|
Recepty -
bůček
| Bok je část čtvrtě jatečně opracované půlky jatečného skotu, telat, jehňat, ovcí, prasat i koní. U prasat se nazývá též bůček, u telat, ovcí a jehňat se označuje jako pupek. U dospělého skotu se dále dělí na bok s kostmi a bok bez kostí. U prasat tvoří podklad boku hrudní části všech žeber, žeberní chrupavky a hrudní kost. Vepřový bok s kostí je možno i vykostit způsobem "na žebírko", při kterém jsou žebra odřezána na prodávána zvlášť. Bok je obecně méně kvalitní maso, hodí se na pečení, nadívání, uzení, vaření a dušení. Je také surovinou pro některé masné výrobky, jako je anglická slanina. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
bůček recepty - vyberte si požadovanou kategorii:
- Bezmasá jídla - Bramborová jídla - Bezlepkové - Drůbeží maso - Grilování - Houby - Hovězí maso - Jiné maso - Minutky - Mleté maso - Omáčky - Ostatní - Pokrmy z vnitřností - Polévky - Pomalý hrnec - Pomazánky - Přílohy - Pro začátečníky - Ryby - Studená kuchyně - Těstoviny - Vepřové maso - Zavařeniny - Zdobení
Nalezeno: 116 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | 1 | 2 | 3 ... 5 |
Nejlepší recept na Zabíjačkový smažák |
|
-cibulku zpěnit na rozpáleném sádle (můžeme už přímo v hrnci), na to maso nakrájené na menší kostky, přidat sůl, pepř, pár bobulek nového koření, asi 3 bobkové listy a podlít vodou – vodou nešetřit, musí být min. v úrovni masa, aby bylo dost šťávi...
|
|
|
Klobásníky |
|
Vykostěný bůček bez kůže nakrájím na plátky max. 1 cm silné, přidám ingredience (bez vajíčka, solamylu a strouhanky) a vše důkladně promíchávám rukama cca 5 minut, aby se voda i koření s masem spojily, maso by mělo být "mazlavé". Utlačím v míse a nech...
|
|
|
Rillettes / rijet / |
|
Maso pokrájíme na malé kostky, promícháme se solí, zalijeme vínem a dáme do PH. Dělala jsem na LOW - 8 hodin. Hotové maso rozmělníme naběračkou, dáme i s vypečeným sádlem do misek a necháme ztuhnout. Je to výborná pomazánka na chleba nebo skvěle chutná na ...
|
|
|
Nejlepší recept na DOMÁCÍ PREJT |
|
Dáme veškeré maso vařit v málo vodě - MIMO JATER., Natrháme pečivo a namočíme ho polévkou co se vařilo maso, jako na karbanátky. Přidáme koření semleté maso a semletá syrová játra. Osolíme a ochutnáme . Vymažeme sádlem silně pekáč, nebo vyšší plech ...
|
|
|
Nejlepší recept na Rizoto z vepřového masa |
|
Na ojeji osmahneme dosklovita nakrájenou cibuli, přidáme na menší kousky nakrájené maso, osolíme, opepříme a restujeme do tuku, přidáme protlak, ještě chvíli osmahneme a podlijeme vodou, můžeme přidat kousek masoxu. Dusíme do měkka a ke konci přidáme lečo, ...
|
|
|
Obložená mísa |
|
postup?....prostě skládám a skládám, hraju si s tím a nakonec je hotovo!...
|
|
|
Nejlepší recept na Domácí uzené na polský způsob |
|
Maso vložíme do vhodné nádoby, zalejeme vodou asi 1,5 cm nad maso. Maso vyndáme a zbylou vodu asi 5 min vaříme s kořením. Vypneme, vložíme česnek a necháme vychladnout. Na jeden kilogram masa dáme 4 dkg rychosoli, zamícháme a zalejeme maso tak, aby bylo ponoře...
|
|
|
Nejlepší recept na Pečený králík s bůčkem |
|
Králíka naporcujeme, bůček nakrájíme na plátky. Na dno pekáče dáme nahrubo nakrájenou cibuli a polovinu nasekaného česneku. Králíka s bůčkem osolíme a okořeníme kmínek, novým kořením, kořením na divočinu, tymiánem a střídavě narovnáme do pekáče ...
|
|
|
Bigus |
|
Maso nakrájíme na větší kostičky, přidáme koření, trošku podlijeme vodou a pečeme. Když je maso skoro měkké, tak přidáme zelí, papriku, česnek a dále pečeme. Před dokončením přidáme paprikovou klobásu. Podáváme s knedlíkem nebo chlebem....
|
|
|
Bůčková roláda z pomalého hrnce |
|
Vykostěný bůček nařízneme tak, abychom z něj vytvořili plát. Jemně naklepeme (přes folii), potřeme hořčicí, posolíme, opepříme. Poklademe plátky angl. slaniny a míchanými vajíčky (které jsou ještě jemně tekutá). Přidáme nakrájenou na proužky ster....
|
|
|
Brambory-ala harmonika |
|
Klobásu si nakrájíme na tenká kolečka, cibuli na půlměsíčky, bůček na tenké, kratší plátečky, česnek na tenká kolečka. Můžeme použít i brambory ve slupce, pokud ji má hezkou, pokud ne, oloupeme je po celé šířce zakrajujeme do brambor tak, aby nám zůs...
|
|
|
Recept na Moje řízky naruby |
|
maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a naklepeme v mikroténovém sáčku, ve strouhance. Vejce rozšleháme se solí, vegetou a mlékem. Naklepané řízky v něm po obou stranách namočíme a rychle osmažíme na oleji dozlatova. Do zapékecí mísy nebo pekáčku...
|
|
|
Pečený králík s vepřovým bůčkem |
|
Porce králíka dobře očistíme, odblaníme a omyjeme. Maso prošpikujeme stroužky česneku a narovnáme ho do pekáčku. Posypeme kořením na králičí maso, drceným kmínem a solí. Přidáme plátky vepřového bůčku. Vše posypeme na kolečka pokrájenou cibulí, zali...
|
|
|
Nejlepší recept na Čufty |
|
Opracované maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, nastrouhaný česnek, mletou papriku, šlehačku, důkladně promícháme a necháme v ledničce do druhého dne odležet. Odleželé maso pomeleme, přidáme najemno nakrájenou cibuli...
|
|
|
Pečený vepřový bůček |
|
Bôčik vcelku umyjeme a kožu narežeme do kríža. Bôčik zo všetkých strán osolíme a narezanou kožou hore uložíme do pekáčika. Posypeme celou rascou. Podlejeme vodou a dáme piecť pri strednej teplote asi 30 minút. Potom otočíme, opäť posypeme rascou druhú ...
|
|
|
Dobře naložený králík |
|
Králíka den před pečením napícháme injekční stříkačkou v masitých místech česnekovým výluhem (nastrouhaný česnek se solí a vodou a scezený). Prošpikujeme slaninou na masitých místech a uložíme cca na 24 hod. do chladna. Zbylou drť a česnekovou vodu u...
|
|
|
Nejlepší recept na Paštika z kančí kýty |
|
Trochu nakrájeného sádla dáme malinko vyškvařit, přidáme talíř pokrájené cibule, podusíme, přidáme očištěná játra, opět podusíme a odstavíme. Všechno maso (mimo játra!!) dáme do velkého hrnce a vaříme v malém množství vody doměkka, s kořením dl...
|
|
|
Nejlepší recept na Vepřové ve vlastní šťávě |
|
Bůček vykostíme,pomeleme na velké šajbě,přidáme sůl a důkladně promícháme.Nacpeme do tří čtvrtin do zavařovacích sklenic,navrh položíme kůži,mírně posypeme drceným kmínem a do každé sklenice dáme 2 PL vody a zavařujeme při 100 stupních 2 hodiny.Ků...
|
|
|
Bůček plněný zdravou nádivkou - recept od maminky |
|
V míse si rozmícháme nejdřív nakrájený rohlík, pocákaný vodou a vajíčkem, pak nakrájíme ingredience do nádivky-pórek,salátovou okurku,obě papriky,anglickou slaninu,brokolici, hlívu, lahůdkovou cibulku,česnek na plátky, posolíme, dáme nasekanou pažitku, v...
|
|
|
Recept na Velikonoční sekanice |
|
Maso uvaříme a rozkrájíme na kostičky. Tučné maso můžeme umlít. Večky nakrájíme na kostky, dáme do mísy a přelijeme vývarem z masa. Vývaru dáme přiměřeně, aby hmota nebyla příliš řídká. Pak přidáme žloutky, nakrájené maso, kopřivy, majoránku,...
|
|
|
1 | 2 | 3 ... 5 | Nalezeno: 116 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|