|
Recepty -
Zeleninová jídla mleté masoZeleninová jídla - návody k vaření - online kuchařka
| Česká kuchyně je velmi výrazně ovlivněna polohou České republiky. Česká republika má bohatou nabídku polních plodin, ovoce, zeleniny, ryb i zvěře. Podle toho je také pestrý český jídelníček. V České republice je také rozšířen sběr hub, které jsou poměrně častou přísadou jídel. Podle sezónní dostupnosti jsou v české kuchyni připravována i jídla zeleninová (smažený květák, lečo s vejci), velkou tradici mají pokrmy z lesních i pěstovaných hub a také sladká jídla s ovocem a moučníky. Z ovoce se kromě běžných druhů používají také meruňky a broskve. V české kuchyni se také používá mák a povidla.
Na mleté maso klade legislativa jasné požadavky. Pokud do něj výrobce přidá mimo malého množství soli ještě další ingredience nebo přídatné látky, už jde o polotovar. Spotřebitel by měl být na přídatné látky v mase upozorněn skrze etiketu. Mlýnek na maso nebo též masomlýnek či masořezačka, je stroj používaný především k rozemletí vepřového, hovězího, či jiného druhu masa. I když je mlýnek na maso určen především pro mletí masa, jeho použití je mnohem širší. Běžně se mlýnky používají např. i na mletí sýrů, zeleniny, máku a k přípravě strouhanky. Základem sekané je mleté maso, které může bývá zpravidla mixem různých druhů mas, např. vepřového, hovězího, králíčího atd. Klobása je uzenina z mletého masa, tvrdá, pikantní, kořeněná a trvanlivá. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 6 receptů | Zobrazuji: 1-6 receptů | |
Nejlepší recept na Plněné papriky na zamražení |
|
Papriky vypereme a zbavíme vnitřků. Já vršky neodřezávám, ale papriku úplně nahoře podržím a za stopku promáčknu vnitřky pomocí palce dovnitř a pak za stopku vytáhnu. Vypláchneme i vevnitř, ale to není podmínka. Komu nevadí pár semínek, nemusí. Naplní...
|
|
|
Brokolicové karbanátky - recept od maminky |
|
Brokolici si povaříme ve slané vodě(ne moc dlouho), vyndáme jí z vody a chvíli necháme vychladnout a nastrouháme(kapky)na struhadle do mísy, dále nastrouháme salám, nebo přidáme mleté maso(já dala salám), oba sýry Eidam i nivu. Cibuli, lahůdkovou cibulku, stro...
|
|
|
Recept na Pórkové placičky II. |
|
Pórek na kolečka spaříme vařící vodou (aby změkl), salám na kostičky - můžeme osmažit, mleté maso, jestli použijeme, osmažíme a necháme okapat z oleje. Vymícháme mléko s moukou a kořením (nešetříme), přidáme salám, pórek a uděláme z toho těsto na...
|
|
|
Cuketový nákyp po X té |
|
Cuketu oloupeme a nastrouháme na velkém okatém struhadle, vymačkáme z ní vodu a promícháme v míse s ostatními ingrediencemi, aby vzniklo polotuhé těsto. Vymažeme zapékací misku nebo pekáček máslem, nalijeme těsto a pečeme na 200°, až se okraje i povrch se p...
|
|
|
Plněné papriky po mém způsobu - recept od maminky |
|
Mleté maso si ochutíme solí, pepřem, provensálským kořením, rozmáčkneme 2-3 stroužky česneku, přidáme vajíčko a dobře promícháme. Necháme v lednici odpočívat. Mezitím si připravíme papriky - tj. odkrojíme vršek a vydlabeme semínka. Nakrájíme si dle...
|
|
|
Pórkové řízečky - recept od maminky |
|
Pórek a šunku si nakrájíme na nudličky, přidáme mléko, vejce, mouku, solamyl, zázvor, osolíme a smícháme. Houby si orestujeme a přidáme do těsta, které musí být trochu řidší, než na bramboráky. Buď pečeme v lívanečníku, nebo na pánvičce....
|
|
|
| Nalezeno: 6 receptů | Zobrazuji: 1-6 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|