|
Recepty -
Zdobení pudinkZdobení - návody k vaření - online kuchařka
| Zdobí se například perníky buď barevnými cukrovými polevami a nebo čokoládou. Zdobené perníky jsou jedním z druhů tradičního vánočního cukroví. Komu nestačí tradiční, více či méně jednoduché techniky ozdobení vánočního cukroví, může si užít tvůrčí palety možností, které nabízejí jedlé cukrářské modelovací hmoty. Na trhu, převážně ve specializovaných internetových obchodech, jsou k mání hotové výrobky pod názvy White Icing, K2, Fondant, Gum Pasta aj. Případně si lze doma připravit pravý nebo falešný marcipán ze sušeného mléka. Ten však na rozdíl od moderních hmot není čistě bílý.
Pudink se připravuje z mléka, cukru a pudinkového prášku (který se skládá hlavně ze škrobu). Škrob se používá buď bramborový nebo kukuřičný. Nejkvalitnější pudingy jsou ty, které obsahují pouze kukuřičný škrob. Jelikož puding neobsahuje lepek, je vhodný pro bezlepkovou dietu. Existuje také tzv. puding bez vaření, který se nevaří, ale pudingový prášek se pouze vyšlehá s mlékem a může se konzumovat. Nejčastějšími příchutěmi pudinku jsou vanilkový a kakaový, existuje ale také jahodový, banánový, třešňový, mandlový nebo karamelový. Teplý pudink se ihned lije na talíře nebo do formiček. Pudink se může servírovat samostatně - vyklopený na talířek a pokrytý třeba šlehačkou a ovocem. Často se také kombinuje s piškoty, likérem, sirupem nebo se z něj dělá krém do dortů. Dokonce existuje i vánoční cukroví, do kterého se přidává pudinkový prášek. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 34 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | |
Dort dia |
|
Připravíme si formu - na dno pečící papír, kraje potřít olejem. Rozdělíme žloutky od bílků. Bílky začneme šlehat, jakmile jsou tuhé, přidáme postupně cukr a opět šleháme na nejnižší stupeň, až se lepí na metle, přidáme po jednom žloutky a mezit...
|
|
|
Recept na Řezy a rolády na oslavu inspirace |
|
Piškot: roláda- 5 žloutků utřeme s 5ti pol. lž. moučkového cukru, ty lžíce větší s kopečkem. Přidáme 5 pol. lž. s kopečkem hladké mouky s 1/2 pytlíčku prášku do pečiva, kápnem citronové aroma nabo kůru z půl citronu. Nakonec vmícháme jemně ale rychl...
|
|
|
Dort na Halloween - recept od maminky |
|
Bílky ušleháme s polovinou cukru, žloutky našleháme s cukrem až zbělají a nabydou přidáme oříšky, olej, horkou vodu, mouku s PDP a na konec lehce vmícháme sníh. Vlejeme do vyššího plechu nebo pekáčku o průměru 30cm x 23cm a dáme péct. Kulatý korpus up...
|
|
|
Nejlepší recept na Třípatrový dort |
|
Upeceme tri korpusy ( prichute jak ma kdo rad ) a pripravime naplne ( opet muzou byt ruzne jak komu chutna ). Kazde patro prokrojime a natreme marmeladou nebo pokapeme puncem a na to natreme krem. Kremem potreme i vrsek a strany dortu, muzeme pouzit zdobici spicky na sacek, aby ...
|
|
|
Nejlepší recept na Dort koňská hlava |
|
korpus: vše smícháme, z bílků sníh a opatrně zašlehat. Nalít do hlubokého plechu a péct na 180 °C. krém: mléko a pudinkový prášek svaříme v pudink- necháme vychladit. ořechy namlet na jemno. smíchat a vyšlehat vše na krém potahová hmota: vše vyp...
|
|
|
|
Recept na Obyčejný dort |
|
Dnes jsem zvolila klasicky zdobený dort krémem, který jsem doplnila marcipánovými květy a listy....
|
|
|
Recept na Pudinkový krém na muffinky |
|
Uvaříme pudink z 0,4l mléka, cukru a pudinku. Necháme vychladit v misce přikryté folií, aby se nevytvořil škraloup. Změklé máslo utřeme s lžící kakaa a po částech vmícháme vychladlý pudink. Vymícháme do hladka a před zdobením dáme aspoň na hodinu do led...
|
|
|
Srdce k Valentýnu |
|
korpus: vše jen smícháme a upečeme ve formě. Vychladlý korpus prořežeme na tři díly. Spodní promažeme džemem, pak krémem, celé ještě pomažeme krémem a necháme stuhnout. Potáhneme modelovací hmotou silnější vrstvu, aby až budeme dělat mřížku tak aby s...
|
|
|
|
Šmoula koumák |
|
upeceme korpus a po vychladnuti prokrajime, potirame puncem a marmeladou, natreme kremem z pudinku se zakysanou smetanou, poklademe banany nakrajene na platky a znovu zatreme kremem, to opakujeme na vsechny platy, nechame v lednici tuhnout a mezitim si pripravime hmotu z marshmal...
|
|
|
|
|
Recept na Mašinka Tomáš pro Honzíka |
|
Dávaly jsme na střídačku světlý a tmavý korpus a na pomazání jsme střídaly pudinkový krém a višňovou marmeládu. Pod potahovačkou jsme ještě potřely celé krémem....
|
|
|
|
Timmy ovečka |
|
piškot: ušleháme žloutky s cukrem, bílky ušleháme v sníh. Přidáme mouku do směsi ze žloutků, přikápneme tak 6 kapek kokosové tresti, opatrně bílek a dáme péct do formy. Necháme vychladit. Na třikrát prokrojíme. Krém: bílou čokoládu rozehřejeme, nechá...
|
|
|
|
|
Nejlepší recept na Ovocný dort motýl |
|
Korpus upečeme. Krém: Vše vlijeme do uzavíratelné nádoby, uzavřeme a ručně s nádobou důrazně párkrát zatřepeme – zahrkáme( od toho je název). Naplníme, ozdobíme ovocem a máme hotovo !!!...
|
|
|
|
| Nalezeno: 34 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|