RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Zavařeniny oregáno

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Zavařenina je dlouhodobě tepelně konzervovaná potravina, která vznikla zavařováním (byly zavařena). Nejčastěji jde o konzervaci ovoce či zeleniny. Běžnými typy zavařeni

Recepty - Zavařeniny oregáno

Zavařeniny - návody k vaření - online kuchařka

Zavařenina je dlouhodobě tepelně konzervovaná potravina, která vznikla zavařováním (byly zavařena). Nejčastěji jde o konzervaci ovoce či zeleniny. Běžnými typy zavařenin jsou například džemy, kompoty, marmelády, povidla případně i některé speciální typy potravinářských sirupů či jiných ovocných nápojů.

Oregáno - Dobromysl obecná (Origanum vulgare L.) je rostlina z čeledi hluchavkovitých. Využívá se jako koření i v léčení chorob. Nať dobromysli se používá zejména jako koření (pod názvem oregano); typickým použitím je kořenění pizzy. Kromě toho je též součástí provensálského koření. Chuť je výrazná, ale odlišná od majoránky. Sbírá se kvetoucí nať, přítomnost plodů je nežádoucí. Používá se též v léčitelství pro své aseptické a protizánětlivé účinky, usnadňuje odkašlávání a zvyšuje vyměšování žluči. Droga je silným prostředkem uvolňující křečovité stažení hladkého svalstva (spazmolytikum). Používá se i na obklady a osvěžující koupele. V nati obsažené barvivo se dříve používalo k barvení ovčí vlny. Nať dobromysli obsahuje asi 0,4% silice (hlavně thymol a karvakrol) a asi 8% tříslovin, hořčiny, tanin, těkavý olej, gumopryskyřici, antioxidanty a další látky.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 4 receptůZobrazuji: 1-4 receptů
Rajčatové čatní (omáčka pokaždé jinak)
Rajčatové čatní (omáčka pokaždé jinak) ad 1) Rajčata najemno nakrájet (kdo chce, může na chvíli ponořit do horké vody a potom rajčata oloupat) vložit do hrnce všechny ostatní suroviny a dusit, dokud směs pěkně nezhoustne – občas promíchávat. Skořicovou kůru a bobkové listy vyndat a plnit do skle...
Zavařená rajčatovo bylinková omáčka - recept od maminky
Zavařená rajčatovo bylinková omáčka Na olivovém oleji zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidat 2 lžíce cukru, míchat, nechat zkaramelizovat. Přidat nakrájená rajčata na kostičky (já je dávám neloupaná, ale mohou se i oloupat), osolit a dusit cca 1 hodinu, až se rozvaří na kaši. 10 minut před konce...
Nejlepší recept na Zeleninová směs s bylinkami
Zeleninová směs s bylinkami Veškerou zeleninu nakrájíme nebo nasekáme v robotu na jemno,vložíme do širšího hrnce,osolíme,osladíme a pomalu vaříme až do zmenšení objemu na polovinu(do zhoustnutí),poté přidáme čerstvé bylinky nasekané na hrubo a necháme přejít varem(rozvaření zelen...
Margaritta
Margaritta Rajčata rozkrájíme na čtvrtky, cibuli nakrájíme, můžeme nahrubo, stejně budeme mixovat, česnek oloupeme a také stačí nakrájet a vše průběžně hážeme do hrnce a mírném ohni přivádíme k varu. Postupně přidáme všechny suroviny, jen cukr až naposled, kdy...
Nalezeno: 4 receptůZobrazuji: 1-4 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso

Zavařeniny

Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist