RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Přílohy Maso

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Příloha jídla je jídlo, které se podává jako příloha k jinému jídlu, většinou k masu. Mezi přílohy např. patří: brambory, knedlík, rýže, těstoviny, hranolky, peč

Recepty - Přílohy Maso

Přílohy - návody k vaření - online kuchařka

Příloha jídla je jídlo, které se podává jako příloha k jinému jídlu, většinou k masu. Mezi přílohy např. patří: brambory, knedlík, rýže, těstoviny, hranolky, pečivo, zelenina, houby, luštěniny

Maso znamená v užším slova smyslu kosterní svalovinu zvířat (a s ní související tkáně), v širším a méně běžném slova smyslu se jedná o veškeré poživatelné části těl živočichů, jež jsou určeny pro lidskou výživu (krev, střeva a vnitřností nevyjímaje). Maso obsahuje vodu zhruba 70 % (tepelnou úpravou se až 30% ztratí), bílkoviny 15 - 20 % tuky (vnitrobuněčné) 1 - 5 % (vepřové maso libové 20%, ale jinak až 40%).
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 9 receptůZobrazuji: 1-9 receptů
Recept na Karamelizované kysané zelí podle Oldy
Karamelizované kysané zelí podle Oldy Zelí scedíme, propláchneme a vymačkáme téměř dosucha. Do kastrolu nasypeme cukr, necháme ho rozpustit a zhnědnout. Přidáme olej, promícháme a nasypeme nasekanou cibuli. Mícháme asi deset minut, až cibule získá zlatou barvu. Pokud se nám stalo, že někde cukr...
Kyselé brambory
Kyselé brambory Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na plátky nebo kostičky (jak je kdo zvyklý). Polijeme olejem, opepříme. Okurky i cibuli nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k bramborám. Do hrnku si dáme vývar nebo rozvařený masox, přidáme ocet a cukr, př...
Pohanka jen tak
Pohanka jen tak Pohanku namočíme ve vlažné vodě cca na 2 hodiny a posléze dáme vařit včetně vody v ní namočené. Vaříme spolu s masoxem/já používám zeleninový/. V době vaření si připravíme vložky do pohanky: Vlastně je to jakési lečo,. Maso lze použít -kuřecí,vep...
Nejlepší recept na Přílohové kedlubny s fazolkama
Přílohové kedlubny s fazolkama Kedlubny oloupeme a nakrájíme na proužky dlouhé jako fazolky, cibuli nakrájíme nadrobno. Pak ji osmažíme na oleji, přidáme kedlubny, za chvíli zalijeme malým množstvím vody, vhodíme masox a dusíme. Asi v polovině dušení přidáme fazolky, dosolíme, opepříme ...
Přílohové fazolky - recept od maminky
Přílohové fazolky Cibuľu pokrájame na prúžky, dáme na olej, restujeme, po chvíli pridáme pokrájané umyté lusky, cesnak, osolíme, okoreníme, príp. pridáme masox,trošička vody, dusíme do mäkka. Po vypnutí vhodíme vňate - zvlášť nešetríme pažítkou! Je to zvlášť chut...
Brambory v majoránkové omáčce - recept od maminky
Brambory v majoránkové omáčce Cibulku zpěníme na másle, přidáme na kolečka nakrájené syrové brambory, nasekanou majoránku, zalijeme vývarem, osolíme a vaříme doměkka. Nakonec zahustíme trochou jíšky....
Vymazlené zelí :-) - recept od maminky
Vymazlené zelí  :-) Do masového výpeku, ve kterém nemusí být ani sádlo, ale spíš ten rosol, dáme 2 na kolečka pokrájené cibule, necháme zesklovatět, přidáme 1 lžíci cukru krupice a ještě chvíli karamelizujeme. Pak na tento základ vložíme zelí bez nálevu, ale vodou neproplá...
Bramborový knedlík plněný uzeným
Bramborový knedlík plněný uzeným Náplň : na pánvi na oleji osmahneme uzené maso nakrájené na malinké kostičky, přidáme vajíčka, sůl a usmažíme. Přisypeme na zahuštění trochu strouhanky. Náplň dáme vychladit. Připravíme si těsto na knedlík z vařených studených brambor. Těsto si rozd...
Opečené polentové trojúhelníčky - recept od maminky
Opečené polentové trojúhelníčky Vodu přivedeme k varu, necháme v ní rozpustit masox a pomalu, za stálého míchání vsypeme polentu. Uvaříme hustou kaši, krerou rozetřeme na vymazaný plech, dobře rozetřeme a necháme zaschnout (trvá to několik hodin, nejlépe přes noc při pokojové teplotě). P...
 
Nalezeno: 9 receptůZobrazuji: 1-9 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy

Přílohy

Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření

Maso
  - bůček
  - divočina
  - gothaj
  - hovězí maso
  - játra
  - jehněčí
  - klobása
  - králičí maso
  - krůtí
  - kuřecí maso
  - losos
  - mleté maso
  - párky
  - ryba
  - salám
  - salám junior
  - slanina
  - špek
  - šunka
  - uzené
  - vepřové maso
  - vnitřnosti

Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist