|
Recepty -
Zavařeniny hořčiceZavařeniny - návody k vaření - online kuchařka
| Zavařenina je dlouhodobě tepelně konzervovaná potravina, která vznikla zavařováním (byly zavařena). Nejčastěji jde o konzervaci ovoce či zeleniny. Běžnými typy zavařenin jsou například džemy, kompoty, marmelády, povidla případně i některé speciální typy potravinářských sirupů či jiných ovocných nápojů.
Hořčice je dochucovací přípravek v podobě husté žluté nebo žlutohnědé pasty vyrobené z mletých hořčičných semínek smíchaných s vodou, octem, solí, cukrem, mletým kořením, olejem nebo jinou kapalinou. Má ostrou, mírně až silně pálivou chuť. Hořčice kremžská – původem je z rakouského města Kremže, vyrábí se ze směsi semen bílé a černé (hnědé) hořčice, obsahuje viditelně hrubě mleté černé slupky a vyšší procento cukru. Přibarvená kremžská hořčice má žlutohnědou barvu a nepřibarvená má šedohnědou. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 17 receptů | Zobrazuji: 1-17 receptů | |
Recept na Lečo bez zavařování |
|
Zeleninu si očistíme a nakrájíme na kolečka nebo jak jsme zvyklí, rajčata je možno oloupat, dáme do hrnce olej a vsypeme cibuli a papriky, podusíme pod poklicí-pustí dostatečně tekutiny-potom přídáme rajčata, opět podusíme, osolíme a osladíme, nakonec dáme ...
|
|
|
Recept na Lečo s cuketou a hořčicí |
|
Do hrnce dáme trochu oleje, pokrájenou cibulku na kolečka, krátce osmahneme a pak přidáme zeleninu pokrájenou, omytou, na kostičky, kolečka, jak kdo má rád. Provaříme, podusíme doměkka. Přidáme hořčici, sůl a chilli dle chuti. Ještě vroucí dáváme do sklen...
|
|
|
Trnavská pomazánka |
|
Kapiu, cibuľu, paradajky a feferónky narežeme a dáme do hrnca. Pridáme horčicu, olej, ocot, soľ a varíme 45 minút. Necháme prechladnúť a zmes rozmixujeme. Naložíme do fľaštičiek, uzavrieme a sterilizujeme 20 minút od bodu varu....
|
|
|
Cuketová hořčice |
|
Cuketu oloupeme, podélně překrojíme a lžící vydlabeme jadýrka, pokud máme cuketu malou a mladou, tato činnost odpadá :-) Poté nakrájíme na drobné kostky. Přemístíme do vhodného kastrolu. Česnek a feferonku zbavenou semen rovněž překrájíme nadrobno a při...
|
|
|
Tatarská omáčka z cukety - recept od maminky |
|
Suroviny č. 1 uvaříme ve troše vody doměkka, pak vodu slijeme, přidáme suroviny č. 2 a vše rozmixujeme dohladka. Horké plníme do třetinkových sklenic /Moravanka/ a 20 minut sterilujeme při při 80 °C....
|
|
|
Recept na Cuketovo - dýňová hořčice |
|
Cuketu a dýni oloupeme a vydlabeme semínka, pokrájíme a vložíme do kastrolu. Feferonku bez semínek a ostatní suroviny přidáme k cuketě a dýni. Přivedeme k varu a za občasného míchání dusíme cca 40 minut. Rozmixujeme ponorným mixérem a hladkou směs nalév...
|
|
|
Nejlepší recept na Toustová směs s masem |
|
Zeleninu pomeleme na masomlýnku nebo postrouháme na robotu nadrobno a vaříme ji s olejem, octem, cukrem, Dekem, kečupem a hořčicí, až do odpaření většiny tekutiny. Přidáme česnek, maso a vaříme dalších 15min. Kvůli masu je třeba tousty dobře zavařit (2h...
|
|
|
Cuketový relish |
|
Cuketu a cibuli nakrájíme na malé kostičky, trochu osolíme a necháme přes noc vypotit. Ráno vymačkáme vodu a s cukrem, octem a hořčicí povaříme 30 min., na posledních 10 min varu přidáme koření a zahustíme moukou. Ještě horké plníme do sklenic, otočíme ...
|
|
|
Okurky v hořčicové marinádě |
|
Svaříme vodu s cukrem, octem a solí. Odebereme trochu nálevu, vychladíme, rozmícháme v něm hořčici, přilejeme ke zbytku a znovu převaříme. Tímto nálevem zaléváme buď celé malé okurky, nebo výborné jsou ty veliké, co zůstanou omylem na záhonku, rozřízl...
|
|
|
Recept na Cuketová pochoutka |
|
Na sádle podusíme cibuli nakrájenou na libovolné kousky. Až cibule zesklovatí a trochu změkne, přidáme k ní nastrouhanou cuketu a veškeré přísady. Celou směs 15 minut dusíme a promícháváme, aby se nám směs nepřipálila. Podle chuti můžeme ještě přis...
|
|
|
Recept na Předkrm pro Lucifera |
|
Točený salám nakrájíme na kolečka, cibuli také nakrájíme na kolečka a okurky na kostičky. Vše společně promícháme a zalejeme marinádou. naložíme do sklenic a podle potřeby zalijeme okurkovou šťávou. Necháme v lednici 1-2 dny proležet....
|
|
|
Pikantní škvarková pomazanka |
|
Skvarky a leco spolecne pomeleme, pridame ostatni prisady a koreni, vmichame syrova vejce a hmotu povarime. Vychladlou mazeme na chleby nebo sterilujeme....
|
|
|
Cuketovo - papriková hořčice |
|
Cuketu oloupeme a vydlabeme semínka,pokrájíme a vložíme do kastrolu. Papriky zbavené semínek a ostatní suroviny přidáme k cuketě.Povaříme cca 1 hodinu.Rozmixujeme a nalijeme do zavařovacích sklenic, sterilizujeme při teplotě 90°C 15 minut....
|
|
|
Hořčice |
|
Všechnu zeleninu si nakrájíme na menší kousky, přidáme koření, ocet, olej, hořčici, cukr, pepř, sůl a vaříme téměř do rozvaření. Poté rozmixujeme v mixéru, nalejeme do skleniček a 20 minut sterilizujeme....
|
|
|
Tetiččiny okurky |
|
Do sklenic dáme 2-3 kolečka mrkve, kolečko petržele, stroužek česneku, kousek křenu, snítku kopru. Přidávám list višně a někdy vinný list. Naskládáme okurky a zalejeme vychlazeným lákem. Sterilizujeme 20 minut při 85 stupních C....
|
|
|
Hořčice z cukety |
|
Vše dáme do kastrolu a vaříme asi 1 1/2 hod a stále mícháme.Potom vše rozmixujeme a horké plníme do sklenic a obrátíme dnem vzhůru-sklenice se takto zatáhnou...
|
|
|
| |
| Nalezeno: 17 receptů | Zobrazuji: 1-17 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|