RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Nápoje krupice

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Požíváním nápojů člověk v rámci pitného režimu přijímá vodu. Člověk (v závislosti na tělesné hmotnosti, věku a vykonávané činnosti) potřebuje denní příjem te

Recepty - Nápoje krupice

Nápoje - návody k vaření - online kuchařka

Požíváním nápojů člověk v rámci pitného režimu přijímá vodu. Člověk (v závislosti na tělesné hmotnosti, věku a vykonávané činnosti) potřebuje denní příjem tekutin v rozsahu 1500 ml (dítě s tělesnou hmotností 20 kg) do 3000 ml (dospělý). Tato potřeba by měla být pokryta nápoji, voda, obsažená v potravinách se obvykle do běžné bilance tekutin nezapočítává. Podle teploty při servírování se nápoje dělí na teplé a studené. Podle obsahu a složení se nápoje označují jako mléčné, ovocné, tonizující, nápoje colového typu, kávoviny, čaje a další. Podle způsobu podávání se studené nápoje dělí na lahvované (podávané v láhvi), rozlévané (z větších balení), točené (pomocí výčepní stolice nebo jiné dávkovací technologie), postmixové (připravované strojně z koncentrátů) a balené. Horké nápoje se obvykle připravují kuchyňským způsobem nebo se postmixují z koncentrátů. Studené nápoje se dále dělí na sycené a nesycené, v závislosti na tom, zda je při výrobě nápoj sycen kysličníkem uhličitým. Pro ovocné nápoje platí závazné označení podle podílu přírodní ovocné šťávy nebo koncentrátu (koncentrát je vylisovaná a zahuštěná ovocná šťáva, do níž bylo při výrobě nápoje vráceno stejné množství vody, které bylo při koncentraci odstraněno).

Krupice je obilný výrobek, který se vyrábí procesem mletí obilí, kdy se nejprve melou hrubší částice zbavené slupky. Připravuje se z ní např. krupicová kaše, přidává se jako ingredience do knedlíků, halušek nebo lívanců.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 23 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
Likér z černého rybízu, višní a josty
Likér z černého rybízu, višní a josty Vše dáme do velké sklenice a necháme v teplé místnosti 6 týdnů. Občas promícháme. Poté slijeme přes plátno a nalijeme do skleněných šroubovacích lahví....
Ostravská vařonka
Ostravská vařonka Do kastrůlku dáme cukr, koření, citrónovou a pomerančovou kůru nakrájenou na menší kousky a za stálého míchání zkaramelizujeme do středně hnědé barvy. Zalijeme vodou a mírně povaříme. Pak přidáme rum, přivedeme téměř k bodu varu, ale nevaříme. Vařo...
Višně ve vodce
Višně ve vodce Višně propláchneme vodou, dáváme po částech do láhve, prosypáváme cukrem a přidáme koření. Zalijeme vodkou a rumem, zavíčkujeme a necháme v teple zhruba 2 - 3 týdny. Pak dáme na stejnou dobu do chladna a můžeme konzumovat. Já višně nechávám po celou dobu...
Tibi - vodní kefír - recept od maminky
Tibi - vodní kefír Tibi - vodní kefír "násadu" krystalů vložíme do nádoby, zasypeme 1-2 plastovými čajovými lžičkami cukru krupice(podle chuti každého z nás), vložíme sušené ovoce, zalijeme 1 litrem studené vody, nádobu uzavřeme a necháme do druhého dne uležet. Druhý ...
Café Frappé
Café Frappé Do vysoké sklenice dáme kávu a cukr (kdo nesladí, cukr nedává), zalijeme troškou vody (maximálně 1 cm) a strojkem vyšleháme do husté pěny (kdo nemá strojek, natřepe pěnu v šejkru). Do tří čtvrtin sklenice dolijeme ledovou vodu, vhodíme pár kostek ledu a doli...
Nejlepší recept na Bezinková šťáva z květů
Bezinková šťáva z květů Květy opláchneme, prosypeme kyselinou citronovou a přidáme citrony (nakrájené na kolečka) a zalijeme převařenou vodou (vychladlou)a necháme 24 h. stát, může se i déle o den, po 24 h. Potom přecedíme přes plínku nebo plátýnko a zahříváme na sporáku spolu s ...
Recept na Vánoční punč
Vánoční punč Vymačkáme šťávu z citrusů a s vodou a cukrem vlijeme do hrnce - přivedeme k varu. Přidáme rum, víno a koření. Necháme projít varem. Nachystáme si skleničky, které by měli být před nalitím punče už nahřáté. Na dno dáme pár kousků ovoce z konzervy a na ...
Malinový likér - recept od maminky
Malinový likér Maliny nasypeme do větší lahve od okurek. Svaříme vodu s cukrem, nalejeme na maliny a přidáme vodku (nebo něco podobného). Lahev uzavřeme a necháme stát asi 3 týdny na chladném místě. Během té doby několikrát lahví otočíme, aby se maliny pohnuly. Pak liké...
Pomerančový sirup (a jiné)
Pomerančový sirup (a jiné) Napřed si z dobře omytých pomerančů v teplé vodě odkrojíme pouze oranžovou povrchovou kůru a dáme ji do menšího hrnce, zakryjeme pokličkou (aby nám nevyprchaly aromatické látky). Na základní sirup nasypeme do 750 ml vlažné vody 1 kg cukru krupice a míc...
Pomerančový džus
Pomerančový džus Pomeranče zbavíme kůry a nakrájíme. Mrkev i jablka oškrabeme a nakrájíme. Ovoce necháme uvařit doměkka. Necháme zchladnout a rozmixujeme. Poté přecedíme do větší nádoby, přimícháme kyselinu citronovou, cukr a vodu. Vše pořádně zamícháme. Naléváme do ...
Citronovo-pomerančový koncentrát na výrobu džusu
Citronovo-pomerančový  koncentrát na výrobu džusu Citrony a pomeranče dobře umyjeme a nakrájíme je i s kůrou na větší kostky, špičky můžeme odkrojit, dáme do hrnce a zalijeme vodou a vaříme asi 1 hodinu do změknutí ovoce. Rozvařenou směs rozmixujeme tyčovým mixérem na kaši. Přisypeme cukr a kyselinu citro...
Vinný punč s jablkem
Vinný punč s jablkem 1) Džus, červené víno, rum, vodu, krupicový cukr, hřebíčky a skořici vložte do hrnce. Pomalu zahřejte pod bod varu, ale nevařte. 2) Horní okraj skleniček navlhčete vodou a obalte je v cukru. Jablka omyjte, nakrájejte na tenké plátky a vypíchněte jim středy v...
Nejlepší recept na Sedmikráskový sirup
Sedmikráskový sirup Květy spaříme vroucí vodou, přidáme pokrájený citron a necháme den louhovat. Přecedíme přes plátno a přidáme cukr a svaříme do hustoty sirupu. Hotový sirup přidáváme do čaje při nemocech dýchacích cest....
Hořící káva - recept od maminky
Hořící káva Ušleháme smetanu. Pak uvaříme silnou kávu, může to být espresso, z překapávače, rozpustná a pod. Hlavně nesmí být s lógrem brrrr... a uděláme karamel. Hezky do zlatova. Pokud někdo neví jak na to, je to jednoduché. Dáme do kastrůlku cukr a na mírném plam...
Bezinková limonáda
Bezinková limonáda Květy opereme pod tekoucí vodou, dáme do sklenice, přidáme omytý citron na kolečka nakrájený, (odstraníme z citronu jadérka). Ocet a cukr zalijeme vodou, sklenici uzavřeme potravinářskou fólií a gumičkou připevníme. Necháme 5 dní stát, po 5 dnech přes ced...
Ostravská vařonka II.
Ostravská vařonka II. Do kastrůlku dáme cukr a za stálého míchání zkaramelizujeme na světlý odstín. Přidáme med, koření, zalijeme vodou, přidáme plátek citrónu a mírně povaříme. Pak odstavíme, vyndáme citrón, přilijeme vodku a znovu zahříváme, až skoro k varu, ale nevař...
Nejlepší recept na Novoroční punč
Novoroční punč Do hrnce nalijeme čaj,přidáme cukr,šťávu z citronu a pomerančů,nastrouhanou kůru z poloviny citronu,koření a pět minut povaříme.Scedíme,přilijeme víno a přivedeme k bodu varu,dolijeme rumem a podáváme.Je vynikající....
Nejlepší recept na Kávový likér
Kávový likér Rozpustnou kávu zalijeme vroucí vodou a rozmícháme se lžící krupice. Rum smícháme s whisky.Žloutky se zbylým krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny. Vmícháme kávu, kondenzované mléko a alkohol. Směs necháme odstát, dokud pěna neslehne.Vy...
Osvěžující angreštový nápoj
Osvěžující angreštový nápoj Opraný angrešt spolu s mátou a cukrem nasypeme do hlubší misky a rozmixujeme ponorným mixérem. Vzniklou směs přendáme do džbánu a dolijeme vodou....
Recept na Ovocný čaj na zimu
Ovocný čaj na zimu Ovoce omyjeme, větší ovoce nakrájíme na kousky (jablka a hrušky zbavíme jadřinců a oloupeme, peckovice odpeckujeme), Ovoce dáme do pekáče, přidáme koření, šťávu z citronů a omytou kůru z jednoho citronu nakrájenou na tenoulinké proužky. Zamícháme, posype...
Nalezeno: 23 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky

Nápoje

Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist