RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - lilek

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - lilek, Lilek (Solanum) je početný rod rostlin z čeledi lilkovité. Zahrnuje jednoleté, dvouleté nebo vytrvalé byliny, polokeře i keře náležející do čeledě lilkovité (Sol

Recepty - lilek

Lilek (Solanum) je početný rod rostlin z čeledi lilkovité. Zahrnuje jednoleté, dvouleté nebo vytrvalé byliny, polokeře i keře náležející do čeledě lilkovité (Solanaceae). Plod je tobolka nebo bobule. Mnoho zástupců tohoto rodu je jedovatých, přesto mají některé druhy jedlé plody (rajče) nebo hlízy (brambor) a jsou pro ně běžně pěstovány. Názvem lilek se v češtině označují také plody lilku vejcoplodého, používané jako zelenina.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org




lilek recepty - vyberte si požadovanou kategorii:

- Bezmasá jídla - Bramborová jídla - Redukční - Ostatní - Redukční - Drůbeží maso - Grilování - Houby - Hovězí maso - Jiné maso - Minutky - Mleté maso - Ostatní - Pizzy - Pokrmy z vnitřností - Polévky - Pomalý hrnec - Pomazánky - Předkrmy - Přílohy - Pro začátečníky - Ryby - Saláty - Slané pečivo - Studená kuchyně - Těstoviny - Vepřové maso - Zavařeniny - Zeleninová jídla



Nalezeno: 192 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | ...
Nejlepší recept na Srbský džuveč
Srbský džuveč Do velké pánve hodíme na kostičky nakrájenou slaninku, přidáme sádlo a vyškvaříme do voňava a křupava. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, česnek na plátky a maso pokrájené na menší kostky. Osolíme, opepříme a zprudka restujeme, dokud se nám maso ne...
Těstovinový salát s uzeným lososem
Těstovinový salát s uzeným lososem Svěží salát bez majonézy. Ideální oběd do krabičky do práce :) Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente. Zeleninu osolíme, posypeme estragonem a uvaříme nejlépe v páře. Uzeného lososa, pórek a okurku nakrájíme na kousky, přidáme červené fazole a...
Nejlepší recept na Lahůdkový amur na zelenině
Lahůdkový amur na zelenině Očištěnou rybu nakrájíme na podkovy, osolíme, obalíme ve směsi mouky a kukuřičné strouhanky a krátce osmahneme na oleji, aby se maso zatáhlo. Zeleninu nakrájíme na větší kusy, dáme do pekáčku, osolíme a okořeníme, zakápneme olejem a promícháme. Dáme...
Recept na Ajvar
Ajvar Papriky, rajčata, lilek a feferonku umeleme na masovém strojku, zamícháme s ostatním a za občasného míchání vaříme na slabém plameni kolem 5-6 hodin (až to pořádně zhoustne). Ke konci už u toho musíme pořád stát a míchat, ať se to nepřipálí. Výsledek s...
Plněné portobello - recept od maminky
Plněné portobello Kloboučky portobella opatrně očistíme, nožky vydloubneme a seškrábneme hnědou část pomocí malé lžičky. Osolíme a zatím odložíme. Lilek podélně překrojíme, nařežeme do něj mřížky, osolíme a necháme chvíli potit. Pak utřeme papírovou útěrkou, poka...
Kuře s rýží v jednom hrnci
Kuře s rýží  v jednom hrnci Na dno hrnce dáme osolené, opepřené kuře zasypeme rýží a pokrájenou zeleninou. Zalijeme vodou, vaříme na mírném plameni. Vše je hotové, když se voda vyvaří....
Recept na Královsky dobrý zapečený lilek s cuketou,rajčaty a sýry
Královsky dobrý  zapečený lilek s cuketou,rajčaty a sýry Veškerou zeleninu nakrájíme na kolečka,žampiony nakrájíme na plátky.Velký plech vytřeme máslem a rozložíme do něj okořeněnou cuketu s lilkem.Na tuto vrstvu rozložíme rajčata,papriku,žampiony a též okořeníme. V mléce rozšleháme vejce,přidáme rozmačka...
Džuveč (djuveč) "Monastýr"
Džuveč (djuveč) Nejprve si připravíme masové kuličky-mleté maso osolíme, opepříme, dáme vajíčko a smícháme, pokud by masa byla řídká, dáme strouhanku podle pořeby, vytvarujeme kuličky, velké jako játrové knedlíčky do polévky a osmažíme je v hrnci na malém množství o...
Recept na Zeleninový džuveč od babičky
Zeleninový džuveč od babičky Zeleninu podusit s kouskem masoxu. Trochu podlít a dát do ní trochu protlaku. Na dno zapékacího pekáčku dáme asi 5 mm silně nakrájená rajčata po celém dnu. Posolit a popepřit. Na ně dáme 1/2 dušené zeleniny a opět na ní nakrájená osolená a opepřená rajča...
Recept na Pečený lilek - nakládaný
Pečený lilek - nakládaný Neoloupané lilky nakrájíme na 1,5cm kolečka, ihned po obou stranách posolíme a necháme 15minut odležet, aby pustily šťávu. Tuto šťávu potom otřeme. Lilky posypeme grilovacím kořením , pokapeme olivovým olejem a poklademe na plech, vytřený taktéž olivovým o...
Zeleninová musaka
Zeleninová musaka Lilek oloupeme, nakrájíme na půlcentimetrové plátky, osolíme a necháme na sítu vypotit. Osušíme je papírovou utěrkou a osmahneme na trošce oleje. Brambory uvaříme do poloměkka, oloupeme a nakrájíme na plátky. Rajčata nakrájíme také na plátky. Sýr nastrouh...
Zeleninová omáčka na těstoviny - recept od maminky
Zeleninová omáčka na těstoviny Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Vložíme do PH, osolíme, přidáme olej, několik lístků bazalky, zapneme na High a pomalíme cca 4 hodiny. Hotovou směs propasírujeme nebo rozmixujeme,/ ne moc najemno / a je-li třeba, dochutíme cukrem....
Zapečená zelenina s mletým masem - recept od maminky
Zapečená zelenina s mletým masem zeleninu očistíme, vykrájíme jadřince a rozložíme na plech potřený olivovým olejem. Do mísy natrháme rohlíky zalejeme mlékem a chvíli necháme rozmočit(tolik, aby vznikla hustější kaše). Přidáme mleté maso, vajíčko, strouhaný sýr (trochu dáme stranou n...
Recept na Lilek plněný kuskusem
Lilek plněný kuskusem Lilek a cuketu podélně rozkrojíme, lžící vydlabeme dužinu a dáme stranou. Rozkrojený lilek zevnitř osolíme a necháme minimálně 10 minut vypotit. Poté lilek vytřeme ubrouskem. Mezitím si podle návodu na obale připravíme sojový granulát (s masoxem chutná jako...
Obalený lilek
Obalený lilek LILEK oloupeme, nakrájíme na slabší plátky a osolíme. Připravíme si hladkou mouku, vajíčko, které rozmícháme s troškou mléka a strouhanku. Pak lilek obalíme klasickým způsobem v trojobale. Na pánvi rozehřejem olej a smažíme dozlatova....
Špagety s lilkem, cuketou a mletým masem, sypané fetou
Špagety s lilkem, cuketou a mletým masem, sypané fetou V hlubší pánvi rozpálíme olivový olej a opečeme na něm cibuli, nakrájenou na měsíčky. Jakmile zhnědne po okrajích, přidáme mleté maso a opečeme ho za stálého oddělování a rozsýpávání vařečkou. Osolíme, zasypeme provensálskými bylinkami a restujeme ...
Nejlepší recept na Dušené hovězí s lilky a cuketami
Dušené hovězí s lilky a cuketami Maso si nakrájíme na kostky, posypeme bazalkou a v hrnci ze všech stran orestujeme na rozehřátém oleji. Dáme stranou a udržujeme v teple. Do výpeku vhodíme nakrájenou cibuli, poté rajčata i s nálevem a malý kousek cukety, který nastrouháme nadrobno-hezky nám z...
Lilková polévka s brokolicí
Lilková polévka s brokolicí Pokrájíme si na kousky lilek, brokolici, česnek na plátky, cibule nadrobno a rajče na malé kousky. V hrnci na oleji zpěníme cibulku s česnekem, přidáme veškerou připravenou zeleninu, pak všechno koření, zalijeme vývarem a vaříme. Když je zelenina měkká nastr...
Hrnec ORIENT s cizrnou
Hrnec ORIENT s cizrnou Na plotnu si dáte na velké pánvi rozpálit trochu oleje. Někam poblíž, aby byl po ruce, si připravte velký hrnec a ještě vedle cedník v misce. Jednotlivé orestované části nejdříve dáte vykapat na cedník, případně vysušujete přebytečný tuk ubrouskem a pa...
Recept na Plněný zapékaný lilek
Plněný zapékaný lilek Lilky si rozřízneme a opatrně vydlabeme aby se nepoškodila slupka. Potřeme česnekem rozmíchaným v oleji. Kuřecí prsíčka si nakrajíme na drobnější nudličky a orestujeme na oleji, přidáme vydlabané pokrájené vnitřky lilku, pórek, nakrájenou papriku a rajč...
1 | | ...
Nalezeno: 192 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist