviny, především rybíz černý (Ribes nigrum), rybíz červený (Ribes rubrum) a srstka angrešt (Ribes uva-crispa). Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 13 receptů | Zobrazuji: 1-13 receptů | |
Rybízová šťáva |
|
Uvaříme v hrnci rybíz a necháme vystydnout (můžeme dát místo toho do odšťavňovače na rybíz). Přecedíme přes síto, přidáme vodu, cukr a led. Podáváme vychlazené z lednice....
|
|
|
Nejlepší recept na Zapečený ovocný čaj |
|
Ovoce i s cukrem, citronem a kořením dáme do pekáče a na 20-25 min. vložíme do trouby, vyhřáté na 180 stupňů. Necháme propéct a po vyjmutí vlijeme rum, opatrně promícháme a ještě horké plníme do malých zavařovacích skleniček. Uzavřeme víčky a obrá...
|
|
|
Nejlepší recept na Rybízová limonáda (DlabemeZdrave) |
|
Rybíz očistíme, rozmixujeme spolu s limetkovou šťávou a sirupem (množství podle sladkosti rybízu). Přecedíme přes jemné sítko, abychom v limonádě neměli pecičky. Přidáme nasekanou mátu, necháme 30min louhovat a poté přecedíme (není nutné). Naředíme so...
|
|
|
Fermentovaný rybízový čaj - recept od maminky |
|
Natrhané listy necháme na stinném místě 6-8 hodin zavadnout. Ještě vláčné je rozprostřeme do tenčí vrstvy a válením válečkem je pomačkáme. Pak vrstvičku listů srolujeme do pevného smotku a uložíme je na teplém vlhkém místě (já jsem je ne neprody...
|
|
|
Recept na Ledová tříšť z černého rybízu |
|
Rybízový džus smícháme s citronovou šťávou a necháme zamrazit v tvořítku na ledové kostky. Musíme udělat s dost velkým předstihem. Těsně před podáváním koktejlu nasypeme rybízový led do mixéru, který je výrobcem doporučený na drcení ledu - měla jsem...
|
|
|
Recept na Ovocný pohár s jogurtem |
|
Jablka oloupeme, odstraníme jadřinec a rozmixujeme spolu s banánem, ostružinami a rybízem. Na dno sklenice dáme část rozmixovaného ovoce, na které dáme čistý bílý jogurt. Zbytek rozmixovaného ovoce smícháme s neochuceným jogurtovým mlékem ( můžete smích...
|
|
|
|
Recept na Melounová bowle z růžového vína.... |
|
Půlku melounu vydlabeme buď lžičkou, nebo tvořítkem na kuličky a vrátíme do misky z melouna. Zahradní ovoce umyjeme, necháme okapat, větší si nakrájíme a přidáme do melouna, promícháme, posypeme cukrem, zastříkáme vodkou, zalijeme růžovým vínem. Dáme d...
|
|
|
|
Rybízovo-jogurtový koktejl |
|
Veškeré suroviny společně umixujeme, necháme vychladit a podáváme nalité na ledovou tříšť, samotné nebo na vanilkové zmrzlině.........
|
|
|
Nejlepší recept na Jablečný koktejl |
|
Kostky ledu rozdrtíme a dáme do koktejlové sklenice. Přelijeme jablečnou a rybízovou šťávou, přidáme angusturu bitter a zamícháme. Plátek jablka obalíme ve skořici a zavěíme na okraj sklenice. Podáváme s brčkem....
|
|
|
Recept na Čaj s pečeným ovocem |
|
Jablka pečlivě omyjte, očistěte, vykrájejte z nich jádřince a nakrájejte na menší kousky. Pomeranče oloupejte a nakrájejte na dílky. Maliny a rybíz opláchněte a poté nechte okapat. Všechno ovoce promíchejte a podle chuti zakapejte čerstvou citronovou a pomer...
|
|
|
Recept na Barevný koktejl |
|
Rybíz a ostatní ovoce omyjeme a dáme do cedníku osušit.Po osušení rozmixujeme, po rozmixování dáme do směsi cukr a poté znova rozmixujeme a pak nakypeme směs do skleničky a přidáme mléko a promícháme.Můžeme dozdobit mátou....
|
|
| |
| Nalezeno: 13 receptů | Zobrazuji: 1-13 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|