RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Pokrmy z vnitřností cibule

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Vnitřnosti nebo také droby, vedlejší produkt při zpracování masa. Droby neboli drůbka z kuřete jsou části, které již není možno dále jinak zpracovat či prodat - tedy h

Recepty - Pokrmy z vnitřností cibule

Pokrmy z vnitřností - návody k vaření - online kuchařka

Vnitřnosti nebo také droby, vedlejší produkt při zpracování masa. Droby neboli drůbka z kuřete jsou části, které již není možno dále jinak zpracovat či prodat - tedy hlava, krk, nohy, játra, srdce, žaludek. Mnohdy se jedná o různé odřezky kuřete (kůže, křídla, biskup, skelet, krk). Používají se především k přípravě drůbežího vývaru, často však také k přípravě hlavních jídel.

Cibule je široce užívaná při vaření jako zelenina či koření. Používají se její cibule, oloupané od vrchních uschlých vrstev, nejčastěji nakrájené, řidčeji se využívá i cibulová nať. Syrová cibule má pálivou chuť a používá se například jako příloha k pečivu či uzeninám, často v kombinaci s hořčicí[zdroj?]. Vařenou cibuli mohou obsahovat některé zeleninové polévky. Osmažená cibule se používá jako základ pro cibulovou jíšku, která se používá jako základ gulášů a perkeltů, omáček, zeleninových polévek, některých luštěninových pokrmů, špenátu a zelí. Samotná smažená cibulka s tukem se používá například k maštění a ochucení vařené čočky a dalších pokrmů. Při loupání, krájení či smažení cibule se uvolňuje dráždivá slzotvorná látka, těkavý propathial S-oxid, který vzniká enzymatickým rozkladem z s-I-propenylcysteinsulfoxidu. Tato látka pak ve styku s vodou (například v oku) hydrolyzuje na propanol, kyselinu sírovou a sirovodík. Při smažení je tato směs látek vnímána jako příjemné aroma. Existuje mnoho návodů, jak pálení očí při krájení cibule předejít – například krájení cibule pod vodou či průběžné vlhčení cibule během krájení, nošení ochranných brýlí či kontaktních čoček, použití co nejostřejšího nože atd.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 294 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | ...
Krůtí srdce na husím sádle s paprikou  - recept od maminky
Krůtí srdce na husím sádle s paprikou  Krůtí srdce zbavíme jejich tučné vrchní části obsahující zbytky tepen. Srdce překrojíme na poloviny a zbavíme propláchnutím krevních sraženin. V hrnci rozpustíme dvě lžíce husího sádla a opečeme nakrájenou cibuli, a jakmile nám lehce zezlátne, tak přid...
Plíčky na smetaně (pajšl)
Plíčky na smetaně (pajšl) Očištěné plíce a vnitřnosti namočíme ve studené vodě aspoň na 1 hodinu. Já nechávám přes noc a pokud dávám ledvinku, rozkrojenou namočím do mléka v jiné misce. Pak vše dobře propereme ve vlažné vodě, dáme do hrnce, zalijeme horkou vodou, osolíme, okoř...
Nejlepší recept na Ledvinky po uhersku
Ledvinky po uhersku Ledvinky odblaníme,v půlce naplocho rozkrojíme a vyřízneme močovody.Nakrájíme je na asi 1 cm proužky a dobře opereme ve vodě.Necháme okapat,vložíme do misky a zalijeme mlékem aby byli ledvinky ponořené.Necháme je tak několk hodin,ale nejlépe je nechat přes no...
Recept na Vepřová játra na slanině
Vepřová játra na slanině Slaninu si nakrájíme na kostičky a orestujeme v hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kousky nakrájená játra. Vše dohromady trochu orestujeme, přidáme sladkou papriku, chvilinku ještě orestujeme,ale máme hned připravenou vodu a zalejeme. Papriku restovat j...
Recept na Kuřecí játra na topinky
Kuřecí játra na topinky Cibuli a papriku pomlít na velké šajbě (nebo nakrájet), dát smažit na pánev s olejem. Mezitím umlít očištěná játra (nebo taky nakrájet asi na 1cm kostičky)a přidat k cibuli. Po osmažení přidat česnek, sůl a smetanový sýr, nechat rozpustit. Výborné na o...
Ledvinky na slanině
Ledvinky na slanině Vepřové ledvinky zbavíme vnitřních bílých částí. Omyjeme je, nakrájíme, propláchneme a vložíme do cca půl litru mléka. Dáme do chladničky (při +2 °C) na 48 hodin. Poté ledvinky vyjmeme z kastrůlku a ještě jednou pořádně propláchneme. Na slanině zp...
Omáčka z kuřecích jater - recept od maminky
Omáčka z kuřecích jater V hrnci osmahneme cibulku, přidáme nakrájená játra - osmahneme. Dále přidáme rajské protlaky, vodu, bobk. list, rozmarýn, sůl, pepř a vaříme asi 20 - 30 min. Zahustíme jíškou, přidáme cukr popř. sůl a vaříme ještě 10 min....
