|
Recept na Žiarske řezy
Recept na Žiarske řezy je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - Řezy.
K přípravě Žiarske řezy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Bledé cesto na 2 pláty : 10 vajec, 12 lyžíc práškového cukru, 2 lyžice vody, 8 zarovnaných lyžíc hrubej múky, 1/2 prášku do pečiva Tmavé cesto : 5 vajec, 6 lyžíc práškového cukru, 2 lyžice vody, 100 g hrubej múky, 25 g kakaa, 1/2 prášku do pečiva Náplň : 2 dl mlieka, 300 g kryštálového cukru, 2 vanilkové cukry, 300 g mletých vlašských orechov, 375 g masla, 2 dl ríbezľového lekváru trošku čoko polevy na popísanie rezov.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Žiarske řezy
Recept na Žiarske řezy: Bledé cesto si pripravíme tak, že vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky, bielky vyšľaháme s 12 pl práškového cukru do peny a pomaly po jednom zašľahávame žĺtky. Potom dáme 2 pl vody, do múky zamiešame prášok do pečiva a zamiešame do hmoty. Rozdelíme na dva plechy vystlané papierom na pečenie a pečieme do zlata pri teplote 180-200 st. Tmavé cesto urobíme tak isto rozdelením vajíčok, bielky vyšľaháme s cukrom a pomaly zašľaháme žĺtky, vodu a do múky zamiešame kakao a prášok do pečiva. Upečieme pri teplote 200 st. Náplň : mlieko prevaríme a ešte horúcim zaparíme orechy, dáme do nich aj cukor. Maslo vyšľaháme s vanilkovým cukrom a keď orechy vychladnú, zošľaháme ich spolu s maslom a môžeme plniť pláty. Na spodok dáme bledý plát a natrieme ho polovicou ríbezľového lekváru, potom dáme náplň a tmavý plát. Naň dáme náplň a prikryjeme bledým plátom natreným lekvárom smerom na plnku a dobre pritlačíme dlaňami. Vrch potrieme tiež plnkou a posypeme pomletými orechami, čo sme si nechali a popíšeme troškou polevy.
Poznámka k receptu na Žiarske řezy: nádhera,jenom si tam pro jeden kousek šáhnout
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Žiarske řezy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Danculka (Anna Danková)
- Datum vložení: 09.10.2011
- Počet porcí: 52 kúskov
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Řezy
- Suroviny: Bledé cesto na 2 pláty : 10 vajec, 12 lyžíc práškového cukru, 2 lyžice vody, 8 zarovnaných lyžíc hrubej múky, 1/2 prášku do pečiva Tmavé cesto : 5 vajec, 6 lyžíc práškového cukru, 2 lyžice vody, 100 g hrubej múky, 25 g kakaa, 1/2 prášku do pečiva Náplň : 2 dl mlieka, 300 g kryštálového cukru, 2 vanilkové cukry, 300 g mletých vlašských orechov, 375 g masla, 2 dl ríbezľového lekváru trošku čoko polevy na popísanie rezov
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Žiarske řezy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Žiarske řezy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Žiarske řezy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|