|
Recept na "Zelený čaj se dá i jíst" Čokoládové košíčky se zeleným čajem
Recept na "Zelený čaj se dá i jíst" Čokoládové košíčky se zeleným čajem je zařazen v kategorii cukroví - nepečené - ostatní.
K přípravě "Zelený čaj se dá i jíst" Čokoládové košíčky se zeleným čajem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
70g čokolády se 70% kakaa 2 a 1/2 bílé čokolády (250g) ½ kelímku 40% smetany ke šlehání (cca 120 ml) 1 lžíce másla (cca 30g) 3 lžičky čajových lístků (viz tipy a triky) + papírové košíčky na pralinky + čistý tenký malířský štěteček + několik levandulových kvítků na ozdobu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na "Zelený čaj se dá i jíst" Čokoládové košíčky se zeleným čajem
Recept na "Zelený čaj se dá i jíst" Čokoládové košíčky se zeleným čajem: V menším kastrolku (nejlépe se silnějším dnem) zahřívejte na mírném plameni smetanu se zeleným čajem asi tak 4 minuty, až smetana přijme chuť i vůni zeleného čaje. Hodně míchejte, aby smetana příliš nevřela. Tepluvzdornou mísu (ne nerezovou) postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou a vytvořte si tak vodní lázeň. Do mísy dejte 150g bílé čokolády i všechno máslo a přes jemný cedník prolitou šlehačku (abyste se zbavily čaje). Společně zahřívejte a míchejte, až se suroviny spojí v kompaktní krém. Nechte jej vychladnout na pokojovou teplotu, zakryjte potravinářskou fólií, nebo alobalem a uložte úplně vychladnout do ledničky (minimálně na 4 hodiny, nejlépe však přes noc – nedostatečně vychlazený krém vám nepůjde vyšlehat). Mezitím si připravte čokoládové košíčky. Tepluvzdornou mísu postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou tak, aby se její dno nedotýkalo vodní hladiny a dejte do ní rozpustit bílou čokoládu. Pomocí čistého malířského štětečku vytřete papírový košíček vrstvou čokolády a uložte do mrazáku ztuhnout. Takto opakujte u dalších papírových košíčků, až vám dojde čokoláda. Mezitím ve stejné vodní lázni rozpusťte 50g hořké čokolády, stáhněte z ohně, vložte zbylou hořkou čokoládu (nalámanou na kousky) a důkladně promíchejte. Čokoláda by měla mírně zchladnout a zhoustnout. Nechte ji ještě chvíli chladnout, až bude jen mírně teplá (ale nezačne ještě tuhnout). Pomocí štětečku pak vymažte ztuhlé košíčky ještě vrstvou hořké čokolády a opět uložte do mrazáku ztuhnout (stačí několik minut). Nakonec z košíčků odloupněte papírové části, aby vám zbyla jen čistá čokoláda. Pár čajových lístků roztlučte v hmoždíři úplně na prášek. Vychladlý krém vyšlehejte do tuha (je tuhý sám o sobě, takže opět stačí chvilinka) a naplňte jím cukrářský sáček s křížovým zakončením. Do každého košíčku ozdobně stříkněte část krému a posypte troškou čajového prášku. Podávejte dobře vychlazené.
Poznámka k receptu na "Zelený čaj se dá i jíst" Čokoládové košíčky se zeleným čajem: Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/cokoladove-kosick...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Zelený čaj se dá i jíst" Čokoládové košíčky se zeleným čajem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: K@tka
- Datum vložení: 12.05.2013
- Počet porcí: 20
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Cukroví - Nepečené - Ostatní
- Suroviny: 70g čokolády se 70% kakaa 2 a 1/2 bílé čokolády (250g) ½ kelímku 40% smetany ke šlehání (cca 120 ml) 1 lžíce másla (cca 30g) 3 lžičky čajových lístků (viz tipy a triky) + papírové košíčky na pralinky + čistý tenký malířský štěteček + několik levandulových kvítků na ozdobu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "zelený čaj se dá i jíst" Čokoládové košíčky se zeleným čajem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Zelený čaj se dá i jíst" Čokoládové košíčky se zeleným čajem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Zelený čaj se dá i jíst" Čokoládové košíčky se zeleným čajem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|