|
Recepty -
Zavařeniny olejZavařeniny - návody k vaření - online kuchařka
| Zavařenina je dlouhodobě tepelně konzervovaná potravina, která vznikla zavařováním (byly zavařena). Nejčastěji jde o konzervaci ovoce či zeleniny. Běžnými typy zavařenin jsou například džemy, kompoty, marmelády, povidla případně i některé speciální typy potravinářských sirupů či jiných ovocných nápojů.
Potravinářské, jedlé oleje jsou rostlinné kapalné triacylglyceroly. Mohou mít jednu nebo více nenasycených vazeb. Čím více je dvojných vazeb v řetězci, tím je olej tekutější. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 98 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nakládané feferonky |
|
Na dno sklenice dáme trošku cibule, česneku, hořč. semínka.(+popř. pepř, nové koření) Sklenice naplníme feferonkami, zalijeme schladlým lákem, dáme lžičku oleje, zavíčkujeme a sterilujeme při 80° 20-25 minut. Výborné jsou pak v zimě, když už čerstv...
|
|
|
Recept na Zavařené papriky |
|
papriky zbavíme semínek, rozkrájíme na menší části a vaříme ve vodě asi 5 min. plníme do sklenic a zalijeme vařicím nálevem, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru....
|
|
|
Recept na Harisa |
|
Feferonky odstopkujeme a společně s cibulí umeleme na masovém strojku. Získanou směs asi 25 min dusíme. Přidáme ocet, olej, med a sůl. Deko roztlučeme v hmoždíři a přidáme k zelenině. Ještě chvíli povaříme a za horka plníme do čistých sklenic. Nejlepší ...
|
|
|
Cuketová pomazánka na topinky |
|
Cibulku zpěníme na oleji, pak přidáme cuketu, česnek a ostatní suroviny. Nakonec kečup dle chuti. Dusíme asi 30 min, pak plníme skleničky a sterilujeme 20 min...
|
|
|
Papriková pasta |
|
Cibuli nakrájíme na kostičky na oleji ji osmahneme dosklovita. Přidáme na proužky nakrájenou papriku a feferonku, ocet, cukr a sůl, mírně podlijeme vodou (asi 100ml) a dusíme na mírném ohni asi 45 minut. Občas promícháme a případně dolijeme trochu vody, aby se ...
|
|
|
Čalamáda "Uncle Bens" |
|
Vše smíchat dohromady, směs vařit 25 minut a dalších 10 minut ještě sterilovat ve sklenicích. Používá se buď jako studená příloha nebo se přidává místo kupovaných omáček k orestovanému masu (jen se prohřeje s již hotovým masem)....
|
|
|
Rajčatové čatní (omáčka pokaždé jinak) |
|
ad 1) Rajčata najemno nakrájet (kdo chce, může na chvíli ponořit do horké vody a potom rajčata oloupat) vložit do hrnce všechny ostatní suroviny a dusit, dokud směs pěkně nezhoustne – občas promíchávat. Skořicovou kůru a bobkové listy vyndat a plnit do skle...
|
|
|
|
Recept na Lečo bez zavařování |
|
Zeleninu si očistíme a nakrájíme na kolečka nebo jak jsme zvyklí, rajčata je možno oloupat, dáme do hrnce olej a vsypeme cibuli a papriky, podusíme pod poklicí-pustí dostatečně tekutiny-potom přídáme rajčata, opět podusíme, osolíme a osladíme, nakonec dáme ...
|
|
|
Sterilované cuketové zelí - recept od maminky |
|
Cukety nastrouháme na hrubém struhadle, smícháme s nakrájenou cibulí, nastrouhaným jablkem, pokmínujeme, osolíme, přidáme pepř, ocet, cukr a sůl, aby chutě byly vyvážené, jako u klasického zelí jak máme kdo rád. Dáme do sklenic, tak 5 cm od shora, zavíčkuj...
|
|
|
Krenex |
|
Očištěný křen nakrájíme na kolečka a opatrně ho umixujeme s ostatními surovinami. Uložíme v uzavřené sklenici do lednice, vydrží opravdu dlouho....
|
|
|
Čalamáda s fazolí - recept od maminky |
|
Fazoli si uvaříme doměkka, kupovaná fazole se rychleji uvaří v tlakovém hrnci za 40 min. Všechnu zeleninu - papriky, rajčata, cibuli - nakrájíme na kostičky, dáme vařit do hrnce, podlijeme olejem a octem a nasypeme Deko, které jsme nejdříve přecedili přes cedn...
|
|
|
|
Nejlepší recept na Sterilovaná paprika s olejem |
|
Papriku umyjeme, očistíme, pokrájame na menšie kusy, štvrťky, príp. plátky. Ukladáme do pohárov, pridáme niekoľko kolečiek cibule. Zalejeme prevareným nálevom, do každého pohára dáme 2 PL stolového oleja. Uzavrieme viečkom, sterilizujeme asi 15 min, pri 80-90...
|
|
|
Beraní rohy |
|
Do menších zavařovacích sklenic naskládáme beraní rohy. Do každé naplněné sklenice dáme jednu kuličku celého pepře, kuličku nového koření, 1 hřebíček, lžičku oleje, zalejeme nálevem z deka (připravíme podle návodu na obalu) a zavíčkujeme. Sterilujem...
|
|
|
Recept na Čalamáda moc dobrá |
|
Vše nakrájet na nudličky. Přidat cukr, sůl, ocel a olej. Nechat do druhého dne odležet. Zelenina pustí šťávu a tak není potřeba žádný nálev. Zeleninu dejte do skleniček a až poté přidávejte šťávu. Je jí dostatek do všech sklenic, tak je moc nepěchujte....
|
|
|
Recept na Pečená rajčata ve vlastní šťávě |
|
Troubu si předehřejeme na 150stC. Plech vymažeme olivovým olejem a poklademe rozpůlenými rajčaty řezem nahoru. Na každou polovinu rajčete přijde – snažíme se přímo na rozkrojené rajče: špetka tymiánu, plátečky česneku, posypat hnědým cukrem (udělá pr...
|
|
|
Čalamáda z cukety - recept od maminky |
|
Cuketa se nastrouhá (jako okurka) na struhadle a ostatní se nakrájí. Dá se do hrnce vše a vaří asi 40-60 minut, pomalu a míchat, má to tendenci se připalovat. Poté plníme do sklenic. Nemusíme zavařovat,u nás to nevydrží dlouho, dávám do omáček na špagety ne...
|
|
|
Trnavská pomazánka |
|
Kapiu, cibuľu, paradajky a feferónky narežeme a dáme do hrnca. Pridáme horčicu, olej, ocot, soľ a varíme 45 minút. Necháme prechladnúť a zmes rozmixujeme. Naložíme do fľaštičiek, uzavrieme a sterilizujeme 20 minút od bodu varu....
|
|
|
Sterilované kapie - recept od maminky |
|
1) kapie si namočíme do studené vody (pokud jsou nějak špinavé, tak je umyjeme) 2) kapii okrajujeme od šťopky směrem dolů až nám zbyde jen takovýhle ohlozek :-))) (z každé kapie jsou 4 odkrojené kousky) 3) když je kapie dlouhá, tak špičku odkrojím, protože s...
|
|
|
1 | 2 | 3 | 4 | Nalezeno: 98 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|