RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Zdobení med

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Zdobí se například perníky buď barevnými cukrovými polevami a nebo čokoládou. Zdobené perníky jsou jedním z druhů tradičního vánočního cukroví. Komu nestačí tradi

Recepty - Zdobení med

Zdobení - návody k vaření - online kuchařka

Zdobí se například perníky buď barevnými cukrovými polevami a nebo čokoládou. Zdobené perníky jsou jedním z druhů tradičního vánočního cukroví. Komu nestačí tradiční, více či méně jednoduché techniky ozdobení vánočního cukroví, může si užít tvůrčí palety možností, které nabízejí jedlé cukrářské modelovací hmoty. Na trhu, převážně ve specializovaných internetových obchodech, jsou k mání hotové výrobky pod názvy White Icing, K2, Fondant, Gum Pasta aj. Případně si lze doma připravit pravý nebo falešný marcipán ze sušeného mléka. Ten však na rozdíl od moderních hmot není čistě bílý.

Med je hustá sladká a lepkavá kapalina, vytvářená včelami (případně i jiným hmyzem) sběrem a zahušťováním sladkých šťáv – především nektaru z květů (tzv. med květový) a výměšků hmyzu (tzv. medovice), kterou vylučují například mšice. Sběrem a přetvořením medovice vzniká medovicový med neboli lesní med. Tmavost lesního medu je způsobena barvivy obsaženými v míze lesních dřevin. Med má zvláštní chuť, pro kterou mu někteří lidé dávají přednost před cukrem a jinými sladidly. Má vhodné chemické vlastnosti pro pečení. Kapalný med se nekazí. Díky vysokému obsahu cukru ničí bakterie procesem zvaným osmolýza (prasknutí buňky destrukcí buněčné membrány). Nemohou se na něm uchytit ani kvasinky ze vzduchu, protože obsah vody je příliš nízký. Přírodní neupravený med má obsah vody asi 14–18 %. Je-li obsah vody pod 18 %, nemůže se v medu množit prakticky žádný organismus. Při dlouhodobém skladování při pokojové (nebo vyšší) teplotě se může díky sedimentaci (usazování) cukrů na povrchu medu v nádobě vytvořit tenká řidší vrstvička, v níž se rozmnoží osmofilní druhy kvasinek (zkvášejí koncentrované roztoky cukrů – nad 50 %), které jsou v medu přirozeně obsaženy. Takové kvašení ovlivňuje především senzorické, nikoliv nutriční vlastnosti medu. Než se začal v evropské kuchyni používat třtinový a posléze i řepný cukr, hlavním sladidlem byl med. Až do 17. století se používal zejména do kaší, některých druhů chleba, nápojů (medovina), ale i masitých jídel, na některé věci se však nehodil (např. piškot a cukrovinky). Dost časté bylo spojení medu a pepře (peprník→perník), zázvoru, šafránu. Po 2700 let byl med užíván pro léčení chorob včetně tropických až do plného pochopení příčin infekce v moderních dobách a nasazení antibiotik. Lidové používání medu se tak dostalo vědeckého vysvětlení: med působí jako antibakteriální/antiseptický činitel. Antibakteriální vlastnosti medu jsou výsledkem nízké aktivity vody v medu způsobující osmózu, efekt peroxidu vodíku a vysoké kyselosti. Český med, který produkují domácí včelaři, patří k nejkvalitnějším výrobkům. Pravidla vydaná v roce 1999 Českým svazem včelařů pro regionální známku Český med jsou přísnější, než evropská směrnice pro med i česká vyhláška ministerstva zemědělství.11 V českých obchodech se však objevují medy či směsi medů ze zahraničí, jejichž obsah bývá často nedobrý. Jedná se o produkty, které obsahují jen málo medu, výrobky jsou směsicí škrobu kukuřice, třtiny a různých sirupů. V těchto "medech" se často nachází velké procento hydroxymethylfurfuralu, což znamená, že tento výrobek byl prakticky uvařen a tím pádem znehodnocen.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 19 receptůZobrazuji: 1-19 receptů
Nejlepší recept na Dort koňská hlava
Dort koňská hlava korpus: vše smícháme, z bílků sníh a opatrně zašlehat. Nalít do hlubokého plechu a péct na 180 °C. krém: mléko a pudinkový prášek svaříme v pudink- necháme vychladit. ořechy namlet na jemno. smíchat a vyšlehat vše na krém potahová hmota: vše vyp...
Nejlepší recept na Perníkové srdce
Perníkové srdce Z falosneho, zafarbeneho marcipanu urobime kvety a listy. Na upeceny medovnik urobime kontury hustou polevou, nechame zascnut. Potom oblejeme hrubsou vrstvou riedkej polevy a poukladame do nej kvety a listy. Dame susit do truby asi na 20min, na 60°C, mozeme zapnut cirkulaciu vzd...
Nejlepší recept na Adventní svícny z perníkového těsta
Adventní svícny  z perníkového těsta Na perníky smícháme všechny sypké suroviny, přidáme med, vejce a nakrájený tuk a vypracujeme vláčné těsto. Vyválíme na cca 1cm výšky, vykrojíme požadovaný tvar svícnů, přendáme na pečicí papír a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C přibližně 5-8mi...
Perníkové svícny - recept od maminky
Perníkové svícny Všechny suroviny zpracujeme ve vláčné těsto, uložíme na noc do ledničky - pokud je v ledničce déle, nic se nestane . Před pečením těsto znovu propracujeme a pak už jen vykrajujeme tvary, které chceme použít na svícny, nebo na chaloupku. Upečené perníčky pot...
Dort krteček a kamarádi
Dort krteček a kamarádi Upečeme korpus, promažeme a poklademe banány. Následně zdobíme marcipánem....
Perníková chaloupka ja-ma
Perníková chaloupka ja-ma Vypracujeme těsto (já si pomohla domácí pekárnou), necháme v chladu odležet, pak vyválíme na placku asi 0,5 cm silnou, vykrájíme díly na chaloupku, a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem, před pečením, nebo těsně po upečení potřeme rozšlehaným v...
Medoví velikonoční zajíčci
Medoví velikonoční zajíčci Vytvoříme kynuté těsto - pomohla mi pekárna. Po vykynutí z těsta tvarujeme zajíčky podle obrázků a nebo jidáše. Opět necháme kynout na plechu, potřeme bílkem a pečeme v troubě vyhřáté na 170°C. Zchladlým zajíčkům vytvoříme oči pomocí čokolády. ...
Modelovací hmota
Modelovací hmota Cukr, suš. mléko, bílek, med, vysypeme do misky a přidáme vlažný rozpuštěný tuk a vše smícháme dohromady a postupně přidáváme vodu po kapkách, postupně se to bude zdát moc pracné, můžete to propracovávat po částech, na konci spojíte celou hmotu, musí b...
Perníkový adventní věnec - recept od maminky
Perníkový adventní věnec Zbylé těsto jsem si rozkrojila na 4 stejné části. Ze tří jsem ušolichala stejně hrubé a dlouhé válečky, cca 30 cm. Zamotala je do klasického pleteného copu a spojila dohromady. Do čtyř míst jsem dala ty hliníkové kalíšky ze svíček a dala péct na 180°, do...
Rychlé perníčky
Rychlé perníčky Z přísad zpracovat těsto nechat odpočinout a vykrajovat různé tvary. Malé perníčky péct 8-10 min. v předehřáte troubě na 220 stupnů, ješte horké potřít rozšleh. vajíčkem, pak zdobit bílkovou polevou nebo už hotovou královskou polevou....
Nejlepší recept na Ozdobené perníčky
Ozdobené perníčky Propracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočinout v lednici alespoň do druhého dne. Vyválíme plát a vykrajujeme vánoční tvary. Pečeme asi 10 minut při 180°C....
Malované perníčky
Malované perníčky Těsto nechat do druhého dne odležet v lednici....
Medovník s včelími úlky
Medovník s včelími úlky V mikrovlnce rozpustíme Heru přídáme cukr,med,vejce promícháme a přidáme prášek do pečiva a mouku.Vymícháme hladké tužší,ale stále tekuté těsto.Na 2 pečící papíry si uděláme kolečko.Obkreslíme třeba podle kulaté dortové formy.Na papír naneseme a ro...
Recept na Velikonoční perníčky od Nadi
Velikonoční  perníčky od Nadi Postup jsem již uvedla u vánočních perníčků....
Krása z marcipánu
Krása z marcipánu Ingredience smícháme dohromady a hmotu propracováváme. (Zpočátku si můžete myslet, že se to nespojí.) Propracování je důležité, aby se marcipán nelepil. Vše můžete dělat na pocukrovaném vále nebo folii....
Velikonoční dárek s perníčky - recept od maminky
Velikonoční dárek s perníčky Vše zpracujeme dohromady a dáme do lednice v igelitovém sáčku minimálně přes noc, může být i několik dní. Těsto vyválíme na sílu asi 3 mm, pečeme ve vyhřáté troubě na 150 °C asi 8 min až zrůžoví. Po upečení ihned potíráme rozmíchaným žloutkem. Po...
Lahodný perník s polevou
Lahodný perník s polevou Všechno smíchat, vypracovat těsto. Nalejeme na vymaštěný a vysypaný plech. Pečeme v předehřáté troubě. Pečeme cca 25 minut dle trouby. Po vychladnutí nalejeme polevu a necháme ztuhnout a dle fantasie ozdobíme....
Dort pro inspiraci
Dort pro inspiraci Medovník jsem obložila oplatkama, svázála stuhou a vystlala jsem to potr. folií, aby to nenavlhlo. Čirou želatinu jsem udělala podle návodu, vylila na plech a po ztuhnutí nakrájela na kostky. A výsledek vidíte....
Modelovací hmota (falešný marcipán) dobrý na tvoření figurek - recept od maminky
Modelovací hmota (falešný marcipán) dobrý na tvoření figurek Všechny suroviny si smícháme dohromady nejprve měchačkou a nakonec propracujeme dobře rukou. Různé mléko a cukr jinak sají a tak třeba přidáte podle potřeby ještě jednu lžíci vody....
 
Nalezeno: 19 receptůZobrazuji: 1-19 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny

Zdobení

Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist