|
Recepty -
Zeleninová jídla hrubá moukaZeleninová jídla - návody k vaření - online kuchařka
| Česká kuchyně je velmi výrazně ovlivněna polohou České republiky. Česká republika má bohatou nabídku polních plodin, ovoce, zeleniny, ryb i zvěře. Podle toho je také pestrý český jídelníček. V České republice je také rozšířen sběr hub, které jsou poměrně častou přísadou jídel. Podle sezónní dostupnosti jsou v české kuchyni připravována i jídla zeleninová (smažený květák, lečo s vejci), velkou tradici mají pokrmy z lesních i pěstovaných hub a také sladká jídla s ovocem a moučníky. Z ovoce se kromě běžných druhů používají také meruňky a broskve. V české kuchyni se také používá mák a povidla.
Hrubá mouka je v podstatě rozmělněná vnitřní část obilného zrna (obilky) s menším podílem otrubnatých částic. Používá se zejména pro výrobu jídel. V české obchodní síti se pšeničná mouka (nejběžnější typ) běžně prodává ve čtyřech druzích rozlišených podle tloušťky zrn. Hrubá mouka má zrnitost největší. Mouku je možné umlet z každé obiloviny. Kromě pšeničné je oblíbená také žitná mouka, která se využívá především k přípravě chleba nebo perníku. Známá je také špaldová mouka, vhodná do sladkých i slaných těst. Hrubá mouka se dále vyrábí například z ječmene, kukuřice, pohanky, rýže nebo sóji. Poslední čtyři zmíněné mouky jsou bezlepkové. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 7 receptů | Zobrazuji: 1-7 receptů | |
Recept na Květákovo - bramborové placičky |
|
Květák a brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. NEcháme vychladnout, a poté nožem nakrájíme na malé kousky. Přidáme pokrájenou slaninu a nastoruhaný a nakrájený sýr a ostatní suroviny. Tvoříme malé placičky, které smažíme na oleji z obou stran dozla...
|
|
|
Recept na Smažený patizon |
|
Patizon zbavíme slupky, nakrájíme na slabé plátky a osolíme. Položíme na sítko a necháme tzv: "vypotit" aby se z něj dostala přebytečná voda. Takto ho necháme klidně půl hodinky. Poté jednotlivé plátky obalíme v klasickém trojobalu a smažíme na rozpálené...
|
|
|
Zapečená cuketa s kabanosem - recept od maminky |
|
Cuketu očistíme, vydlabeme, trochu osušíme. Nastrouháme a pokud je v ní ještě hodně vody, znovu vysušíme. Nastrouháme kabanos, sýr a zamícháme s cuketou, okořeníme solí, pepřem, česnekem a majoránkou. Přidáme vejce a polohrubou mouku, aby vzniklo trošku ...
|
|
|
Květákovo - sýrové placky s petrželkou a muškátovou vůní |
|
Květák opláchneme, vložíme do hrnce s osolenou vodou a přidáme 2 strouhnutí muškát. oříšku. Květák přivedeme k varu a vaříme asi 10 min. Květák nemá být měkký, jen lehce předvařený. Poté květák vyjmeme do mísy a necháme vychladnout. Květákový v...
|
|
|
|
Nejlepší recept na Zeleninová ňamka |
|
Zeleninu si uvaříme doměkka a rozmačkáme (do vody dáme vegetu a kmín, sůl). Ochutíme kořením (česnek, sůl, vegeta, pepř, majoránka) a přidáme vajíčko a mouku. Ze směsi tvoříme placičky, které "omočíme" ve strouhance a pečeme na rozpáleném oleji....
|
|
|
Brokolice s brambory,šunkou a sýry - recept od maminky |
|
Uvařené brambory si nakrájíme na kolečka a skládáme do tukem vymazané a vysypané hrubou moukou zapékací mísy. Na brambory si dáme vrstvu šunky nakrájené na nudličky a poté vrstvu růžiček vařené brokolice. Opět dáme vrstvu brambor, na ni vrstvu šukny a na...
|
|
| |
| Nalezeno: 7 receptů | Zobrazuji: 1-7 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|