RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Zavařeniny feferonky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Zavařenina je dlouhodobě tepelně konzervovaná potravina, která vznikla zavařováním (byly zavařena). Nejčastěji jde o konzervaci ovoce či zeleniny. Běžnými typy zavařeni

Recepty - Zavařeniny feferonky

Zavařeniny - návody k vaření - online kuchařka

Zavařenina je dlouhodobě tepelně konzervovaná potravina, která vznikla zavařováním (byly zavařena). Nejčastěji jde o konzervaci ovoce či zeleniny. Běžnými typy zavařenin jsou například džemy, kompoty, marmelády, povidla případně i některé speciální typy potravinářských sirupů či jiných ovocných nápojů.

Jedná se o malé světlejší papričky se silnou vůní. Tyto feferonky jsou ostré odrůdy zpravidla vytrvalých kořeninových paprik, kterých je celá škála. Za svou pálivou chuť vděčí látce kapsaicin, která se dobře rozpouští v tucích, takže pro zahnání akutního pocitu pálení v ústech nejlépe pomůže sklenka mléka. Kdo nemá v oblibě mléko, může si ústa vypáchnout sklenkou silné kořalky, protože kapsaicin je rozpustný i v alkoholu. Mimo dalších látek obsahuje vitamíny C a karoten B. Podporují chuť k jídlu, ale ve větším množství dráždí pohlavní a močové ústrojí. V přiměřených dávkách působí na žaludek lépe než pepř. Má příznivý účinek na zažívání. Je prokázáno, že kultury, zvyklé na ostrá jídla s tímto kořením, snáze snášejí zamoření pokrmů a prostředí kolem sebe různými bakteriemi, zejména těmi vyvolávajícími průjem. Chili vyvolává změny ve střevní sliznici, která potom leccos snese. Chili je považováno také za afrodisiakum.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 23 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
Nakládané feferonky
Nakládané feferonky Na dno sklenice dáme trošku cibule, česneku, hořč. semínka.(+popř. pepř, nové koření) Sklenice naplníme feferonkami, zalijeme schladlým lákem, dáme lžičku oleje, zavíčkujeme a sterilujeme při 80° 20-25 minut. Výborné jsou pak v zimě, když už čerstv...
Papriková pasta
Papriková pasta Cibuli nakrájíme na kostičky na oleji ji osmahneme dosklovita. Přidáme na proužky nakrájenou papriku a feferonku, ocet, cukr a sůl, mírně podlijeme vodou (asi 100ml) a dusíme na mírném ohni asi 45 minut. Občas promícháme a případně dolijeme trochu vody, aby se ...
Plněné feferonky
Plněné feferonky Z omytých feferonek vydlabeme semínka a nahradíme je rozinkama dáme do sklenic, přidáme asi lžíci medu a zalejeme nálevem. sterilizujeme 20 minut při 85°C....
Recept na Ajvar
Ajvar Papriky, rajčata, lilek a feferonku umeleme na masovém strojku, zamícháme s ostatním a za občasného míchání vaříme na slabém plameni kolem 5-6 hodin (až to pořádně zhoustne). Ke konci už u toho musíme pořád stát a míchat, ať se to nepřipálí. Výsledek s...
Cuketová hořčice
Cuketová hořčice Cuketu oloupeme, podélně překrojíme a lžící vydlabeme jadýrka, pokud máme cuketu malou a mladou, tato činnost odpadá :-) Poté nakrájíme na drobné kostky. Přemístíme do vhodného kastrolu. Česnek a feferonku zbavenou semen rovněž překrájíme nadrobno a při...
Recept na Čalamáda z václavek
Čalamáda z václavek Václavky si umyjeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme povařit asi na 20 minut do osolené vody. Zelí si nakrájíme na nudličky, cibuli nahrubo, papriky na kostičky a čili papričky na malinké kousky, nebo je pomeleme. Povařené václavky ještě jednou pořádně pr...
Tatarská omáčka z cukety - recept od maminky
Tatarská omáčka z cukety Suroviny č. 1 uvaříme ve troše vody doměkka, pak vodu slijeme, přidáme suroviny č. 2 a vše rozmixujeme dohladka. Horké plníme do třetinkových sklenic /Moravanka/ a 20 minut sterilujeme při při 80 °C....
Recept na Směs na topinky II.
Směs na topinky II. Papriky, rajčata, cibuli, česnek a feferonky pomeleme na strojku (já jsem promixovala v robotu), přendáme do hrnce a vaříme na mírném ohni zhruba 45 minut. Občas promícháváme. Poté přidáme olej, sůl a namletou vepřovou a hovězí konzervu. Já ještě přidala c...
Sladkokyselý rajčatový chilli džem
Sladkokyselý rajčatový chilli džem Polovinu rajčat s oloupaným česnekem, zázvorem, bylinkami a feferonkami rozmixujeme dohladka. Druhou polovinu posekejte na kousky ( pokud chcete mít bez slupek, oloupejte je ). Vše vložíme do hrnce spolu s octy, cukrem a solí a na mírném ohni vaříme asi hodinu, mož...
Nejlepší recept na Toustová směs s masem
Toustová směs s masem Zeleninu pomeleme na masomlýnku nebo postrouháme na robotu nadrobno a vaříme ji s olejem, octem, cukrem, Dekem, kečupem a hořčicí, až do odpaření většiny tekutiny. Přidáme česnek, maso a vaříme dalších 15min. Kvůli masu je třeba tousty dobře zavařit (2h...
Recept na Čalamáda z hub
Čalamáda z hub Podusíme houby s lžící oleje osolené. Necháme zchladnout. Přidáme vše ostatní a dobře promícháme a dáme do sklenic a sterilizujeme....
Nejlepší recept na Tousty
Tousty Vše nakrájíme a pečeme do měkka. Necháme schladnout a vše pomeleme s 1kg bůčku. Promícháme a plníme do připravených vymytých skleniček. Sterilujeme 60 min při 90 C....
Pikantní česnek - recept od maminky
Pikantní česnek Na dno 1 skleničky od dětské přesnídávky naskládáme výše uvedené koření, na to nasypeme vyloupané stroužky česneku. Vodu s vínem, octem, cukrem a solí necháme přejít varem, až se cukr a sůl rozpustí a tímto nálevem zalejeme česnek ve skleničkách. Ster...
Vařená čalamáda
Vařená čalamáda Zeleninu nakrájíme na větší kousky, dáme do většího hrnce, přidáme vodu,ocet,olej a vaříme asi 15 minut. Horké dáváme do sklenic zavíčkujeme. Mělo by být hotovo, ale já pro jistotu ještě asi 15 minut sterilizuju pod vodou....
Krhanické křupky "Chlapáci"
Krhanické křupky Nálev zahřejeme k varu a necháme hodinu louhovat… Do sklenic si zatím k okurkám přidáme (buď na dno, nebo průběžně do sklenice): 1 vinný list, kopr, 3-5 koleček mrkve, 3-5 koleček cibule, event. 1-2 feferonky pro ostřejší nátury. Z nálevu odstraníme bobk...
Rajčatovo-papriková pomazánka
Rajčatovo-papriková pomazánka Paradajky, papriky, feferónky a cesnak zomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme ostatné ingrediencie. Všetko dáme do hrnca a pomaly varíme, skôr odparujeme, 1 hod. kým nedostaneme hustú masu. Horúce lejeme do malých fľaštičiek, uzavrieme a sterilizujeme asi 20 min....
Nejlepší recept na Kečup
Kečup Paradajky, cibuľu a neolúpané vyčistená jablká nakrájame a za občasného miešania rozdusíme. Rozdusenú zeleninu rozmixujeme, pridáme cukor, soľ, ocot a všetko korenie a dusíme 30 minút. Zmes pretlačíme cez cedník, a dusíme do potrebnej hustoty. Horúci kečup...
Nejlepší recept na Okurkový salát Květa
Okurkový salát Květa Okurky nastrouháme, cibuli nakrájíme najemno. Přidáme všechny přísady a zamícháme. Necháme 24 hod odležet. Potom plníme do skleniček a sterilizujeme 10 min při 80°C....
Meloun s feferonkou
Meloun  s feferonkou Meloun nakrájíme na stejnoměrné kousky, nebo použijeme vykrajovátko na brambory, z uvedených surovin svaříme nálev. Meloun rozdělíme do sklenic, do každé přidáme 1 feferonku, zalijeme nálevem, zavíčkujeme a sterilizujeme 10 min při 80°C....
Kanadské zelí
Kanadské zelí Kapustu, papriku, cibuľu a feferonky narežeme na rezance. Všetky ingrediencie na nálev dáme do veľkého hrnca a privedieme k varu. Do vriaceho nálevu dáme zeleninu a za občasného premiešania varíme 15 minút. Horúcu kapustu spolu s nálevom dáme do fliaš, uzavrie...
Nalezeno: 23 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso

Zavařeniny

Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist