|
Recepty -
Zdobení jahodyZdobení - návody k vaření - online kuchařka
| Zdobí se například perníky buď barevnými cukrovými polevami a nebo čokoládou. Zdobené perníky jsou jedním z druhů tradičního vánočního cukroví. Komu nestačí tradiční, více či méně jednoduché techniky ozdobení vánočního cukroví, může si užít tvůrčí palety možností, které nabízejí jedlé cukrářské modelovací hmoty. Na trhu, převážně ve specializovaných internetových obchodech, jsou k mání hotové výrobky pod názvy White Icing, K2, Fondant, Gum Pasta aj. Případně si lze doma připravit pravý nebo falešný marcipán ze sušeného mléka. Ten však na rozdíl od moderních hmot není čistě bílý.
Jahoda patří mezi drobné ovoce. Jahody jsou velmi bohatým zdrojem vitamínu C. Jeho obsah je srovnatelný s citrusovými plody. V závislosti na odrůdě může dosahovat od 40 do 90 mg/100 g plodu. Vyjma vysokého podílu vitamínu C jsou také bohatým zdrojem vitamínu A, B, E a organických kyselin (jako například kyseliny jablečné, citrónové, chininové, šťavelové, salicylové či ellagová, která působí v prevenci nádorových chorob. Organické kyseliny jsou důležitým faktorem udávající typickou a charakteristickou vůni a chuť. Jahoda obsahuje také lehce stravitelnou vlákninu, což umožňuje snadné další tepelné úpravy a výrobu marmelád, či džemů. Z minerálních látek je v jahodě zastoupen převážně draslík, zinek, hořčík, síra, vápník a pak některé netypické prvky jako je bor, fluor, kobalt či molybden. Jsou také výrazným zdrojem tekutin, jelikož plody jsou tvořeny z 87 % z vody. Oproti ostatním druhům ovoce obsahují malý podíl přírodních cukrů. Konzumace jahod má údajně pozitivní účinek na tvorbu testosteronu, který aktivuje spermie. Podporuje krevní oběh v pohlavních orgánech díky vysokému obsahu antioxidantů. Dále podporují metabolismus, vylučování, působí proti vzniku močových a žlučových kamenů, snižují nachlazení, pomáhají při léčbě chorob srdce. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 11 receptů | Zobrazuji: 1-11 receptů | |
Dort dia |
|
Připravíme si formu - na dno pečící papír, kraje potřít olejem. Rozdělíme žloutky od bílků. Bílky začneme šlehat, jakmile jsou tuhé, přidáme postupně cukr a opět šleháme na nejnižší stupeň, až se lepí na metle, přidáme po jednom žloutky a mezit...
|
|
|
|
Ozdoby z jahod |
|
Jahody ve fráčku: Omyté jahody osušíme a nejdříve je z jedné poloviny namočíme do rozehřáté bílé čokolády, aby měly bílou košilku. Pak je namočíme ze dvou protilehlých stran do tmavé čokolády a "ušijeme" jim fráček. Pak dozdobíme z čokolády ...
|
|
|
Vozíček z ananasu |
|
Jeden ananas rozřízneme podélně tak,aby nám zůstaly zelené listy. Ananas mírně vydlabeme. Z druhého ukrojíme dva silnější kulaté plátky-to budou kolečka,která napíchneme na špejli - ta bude procházet vozíkem. Párátky připichujeme vykrájenou ozdobu ze z...
|
|
|
Ovocná dobrota od Petry |
|
Upečeme korpus podle návodu, necháme vystydnout. Korpus rozřízneme v jedné třetině, pomažeme tvarohem, který smícháme s moučkovým cukrem. Množství záleží, jak kdo má rád sladké. Přiložíme další třetinu, opět pomažem tvarohem. Poslední díl dortu pr...
|
|
|
|
veselý ananas |
|
Rozpůlíme ananas,vykrojíme dužinu a dále každý podle své fantazie....
|
|
|
Jahúdkoví trpaslíci |
|
Blizi sa Medzinarodny den deti a a s nim rozne detske oslavy a zahradne party a podobne. Ponukam Vam typ na ozdobenie stolov. Postup je velmi jednoduchy. Vyslahame smotanu s jednym balickom vanilinoveho cukru a ked uz ma makke vlny, tak zaslahame stuzovac a vyslahame pevnu s...
|
|
|
|
Recept na Snehurka |
|
Upeceme klasicky piskotovy korpus, potreme kremem dle chuti, pripadne pridame ovoce a nakonec potahneme mandlovou hmotou a zdobime podle sablon....
|
|
|
| |
| Nalezeno: 11 receptů | Zobrazuji: 1-11 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|