|
Recepty -
Zavařeniny mrkevZavařeniny - návody k vaření - online kuchařka
| Zavařenina je dlouhodobě tepelně konzervovaná potravina, která vznikla zavařováním (byly zavařena). Nejčastěji jde o konzervaci ovoce či zeleniny. Běžnými typy zavařenin jsou například džemy, kompoty, marmelády, povidla případně i některé speciální typy potravinářských sirupů či jiných ovocných nápojů.
Mrkev obecná je rostlina z čeledi miříkovitých, pěstovaná jako kořenová zelenina. Obsahuje mnoho vitamínů a jiných užitečných látek, z nichž nejvýznamnější jsou β-karoteny – dimery vitamínu A zodpovědné za červenou barvu kořene. Dále je bohatá na vlákniny a antioxidanty. Po chemické stránce byla podrobně prozkoumána a v jejím kořenu a semenech bylo nalezeno několik set různých chemických sloučenin. Mrkev se může jíst syrová, vcelku jen tak po opláchnutí, nasekaná či nastrouhaná do salátů v kombinaci s jablky nebo cibulí, posypané petrželkou, pažitkou nebo ořechovými jádry, či tepelně upravená v polévce, játrové omáčce atd. V polévkách bývá často kombinována s celerem a cibulí kuchyňskou. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 13 receptů | Zobrazuji: 1-13 receptů | |
Čalamáda "Uncle Bens" |
|
Vše smíchat dohromady, směs vařit 25 minut a dalších 10 minut ještě sterilovat ve sklenicích. Používá se buď jako studená příloha nebo se přidává místo kupovaných omáček k orestovanému masu (jen se prohřeje s již hotovým masem)....
|
|
|
Recept na Cuketový salát |
|
Cuketu oloupeme, vybereme měkkou dužinu se semeny a nakrájíme na tenké plátky. Oloupanou cibuli, papriku zbavenou semen a okurky nakrájet na plátky. Očištěnou mrkev nastrouháme na struhadle s většími oky. Takto připravenou zeleninu dáme do mísy, zasypeme cukrem,...
|
|
|
Recept na Čalamáda moc dobrá |
|
Vše nakrájet na nudličky. Přidat cukr, sůl, ocel a olej. Nechat do druhého dne odležet. Zelenina pustí šťávu a tak není potřeba žádný nálev. Zeleninu dejte do skleniček a až poté přidávejte šťávu. Je jí dostatek do všech sklenic, tak je moc nepěchujte....
|
|
|
Moravanka "z Hané" |
|
Postup: 1) Připravíme nejdříve nálev: vše smícháme a zahřejeme k bodu varu a necháme hodinu louhovat. 2) Nyní si v klidu dáme do sklenic na dno feferonku (malou kulatou maďarskou celou, nebo ½ pálivého kozího rohu – co seženete), kousek kopru, nasypeme nakr...
|
|
|
Nejlepší recept na Zavařené okurky |
|
Čerstvě sklizené okurky zbavíme stopek a omyjeme. Skládáme těsně do sklenic a proložíme koprem, cibulí a na kolečka nakrájenou mrkví. Koření, ocet, sůl, cukr a vodu promícháme a nalijeme na okurky. Uzavřeme a sterilujeme 25minut při 80 stupních....
|
|
|
Recept na Sterilovaný česnekový květ |
|
Omyté stvoly nakrájíme na délku 2-3cm a další postup je stejný jako při nakládání okurek. Připravíme si nálev. Do sklenic o obsahu cca 2dcl (i menší) střídavě vkládáme nakrájené stvoly, mrkev, cibuli a křen. Nahoru přidáme koření, zalijeme horkým ...
|
|
|
Nejlepší recept na Sladkokyselé okurky |
|
Do sklenice 0,7 l nejdříve vložíme kopr, listy černého rybízu, tenké plátky křenu, cibule a mrkve. Vkládáme okurky, které postupně prokládáme křenem, cibulí a mrkví. Nahoru pak dáme bobkový list, 2-3 kuličky nového koření, 10 kuliček pepře, 1/2 lžičk...
|
|
|
Křupavé okurky bez zavařování |
|
Okurky pečlivě omyjeme a necháme trochu oschnout.Poté je naskládáme do čistě vymytých a vysušených sklenic, na jejichž dno jsme dali několik koleček mrkve a cibule a snítku kopru.Stavíme je na nějakou silnější podložku, např. korkovou nebo na froté ručník...
|
|
|
Recept na Pečený lilek - nakládaný |
|
Neoloupané lilky nakrájíme na 1,5cm kolečka, ihned po obou stranách posolíme a necháme 15minut odležet, aby pustily šťávu. Tuto šťávu potom otřeme. Lilky posypeme grilovacím kořením , pokapeme olivovým olejem a poklademe na plech, vytřený taktéž olivovým o...
|
|
|
Zavařené okurky bez vaření nálevu |
|
Na dno dáme asi pět koleček mrkve, dvě kolečka křenu, trochu cibule, narovnáme okurky do poloviny sklenice, opět dáme cibuli, mrkev, křen, bobkový list, snítku kopru a okurky dorovnáme do plné sklenice. Nahoru dáme mrkev, cibuli, křen, sůl, cukr,spolarin, pepř, ...
|
|
|
Zelenina v soli - recept od maminky |
|
Zeleninu dobře očistíme, opereme a nastrouháme na hrubém struhadle. Promícháme se šesti kg soli, tak dlouho, až začne pouštět šťávu. Plníme do umytých suchých sklenic téměř pod víčko, upěchujeme a povrch zasypeme solí. Nemusíme, ale děláme to, že je...
|
|
|
Recept na Mrkev ve sladkokyselém nálevu |
|
Mrkve dobře propereme, neškrábeme, předvaříme je ve vroucí vodě, pak dobře ochladíme, aby dále neměkly. Slupky stáhneme, mrkev nakrájíme na stejné kousky a narovnáme do sklenic. Zalijeme roztokem a sterilujeme. První sterilace 50 minut při 100stupních, druhá ...
|
|
|
Okurky nakladačky - recept od maminky |
|
Suroviny na nálev uvaříme. Na dno každé sklenice dáme: 4 ks pepře, 2 ks nového koření, 2 ks hřebíčku, 1/2 káv. lžičky hoř. semínka, pár koleček mrkve, cibule a kousek kopru. Naskládáme okurky, nahoru přidáme ještě pár koleček mrkve i cibule, zalije...
|
|
| |
| Nalezeno: 13 receptů | Zobrazuji: 1-13 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|