Kuřecí žaludky na zelenině - recept od maminky
Kuřecí žaludky na zelenině Cibuli oloupáme a nakrájíme na jemno. V kastrolu (tlakáči) rozehřejeme sádlo, vložíme cibuli a restujeme do sklovata. Poté přidáme na kostičky nakrájený špek a společně restujeme do růžova. Mezitím si očistíme a propláchneme žaludky, pokrájíme je na m...
Recept na Frenštátské škračky
Frenštátské škračky Oloupané brambory nastrouháme (začínám brambor strouhat na jemném struhadle tak do dvou třetin, otočím struhadlo na jemné "mrkvové", strouhnu jeden česnek, dostrouhám brambor, otočím struhadlo zpět a strouhám další brambor), zastříkneme mlékem, přidáme s...
Guláš z kuřecích žaludků
Guláš z kuřecích žaludků Na oleji zpěníme cibulku nakrájenou na měsíčky, přidáme překrojené žaludky, které se opečou ze všech stran. Pak přidáme červenou papriku, kmín, pepř, majoránku, zalijeme vývarem a dusíme půl hodiny. Poté přidáme papriku-kapii nakrájenou na proužky, hl...
Kuřecí játra po myslivecku
Kuřecí játra po myslivecku Cibuli a česnek si nakrájíme na plátky a rozvoníme na rozpáleném oleji. Přidáme játra, opepříme a restujeme do zhnědnutí. Potom podlijeme trochou vody, přidáme bobkový list a nové koření a dusíme zhruba tak 10 minut. Přidáme proužky všech paprik a vlijeme...
Dračí sen s játry - recept od maminky
Dračí sen s játry Drůbeží játra silně obalíme ve sladké paprice a mouce. Na tuku postupně osmažíme na mírném plameni na pánvi a odkládáme zvlášť do hrnce pod pokličku, aby játra zůstala horká. POZOR nepřepálit tuk. Do použitého horkého tuku po osmažení všech kousk...
Recept na Hovězí srdce na smetaně-svíčková
Hovězí srdce na smetaně-svíčková Hovězí srdce očistíme,rozkrojíme na půl a velmi dobře propereme ve vodě(vypláchneme od krve).Srdce osušíme,prošpikujeme klínky slaniny a osolíme. Cibuli a zeleninu nakrájíme na kostky,v kastrolu/nebo papiňáku rozehřejeme olej,vložíme cibuli,zamícháme,vlož...
Recept na Srdíčka na smetaně
Srdíčka na smetaně Vepřová srdíčka uvaříme v zeleninovém vývaru s kořením. Vývar scedíme, zeleninu vyhodíme. Srdíčka očistíme od krve, tuku, pokrájíme na kostičky. Cibulku nakrájíme nadrobno, osmahneme na oleji, přidáme srdíčka, podlijeme vývarem, provaříme, zahustíme ...
Nejlepší recept na „Pajšl“ ze srdíček
„Pajšl“ ze srdíček Srdíčka očistíme, rozpůlíme a dáme na 3/4 hodinky vařit s kořením a bujonem do tlakového hrnce. Vyškvaříme slaninu na kostičky, orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme kořenovou zeleninu. Zalijeme scezeným vývarem ze srdíček (množství od oka ...
Foie gras
Foie gras Cibuli na sadle restujeme az zesklovati. Pridame na kosticky nakrajeny spek, nechame vysmahnout cca 2 minutky, pridame jablicka a brusinky, posypeme lzici cukru a michame. Nechame lehce zkaramelizovat a zalejeme deci brandy. Michame , dokud se tekutina nevsakne do smesi. Na d...
Králičí játra po chalupářsku
Králičí játra po chalupářsku Játra očistíme a nakrájíme na kousky o velikosti sousta. Kousky jater osušíme, osolíme a opepříme. Lehce je obalíme v hladké mouce a vložíme do silně rozpáleného oleje, a opékáme ze všech stran do zlaté barvy. Jakmile jsou sousta jater opečena, tak přidáme...
Vepřová játra dušená
Vepřová játra dušená Na pánev dáme pořádně vrchovatou lžíci sádla, dáme játra, která jsme odblanili, umyli a nakrájeli na nudličky. Játra orestujeme na prudkém ohni, aby se zatáhly a nebyly moc suché (:-)), osolíme a opepříme.Přidáme mletý kmín a nakrájenou anglickou slanink...
Recept na Guláš z vepřového srdíčka a jazyka po myslivecku
Guláš z vepřového srdíčka a jazyka po myslivecku Nejprve si dáme na půl hodinky povařit jazyk v osolené vodě. Po půlhodince ho vytáhneme, odstraníme z něho kůži a jiné nečistoty a nakrájíme na kostky. Vývar z něho si dáme stranou. Srdíčko zbavíme tuku a různých blan a taktéž nakrájíme na kousky. Na cc...
Recept na Krůtí srdce dušené na česneku
Krůtí srdce dušené na česneku Nakrájený uzený špek vyškvaříme v hrnci a přidáme nakrájenou cibuli. Krůtí srdce očistíme a ořežeme to, co se nám nelíbí. Pokud nejsou srdce moc velká, tak je nakrájíme podélně na poloviny a pokud jsou velká tak na čtvrtky. Nakrájená srdce dobře propl...
1 | | ...
Nalezeno: 294 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy

Pokrmy z vnitřností

Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist