|
Recepty -
Zdobení cukr moučkaZdobení - návody k vaření - online kuchařka
| Zdobí se například perníky buď barevnými cukrovými polevami a nebo čokoládou. Zdobené perníky jsou jedním z druhů tradičního vánočního cukroví. Komu nestačí tradiční, více či méně jednoduché techniky ozdobení vánočního cukroví, může si užít tvůrčí palety možností, které nabízejí jedlé cukrářské modelovací hmoty. Na trhu, převážně ve specializovaných internetových obchodech, jsou k mání hotové výrobky pod názvy White Icing, K2, Fondant, Gum Pasta aj. Případně si lze doma připravit pravý nebo falešný marcipán ze sušeného mléka. Ten však na rozdíl od moderních hmot není čistě bílý.
Cukr moučka je přírodní sladidlo, sladká poživatina. Jako cukr moučka se označuje proto, že je jemně rozdrcený a podobá se mouce. Chemicky je to sacharóza, tedy disacharid složený z jedné molekuly glukózy a jedné molekuly fruktózy. Cukr moučka je velmi dobře stravitelná potravina s vysokým obsahem energie (16,8 kJ/g) a téměř žádných dalších živin. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 15 receptů | Zobrazuji: 1-15 receptů | |
|
Dort na Halloween - recept od maminky |
|
Bílky ušleháme s polovinou cukru, žloutky našleháme s cukrem až zbělají a nabydou přidáme oříšky, olej, horkou vodu, mouku s PDP a na konec lehce vmícháme sníh. Vlejeme do vyššího plechu nebo pekáčku o průměru 30cm x 23cm a dáme péct. Kulatý korpus up...
|
|
|
Nejlepší recept na Marcipán z marshmallow |
|
Pěnové bonbóny mají většinou kombinaci barev, v tomto případě byly bílorůžové. Nejlépě nůžkami odstřihneme barevné od bílého. Růžové kousky bonbonů zastříkneme citronem a dáme asi na 20 s na plný výkon do mikrovnky. Vyndáme, ochutíme příchutí ma...
|
|
|
Potahová hmota z Marschmallow bonbonů - recept od maminky |
|
Bonbony nasypeme do mísky, přidáme citr. šťávu a v mikrovlnce necháme na pár sekund roztopit. Kontrolujeme, musí jít rozmíchat na hmotu, nejlépe jen vařechu nebo tím, čím mícháme, pomazat olejem nebo 100% tukem ,hodně se lepí, přidáváme cukr moučku, až je...
|
|
|
Marcipánové růžičky |
|
Cukr, mléko prosejeme do mísy, přidáme vychladlý tuk, aróma, promísíme, po trošce přidáváme vodu a vypracujeme tužší těsto asi jako plastelína. Těsto rozdělíme na tolik dílů, kolik chceme mít barev. Do sleničky dáme 2-3 kapky vody, dáme špetičku barvy,...
|
|
|
Nejlepší recept na Perníkové srdce |
|
Z falosneho, zafarbeneho marcipanu urobime kvety a listy. Na upeceny medovnik urobime kontury hustou polevou, nechame zascnut. Potom oblejeme hrubsou vrstvou riedkej polevy a poukladame do nej kvety a listy. Dame susit do truby asi na 20min, na 60°C, mozeme zapnut cirkulaciu vzd...
|
|
|
Dort žirafa - recept od maminky |
|
Korpus na dort:postup: bílky +cukr tak 3/4 ušlehat do tuha, žloudky +zbytek cukru ušlehat stačí drobet nemusí byt pěna!Potom vyšlehat směs ze žloudků a bílků +olej nakonec se vešlehá mouka ale už ručně ne mixerem a mouka se proseje přes sítko. peče se 170...
|
|
|
Modelovací hmota |
|
Cukr, suš. mléko, bílek, med, vysypeme do misky a přidáme vlažný rozpuštěný tuk a vše smícháme dohromady a postupně přidáváme vodu po kapkách, postupně se to bude zdát moc pracné, můžete to propracovávat po částech, na konci spojíte celou hmotu, musí b...
|
|
|
Rychlé perníčky |
|
Z přísad zpracovat těsto nechat odpočinout a vykrajovat různé tvary. Malé perníčky péct 8-10 min. v předehřáte troubě na 220 stupnů, ješte horké potřít rozšleh. vajíčkem, pak zdobit bílkovou polevou nebo už hotovou královskou polevou....
|
|
|
Medovník s včelími úlky |
|
V mikrovlnce rozpustíme Heru přídáme cukr,med,vejce promícháme a přidáme prášek do pečiva a mouku.Vymícháme hladké tužší,ale stále tekuté těsto.Na 2 pečící papíry si uděláme kolečko.Obkreslíme třeba podle kulaté dortové formy.Na papír naneseme a ro...
|
|
|
Potahovací hmota na dort i zdobení |
|
Marshmallows si dáme do větší mísy,pokapeme citronovou šťávou a vložíme do mikrovlné trouby. Necháme z bonbonů udělat takovou "kaši" jako karamel. Během ohřívání v mikrovlné troubě si ale dáváme pozor na to, aby nám amrshmallows nepřetelkly- nabobtnají....
|
|
|
Marshmallow hmota |
|
Bonbony rozpustíme v mikrovlnné troubě spolu s tekutými přísadami, pak lžící smočenou v oleji vymícháme a dáme tolik cukru a smetany, kolik utáhneme. Pak na vále vypracujeme spolu s cukrem a smetanou, pokud není hustota jak tužší kynuté těsto. Pokud se trh...
|
|
|
Kandované květy |
|
Bílek lehce vidličkou prošleháme, abychom porušili jeho strukturu, ale moc ho nenapěnili. Čerstvě natrhané kytičky nebo lístky potřeme bílkem a asi 3x pocukrujeme. Odložíme na cukrem posypaný pečící papír nebo alobal, tvar květu upravíme - nejlépe to jde p...
|
|
|
Velikonoční dárek s perníčky - recept od maminky |
|
Vše zpracujeme dohromady a dáme do lednice v igelitovém sáčku minimálně přes noc, může být i několik dní. Těsto vyválíme na sílu asi 3 mm, pečeme ve vyhřáté troubě na 150 °C asi 8 min až zrůžoví. Po upečení ihned potíráme rozmíchaným žloutkem. Po...
|
|
|
Mikulášci |
|
Z lineckého nebo perníkového těsta si vykrájíme příslušné oválkové tvary. Na čepičku si buď do kapky vody na talířku nasypeme špetku červené barvy, nebo namažeme jasnou rybízovou marmeládou. Z prosátého cukru a bílku si umícháme hustou polevu, je-li ve...
|
|
| |
| Nalezeno: 15 receptů | Zobrazuji: 1-15 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|