|
Recepty -
Zdobení jogurtZdobení - návody k vaření - online kuchařka
| Zdobí se například perníky buď barevnými cukrovými polevami a nebo čokoládou. Zdobené perníky jsou jedním z druhů tradičního vánočního cukroví. Komu nestačí tradiční, více či méně jednoduché techniky ozdobení vánočního cukroví, může si užít tvůrčí palety možností, které nabízejí jedlé cukrářské modelovací hmoty. Na trhu, převážně ve specializovaných internetových obchodech, jsou k mání hotové výrobky pod názvy White Icing, K2, Fondant, Gum Pasta aj. Případně si lze doma připravit pravý nebo falešný marcipán ze sušeného mléka. Ten však na rozdíl od moderních hmot není čistě bílý.
Jogurt je mléčný výrobek, při kterém se v mléce po 4–8 hodin nechávají při teplotě asi 40 °C vyvíjet bakterie, které procesem zvaným kysání přemění cukr (laktózu) na kyselinu mléčnou. Obsah sušiny v současném kvalitním bílém jogurtu se pohybuje kolem 12-13%, minimální obsah sušiny je 8,2%. U méně kvalitních jogurtů bývá nahrazována ovocná složka levnějšími protlaky nebo šťávou z červené řepy, jablek či z mrkve a ochucena příslušnou příchutí. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 5 receptů | Zobrazuji: 1-5 receptů | |
Chuťovky na dětskou oslavu |
|
Dalsi typ na detske pohostenie...napad pochadza z apetita Jablko ocistime a nastruhame na malej slzicke. Rybky bez oleja, jablko a cca 1 lyzicku majonezy (jogurtu) vymiesame do natierky. Podla chuti mozeme osolit, alebo zakvapnut citronovou stavou. Konzistenciu natierky si upra...
|
|
|
Dort dia |
|
Připravíme si formu - na dno pečící papír, kraje potřít olejem. Rozdělíme žloutky od bílků. Bílky začneme šlehat, jakmile jsou tuhé, přidáme postupně cukr a opět šleháme na nejnižší stupeň, až se lepí na metle, přidáme po jednom žloutky a mezit...
|
|
|
Nejlepší recept na Dort koňská hlava |
|
korpus: vše smícháme, z bílků sníh a opatrně zašlehat. Nalít do hlubokého plechu a péct na 180 °C. krém: mléko a pudinkový prášek svaříme v pudink- necháme vychladit. ořechy namlet na jemno. smíchat a vyšlehat vše na krém potahová hmota: vše vyp...
|
|
|
|
Srdce k Valentýnu |
|
korpus: vše jen smícháme a upečeme ve formě. Vychladlý korpus prořežeme na tři díly. Spodní promažeme džemem, pak krémem, celé ještě pomažeme krémem a necháme stuhnout. Potáhneme modelovací hmotou silnější vrstvu, aby až budeme dělat mřížku tak aby s...
|
|
| |
| Nalezeno: 5 receptů | Zobrazuji: 1-5 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|