RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Zavařeniny cukr krystal

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Zavařenina je dlouhodobě tepelně konzervovaná potravina, která vznikla zavařováním (byly zavařena). Nejčastěji jde o konzervaci ovoce či zeleniny. Běžnými typy zavařeni

Recepty - Zavařeniny cukr krystal

Zavařeniny - návody k vaření - online kuchařka

Zavařenina je dlouhodobě tepelně konzervovaná potravina, která vznikla zavařováním (byly zavařena). Nejčastěji jde o konzervaci ovoce či zeleniny. Běžnými typy zavařenin jsou například džemy, kompoty, marmelády, povidla případně i některé speciální typy potravinářských sirupů či jiných ovocných nápojů.

Cukr krystal je přírodní sladidlo, sladká poživatina, jako cukr krystal se označuje díky svému vzhledu, protože je tvořen krystaly. Chemicky je to sacharóza, tedy disacharid složený z jedné molekuly glukózy a jedné molekuly fruktózy. Cukr je velmi dobře stravitelná potravina s vysokým obsahem energie (16,8 kJ/g) a téměř žádných dalších živin.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 12 receptůZobrazuji: 1-12 receptů
Višňový sirup - recept od maminky
Višňový sirup Višně propláchneme, rozmačkáme, můžeme přidat trochu vody, aby byly ponořené a necháme 24 hodin odležet, nesmí ale moc zkvasit. Pak přes gázu, nebo řídké plátno vymačkáme. Štávu odměříme a dáme do větší nádoby, zahřejeme zhruba na 50 - 60° C a př...
Recept na Cuketový salát
Cuketový salát Cuketu oloupeme, vybereme měkkou dužinu se semeny a nakrájíme na tenké plátky. Oloupanou cibuli, papriku zbavenou semen a okurky nakrájet na plátky. Očištěnou mrkev nastrouháme na struhadle s většími oky. Takto připravenou zeleninu dáme do mísy, zasypeme cukrem,...
Recept na Čalamáda moc dobrá
Čalamáda moc dobrá Vše nakrájet na nudličky. Přidat cukr, sůl, ocel a olej. Nechat do druhého dne odležet. Zelenina pustí šťávu a tak není potřeba žádný nálev. Zeleninu dejte do skleniček a až poté přidávejte šťávu. Je jí dostatek do všech sklenic, tak je moc nepěchujte....
Povidla pečená v troubě - recept od maminky
Povidla pečená v troubě Švestky nasypeme na hlubší plech (můžeme vyložit pečícím papírem), zasypeme cukrem, zalejeme citronovou šťávou nebo octem a necháme uležet 10-24 hodin. Pak vložíme do trouby, zapneme na maximum (250 °C) a pečeme asi hodinu. Pak zvolíme jednu ze dvou variant:...
Čalamáda - recept od maminky
Čalamáda Mrkev nastrouhat najemno, zelí, kapii, cibuli nakrájet na proužky, okurky na kolečka, zasypat cukrem, přípravkem DEKO a zalít octem. Dobře promíchat a nechat do druhého dne v chladnu uležet. Druhý den naplnit sklenice a sterilovat 15 minut od bodu varu....
Mamčina čalamáda
Mamčina čalamáda Rajčata nakrájíme na kolečka, ostatní zeleninu nakrájíme na proužky a dáme do velké mísy (nejlépe lavorek). Nálev i s kořením 2 minutky povaříme, vybereme koření a necháme vychladit. Studený nálev nalejeme na zeleninu, promícháme a necháme odležet do dr...
Jablečná povidla na 3 způsoby - recept od maminky
Jablečná povidla na 3 způsoby Ve všech případech se jedná o čistou váhu jablek oloupaných a pokrájených nebo nastrouhaných. 1. Na 1 kg jablek 250 g cukru a 0,5 dl octa, 1/8 litru vody. Jablka podlejeme vodou a za občasného zamíchání rozvaříme. Pak přidáme ocet a cukr a vaříme do hu...
Marmeláda z jablek a ostružin
Marmeláda z jablek a ostružin Jablka dáme do hrnce a v troubě na 180°C rozdusíme doměkka, rozmixujeme. Ostružiny dáme do hrnce, přidáme vodu a rovněž rozdusíme v troubě, propasírujeme přes cedník. Smícháme dohromady, dáme na sporák, uvedeme do varu, přidáme kyselinu citrónovou, polovinu...
Moje červená řepa
Moje červená řepa Řepu umyjeme, naskládáme do hrnce, zalejeme vodou a dáme vařit do poloměkka.(Já vařím v tlakovém hrnci, 10 minut od bodu varu.) Uvařenou řepu oloupeme a na robotu nastrouháme na plátky (nebo nakrajeme na kostičky). Dáme do sklenic do 3/4 a zalejeme svařeným n...
Pampeliškový med
Pampeliškový med Hlavičky rozkvetlých pampelišek bez stonků vypereme pod tekoucí vodou. Vložíme do čtyřlitrového hrnce na zalijeme 2 lity vody. Přidáme omyté citróny, rozkrájené na kolečka a vaříme 15 minut. Potom hrnec odstavíme a vše necháme 24 hodin vylouhovat. Druhý den...
Jahodová marmeláda s galaretkou
Jahodová marmeláda s galaretkou Jahody očistíme a dáme je do většího hrnce. Můžeme přilít trochu vody, aby se nám jahody nepřipalovaly než pustí svou šťávu. Ale opravdu trošičku. Na mírném ohni za občasného míchání jahody rozvaříme. Potom přidáme kyselinu citrónovou, cukr a prom...
Povidla ze švestek
Povidla ze švestek Vyloupané švestky na robotu rozsekáme, dáme do širšího hrnce, přidáme ocet a cukr, promícháme a necháme 24 hodin stát v chladnu. Pak dáme do trouby na spodní mřížku a dusíme na 180°C 4-5 hodin, až se vydusí na 1/2-1/3 objemu a zhoustnou. Občas promíchám. ...
Nalezeno: 12 receptůZobrazuji: 1-12 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso

Zavařeniny

Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist