|
Recepty -
Nápoje rumNápoje - návody k vaření - online kuchařka
| Požíváním nápojů člověk v rámci pitného režimu přijímá vodu. Člověk (v závislosti na tělesné hmotnosti, věku a vykonávané činnosti) potřebuje denní příjem tekutin v rozsahu 1500 ml (dítě s tělesnou hmotností 20 kg) do 3000 ml (dospělý). Tato potřeba by měla být pokryta nápoji, voda, obsažená v potravinách se obvykle do běžné bilance tekutin nezapočítává. Podle teploty při servírování se nápoje dělí na teplé a studené. Podle obsahu a složení se nápoje označují jako mléčné, ovocné, tonizující, nápoje colového typu, kávoviny, čaje a další. Podle způsobu podávání se studené nápoje dělí na lahvované (podávané v láhvi), rozlévané (z větších balení), točené (pomocí výčepní stolice nebo jiné dávkovací technologie), postmixové (připravované strojně z koncentrátů) a balené. Horké nápoje se obvykle připravují kuchyňským způsobem nebo se postmixují z koncentrátů. Studené nápoje se dále dělí na sycené a nesycené, v závislosti na tom, zda je při výrobě nápoj sycen kysličníkem uhličitým. Pro ovocné nápoje platí závazné označení podle podílu přírodní ovocné šťávy nebo koncentrátu (koncentrát je vylisovaná a zahuštěná ovocná šťáva, do níž bylo při výrobě nápoje vráceno stejné množství vody, které bylo při koncentraci odstraněno).
Rum je alkoholický nápoj destilovaný z melasy, nebo ze šťávy získané z cukrové třtiny. Existuje několik druhů rumu. Světlý rum (Blanco) se často využívá na přípravu míchaných nápojů, zlatý a tmavý rum (tmavnoucí postupným zráním v dubových sudech) bývá konzumován samostatně jako tzv. sipper či využíván pro vaření. V Česku se tradičně vyrábí alkoholický nápoj, který byl označovaný jako tuzemský rum, vyrábí se však uměle, dochucením zředěného lihu (nejčastěji vyráběného z brambor) rumovou esencí. Toto označení však nevyhovuje předpisům EU (kde se názvem rum smí označovat jen třtinový rum), takže se tento produkt od vstupu Česka do EU musí prodávat pod jinými názvy, např. pod označením Tuzemák. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 110 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | 1 | 2 | 3 ... 5 |
Domácí griotka z višní |
|
Višně umyjeme, zbavíme stopek a připravíme si rum a velkou sklenici o obsahu 5l, tu dobře očistíme. Do čistého skla ukládáme po vrstvách cukr a višně, vrstvy zakončíme cukrem. Sklenici uzavřeme a necháme stát na tmavém a chladném místě do druhého dne. ...
|
|
|
Višně v rumu |
|
Višně i s peckou omyjeme, vložíme do sklenice, zasypeme cukrem a zalijeme rumem, aby byly višně potopené Sklenici uzavřeme a necháme uležet nejméně 2 měsíce, aby pustila šťáva z višní a višně pěkně nasály do sebe rum....
|
|
|
MOCHITO (Mojito) |
|
Do vysoké skleničky ze silného skla vložíme 1/4 limetky rozkrojenou na tři dílky. Přisypeme cukr a mátu. Dřevěnou paličkou rozmělníme(jinak máta a limetka nepustí potřebnou chuť),nalijeme rum a džus, přidáme ledovou tříšť a dolijeme vodou. Ozdobíme plát...
|
|
|
Recept na Piňacoláda |
|
Dejte do mixéru, šejkru a po promíchání nalijte do skleničky. Můžete přidat kostky ledu. Kokosové mléko umocní chuť celého nápoje. :)...
|
|
|
Likér z černého rybízu, višní a josty |
|
Vše dáme do velké sklenice a necháme v teplé místnosti 6 týdnů. Občas promícháme. Poté slijeme přes plátno a nalijeme do skleněných šroubovacích lahví....
|
|
|
Mochito-recept - recept od maminky |
|
Příprava do sklenice dáme nakrájenou limetku na měsíčky, přidáme hnědý cukr a mátu a vše společně s troškou ledové tříště rozmačkáme, poté přidáme bílý rum a dolijeme čistou vodou, vše promícháme a dosypeme ledovou tříští....
|
|
|
Nejlepší recept na Zapečený ovocný čaj |
|
Ovoce i s cukrem, citronem a kořením dáme do pekáče a na 20-25 min. vložíme do trouby, vyhřáté na 180 stupňů. Necháme propéct a po vyjmutí vlijeme rum, opatrně promícháme a ještě horké plníme do malých zavařovacích skleniček. Uzavřeme víčky a obrá...
|
|
|
Bombardino |
|
V hrnci svařte vaječný koňak s whisky, vmíchejte horké mléko a nápoj rozdělte do silnostěnných sklenic. Ozdobte kopečkem ušlehané smetany, zasypte kakaem a podávejte....
|
|
|
Meruňkový likér |
|
Zralé vypeckované meruňky rozmačkáme a zalijeme lihem, rumem a vodou a necháme 14 dnů macerovat. Pak vylisujeme, přidáme cukrový sirup, rozmícháme a necháme usadit. Přefiltrujeme a uzavřené v láhvích uložíme....
|
|
|
Griotka z černé jeřabiny |
|
Omyté bobule dáme do vody, přidáme citron a koření.Přivedeme k varu a vaříme 20 minut.Scedíme, přidáme 600g cukru a vaříme 10 min.Do vychladlé šťávy přidáme 0,5 l rumu a 0,25l vodky....
|
|
|
Nejlepší recept na Domácí baileys bez salka |
|
Šlehačku ušleháme se ztužovačem, a dáme do ledničky. Připravíme vanilkový puding, ale ne s mlékem, nýbrž se smetanou. Až puding vychladne, smícháme jej se šlehačkou, rumem a cukrem a kávou....
|
|
|
Vaječný likér 8x jinak |
|
Likérový základ: Do hrnce dáme mléko, cukr a žloutky a na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme z ohně a vmícháme salko a rum. Vanilkový likér: Do základu dáme víc žloutků, abychom dosáhli žlutější barvy a po převařen...
|
|
|
Recept na Kávový likér |
|
Rum nalijeme do sklenice,zasypeme kávou a uzavřeme.Promícháme a necháme 3 týdny rozležet.Pak přecedíme přes utěrku a dolijeme obě kondenz.mléka....
|
|
|
Šťáva z plodů černého bezu, pařená |
|
1. bezinky pařím v odšťavovacím tříposchoďovém hrnci - spodní díl- voda - prostřední díl slouží k zachycení šťávy - vrchní díl je na ovoce 2. do vrchní části nasypu 10-ti litrový kbelík čerstvých neotrhaných bezinek 3. prosypu 1,5 kg cu...
|
|
|
Babiččin vaječný koňak |
|
Žloutky si v mixéru rozmixujeme s vanilkovým cukrem. Pomalu přilíváme obě mléka a nakonec rum. Nalejeme do sklenic a můžeme popíjet nebo si ho šetřit až na Vánoce. :))...
|
|
|
Recept na Domácí griotka 2 |
|
Do 4-litrové zavařovací sklenice skládáme postupně vrstvy višní, prosypáváme cukrem. Po naplnění sklenice, zalejeme všechno vínem (stačí i málo kvalitní) a necháme 6 týdnů na teplém místě. Po šesti týdnech scedíme přes plátno, přilejeme rum a dáme d...
|
|
|
Recept na Nejlepší vaječný koňak |
|
žloutky našleháme šlehačem do pěny. Poté přilijeme Salko a mléko a šlehačku a vařečkou vmícháme. Pak směs přelijeme do hrnce se silným dnem, přidáme dřeň z vanilkového lusku a pomalu prohříváme na mírném plameni (pořád mícháme!!). Směs by neměla ...
|
|
|
Ostravská vařonka |
|
Do kastrůlku dáme cukr, koření, citrónovou a pomerančovou kůru nakrájenou na menší kousky a za stálého míchání zkaramelizujeme do středně hnědé barvy. Zalijeme vodou a mírně povaříme. Pak přidáme rum, přivedeme téměř k bodu varu, ale nevaříme. Vařo...
|
|
|
Višně ve vodce |
|
Višně propláchneme vodou, dáváme po částech do láhve, prosypáváme cukrem a přidáme koření. Zalijeme vodkou a rumem, zavíčkujeme a necháme v teple zhruba 2 - 3 týdny. Pak dáme na stejnou dobu do chladna a můžeme konzumovat. Já višně nechávám po celou dobu...
|
|
|
Recept na Pomerančový likér ze slivovice |
|
Pomeranče a citrony oloupeme a nakrájíme na kostičky, u citronů oloupeme i bílou část kůry, aby likér nebyl hořký. Vodu svaříme s cukrem a vanilkovým cukrem, několik minut necháme projít varem. Slivovici nalijeme do vhodné uzavíratelné nádoby, přidáme n...
|
|
|
1 | 2 | 3 ... 5 | Nalezeno: 110 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|