|
Recepty -
Pomazánky MasoPomazánky - návody k vaření - online kuchařka
| Vyzkoušejte recepty na pomazánky, kterými zaručeně uctíte každou návštěvu. Pomazánky na obložených chlebíčkách jsou neodmyslitelnou součástí každé oslavy a lze je připravit i jako chutnou rychlou večeři. Kdo by nemiloval pomazánku na čerstvém chlebu. Vyzkoušejte naše tři rychlé večeře v podobě česnekové, celerové a tvarohové pomazánky. Je mnoho receptů na dobré pomazánky, které jsou za pár minut.
Maso znamená v užším slova smyslu kosterní svalovinu zvířat (a s ní související tkáně), v širším a méně běžném slova smyslu se jedná o veškeré poživatelné části těl živočichů, jež jsou určeny pro lidskou výživu (krev, střeva a vnitřností nevyjímaje). Maso obsahuje vodu zhruba 70 % (tepelnou úpravou se až 30% ztratí), bílkoviny 15 - 20 % tuky (vnitrobuněčné) 1 - 5 % (vepřové maso libové 20%, ale jinak až 40%). Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 15 receptů | Zobrazuji: 1-15 receptů | |
Nejlepší recept na Pravá bulharská pomazánka |
|
Nejdrive je nutno predvarit suroviny.Dame uvarit domekka hovezi maso a v druhem hrnci brambory a vse nechame po uvareni radne vychladit.vyvar z masa muzeme pouzit na polevku nebo jinak zuzitkovat.Pote si pripravime masovy mlynek a semeleme maso,brambory,oloupanou cibuli a okurky ...
|
|
|
Pomazánka z vepřové konzervy |
|
Změklé máslo utřeme se sýrem a přidáme pokrájené vepřové maso ( rosol nechávám, ale sádlo vyhazuju ). Potom vmícháme posekáná vejce, kostičky okurek, cibule a prolisovaný česnek. Přidáme všechny ostatní ingredience a pořádně promícháme....
|
|
|
Topinková směs - recept od maminky |
|
V hlubší pánvičce (dělám to ve voku) rozehřejeme trošku sádla a opečeme masíčko, přidáme sůl, pepř, rajský protlak s troškou vody a sterilované lečo, vše pěkně vydusíme na šťávičku a přidáme bazalku sušenou. Kdo má rád, přidá feferonku. Teplé,...
|
|
|
Nejlepší recept na Moje bulharka |
|
Libové maso, brambory, cibuli a okurky umeleme na masovém mlýnku, přidáme hořčici, majonézu a rajčatový protlak, přidáme sůl a pepř dle chuti....
|
|
|
Nejlepší recept na Pomazánka z vepřového masa |
|
Maso nameleme na masovém mlýnku, přidáme sýr, já dala 2 velké, tavené sýry, ale množství je opravdu individuální, na drobno nakrájenou cibuli, utřené asi 4 stoužky česneku, lžička hořčice, asi lžíci kečupu, pokud máte méně masa, přidejte pomazánkové...
|
|
|
|
Ďábelské tousty - starý recept |
|
Papriky, rajčata, cibuli, česnek a feferonku očistíme, trochu překrájíme, trochu osolíme a uvaříme v hrnci doměkka. Podle masa - naložené prohřejeme, čerstvé vaříme doměkka. Po uvaření všechno umeleme na masovém strojku, dosolíme, přidáme pepř, pál...
|
|
|
Recept na Uzeno-křenová pomazánka |
|
Uzené maso umeleme,mě se rozbil mlýnek tak mám vyzkoušené,že to jde i nastrouhat,přidáme pepř,majonézu a strouhaný křen/toho klidně víc,ať je pomazánka pikantní.Pokud je potřeba trošku osolíme,ale většinou je uzené dost slané.Hotovou pomazánku mažeme na...
|
|
|
Pomazánka na chlebíčky neobvyklá - recept od maminky |
|
Ve čtvrt litru mléka rozpustíme droždí. Z kostky másla ukrojíme cca dva cm, opražíme na něm polohrubou mouku. Na to nalejeme mléko s rozpuštěným droždím a uvaříme docela hustou "papku". Necháme vychladnout. Do zbylého změklého másla zašleháme 2 žlout...
|
|
|
Nejlepší recept na Pomazánka „ stréca Jožina „ |
|
Vše umeleme na masovém strojku, řádně promícháme a natíráme na topinky, nebo na sucho opečený toustový chleba. Kdo chce může posypat nahrubo strouhaným sýrem dle chuti Eidam, Niva). Pro nečekanou návštěvu, super nečekaná dobrota....
|
|
|
Nejlepší recept na Pomazánka s anglickou slaninou |
|
Obrané maso z kostí spolu s anglickou slaninou, natvrdo uvařenými vejci a okurkami umeleme na masovém strojku. Přidáme hořčici, majonézu, sůl a pepř. Promícháme a dáme do lednice vychladit. Podáváme na toustovém chlebu, zdobené pažitkou. Záměrně jsem do...
|
|
|
Recept na Zbytková pomazánka z masa |
|
Vše pomelete na mlýnku nebo v mixeru. Nedochucuji solí protože maso je už tak ochucené z jídel. Přimíchat vařené vejce pokrájené a steril. okurku- nemusí být. Namazat na pečivo a večeře nebo svačinka je hotová....
|
|
|
Recept na Tetina pomazánka |
|
Cibuli zpěníme na oleji, přidáme droždí a masox. Jakmile droždí změkne, rozklepneme vejce a mícháme do zhoustnutí. Dochutíme pepřem a sladkou paprikou....
|
|
|
Pomazánka z uzené šunky |
|
Údené mäso a chren zomelieme alebo rozmixujeme. Pridáme tatarku a jemne premiešame. Mažeme na chlieb a ozdobíme zeleninou....
|
|
|
Polévková pomazánka |
|
Zeleninu, která nám zbyla po vaření masového vývaru, necháme vychladnout a šťouchadlem na brambory ji v misce rozmačkáme. Přidáme majonézu (ale lepší je tatarka), podle chuti sůl, pepř a citr. šťávu a důkladně promícháme. Mažeme na jakékoliv pečivo, do...
|
|
| |
| Nalezeno: 15 receptů | Zobrazuji: 1-15 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|