RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Ostatní tuk

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Cukroví - Nepečené - Ostatní tuk Vícenenasycené mastné kyseliny (angl. PUFA) jsou nejvíce obsaženy v tucích rostlinného původu a v rybím tuku. Pomáhají snižovat hladinu

Recepty - Ostatní tuk

Cukroví - Nepečené - Ostatní - návody k vaření - online kuchařka

Cukroví - Nepečené - Ostatní

Vícenenasycené mastné kyseliny (angl. PUFA) jsou nejvíce obsaženy v tucích rostlinného původu a v rybím tuku. Pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi efektivněji než MUFA, a tím snižovat riziko vzniku krevních sraženin. Mají významnou úlohu v prevenci srdečně-cévních onemocnění. Do této skupiny vícenenasycených mastných kyselin patří omega-6 a omega-3 nenasycené mastné kyseliny kyseliny, které jsou pro naše zdraví velmi důležité. Transmastné kyseliny, neboli TFA (trans-fatty acids), se podílejí se na zvýšení hladiny cholesterolu v krvi a mají negativní vliv na náš srdečně-cévní systém. Rostlinné tuky jsou získávány z rostlin, které hromadí ve svých plodech, semenech nebo jiných částech tuky. Tyto tuky obsahuje např. dužnina a jádra palmy olejné, kokos, olejniny, jako jsou řepka, sója, slunečnice, sezam, podzemnice, světlice, aj. Převážná většina tuků rostlinného původu má ze zdravotního hlediska velmi vhodné složení mastných kyselin, protože obsahují vícenenasycené mastné kyseliny, které mají příznivější vliv na naše zdraví než tuky živočišné. Výjimku tvoří například tuk kokosový a palmojádrový, ve kterém převažují nasycené mastné kyseliny, jež jsou považovány za nevhodné pro zdraví. Často také tuky samy o sobě obsahují některé příměsi, jako jsou steroly, lecitiny, vitamíny rozpustné v tucích a jiné látky. Nenasycené mastné kyseliny, zejména kyselina linolová a linolenová, jsou samy o sobě nepostradatelnou součástí potravy, neboť je jich třeba k syntéze glycerofosfatidů a prostaglandinů. Proto se označují jako vitamin F.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 5 receptůZobrazuji: 1-5 receptů
Burizonové hrudky
Burizonové hrudky Ve vodní lázni rozpustíme tuk a čokoládu, přidáme Malcao a vmícháme burizony, aby směs byla přiměřeně hustá. Necháme trochu zchladnout, aby čokoláda příliš netekla, podle toho přidáme i burizony a lžičkou tvoříme na dortové oplatky hrudky. Nech...
Tříbarevná čokoláda
Tříbarevná čokoláda V kastrůlku rozpustíme menší 1/2 tuku, vmícháme 2 lžíce cukru, kokos a promícháme. Ve 2. kastrůlku rozpustíme zbytek tuku, kakao, 3 lžíce cukru a solamyl. Promícháme. Ve 3. kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme 2 lžíce cukru, ořechy a rum. Formičky v...
Nugátové špičky - recept od maminky
Nugátové špičky Všechny přísady dáme do neretové misky a položíme nad hrnec s vroucí vodou. Až se začne směs rozpouštět, začneme míchat metličkou, aby se všechno opravdu pořádně rozpustilo. Poté dáme misku někam vychladit. Ztuhlou směs pak rozšleháme metličkami, napln...
Šuhajdy s lentilkami
Šuhajdy s lentilkami Salko důkladně vyšleháme s máslem. Čokoládu rozpustíme s tukem ve vodní lázni. Do papírových košíčků nalijeme vždy lžičku rozpuštěné čokolády a necháme ji chvíli ztuhnout. Pak košíčky dolijeme připravenou karamelovou náplní a znovu zalijeme zbylo...
"Upgrade čokoládových lanýžů" Ořechovo-mandlové lanýže - recept od maminky
Na hrnec s mírně vroucí vodou položte tepluvzodrnou (ne nerezovou mísu) mísu s 200g čokolády. Přisypte 20g třtinového cukru a nechte pozvolna rozpustit. Přidejte 70g másla a vymíchejte, až se spojí s čokoládou do hladké směsi. Nakonec přilijte 6 lžic smet...
 
Nalezeno: 5 receptůZobrazuji: 1-5 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
OSTATNÍ


Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist