RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Zavařeniny bobkový list

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Zavařenina je dlouhodobě tepelně konzervovaná potravina, která vznikla zavařováním (byly zavařena). Nejčastěji jde o konzervaci ovoce či zeleniny. Běžnými typy zavařeni

Recepty - Zavařeniny bobkový list

Zavařeniny - návody k vaření - online kuchařka

Zavařenina je dlouhodobě tepelně konzervovaná potravina, která vznikla zavařováním (byly zavařena). Nejčastěji jde o konzervaci ovoce či zeleniny. Běžnými typy zavařenin jsou například džemy, kompoty, marmelády, povidla případně i některé speciální typy potravinářských sirupů či jiných ovocných nápojů.

Bobkový list je sušený list vavřínu ušlechtilého (Laurus nobilis) používaný zejména jako koření. Původem je pravděpodobně z Malé Asie, dnes je vavřín pěstován v celém Středomoří. Jedním z největších producentů je Turecko. Je hojně používán do smetanových omáček, voňavých polévek, kyselých jídel, při nakládání masa, okurek nebo hub, pečení masa a zvláště zvěřiny. Využívá se také k přípravě marinád a teriny. Spolu s tymiánem má nezaměnitelné místo v bouquet garni čili kytičce bylinek. Je známý i recept na ochucení anglického mléčného pudinku, kde se před zapečením naaranžuje čerstvý list. Působí lehce sedativně, podporuje trávení, má i antiseptický (protizánětlivý) účinek. Mimo jiné má velmi zajímavý účinek na snižování krevního cukru jako doplněk léčby diabetiků. Pije se nálev, který uděláme ze dvou bobkových listů. Zalejeme je vroucí vodou a necháme 5 minut louhovat (1/4l hrníček). Pijeme třikrát denně. Vavřínový olej se používá v parfémech a při výrobě vavřínového rumu.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 21 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
Nejlepší recept na Zavařené václavky
Zavařené václavky Hlavičky podpňoviek ( václavek ) povaríme 3 minúty v slanej vode. Scedíme a uložíme do fľaštičiek s kolieskami cibule, mrkvy a kúskami papriky. Nálev pripravíme podľa návodu, zalejeme fľaštičky a uzavrieme. Sterilizujeme 20 minút od bodu varu....
Cukety zavařené v láku jako okurky - recept od maminky
Cukety zavařené v láku jako okurky Dáme si vařit vodu se všemi ingrediencemi do láku do čistých vysterilizovaných sklenic, na dno dáme polovinu mrkve na kolečka, pepř, nové koření, kolečko cibule a naskládáme cuketu, kterou nakrájíme na špalíky, nebo jak kdo chce. Nahoře necháme místo a dám...
Nejlepší recept na Zavařené okurky
Zavařené okurky Čerstvě sklizené okurky zbavíme stopek a omyjeme. Skládáme těsně do sklenic a proložíme koprem, cibulí a na kolečka nakrájenou mrkví. Koření, ocet, sůl, cukr a vodu promícháme a nalijeme na okurky. Uzavřeme a sterilujeme 25minut při 80 stupních....
Nakládaný česnek
Nakládaný česnek Česnek rozebereme na stroužky, do malých skleniček si připravíme koření (do skleniček od přesnídávky stačí 1 hřebíček, 3 kuličky pepře, kousíček estragonu, 1 bobčák). Nasypeme česnekové stroužky a zalejeme octem nebo olivovým olejem. Skleničky uzavřem...
Recept na Sterilovaný česnekový květ
Sterilovaný česnekový květ Omyté stvoly nakrájíme na délku 2-3cm a další postup je stejný jako při nakládání okurek. Připravíme si nálev. Do sklenic o obsahu cca 2dcl (i menší) střídavě vkládáme nakrájené stvoly, mrkev, cibuli a křen. Nahoru přidáme koření, zalijeme horkým ...
Nejlepší recept na Sladkokyselé okurky
Sladkokyselé okurky Do sklenice 0,7 l nejdříve vložíme kopr, listy černého rybízu, tenké plátky křenu, cibule a mrkve. Vkládáme okurky, které postupně prokládáme křenem, cibulí a mrkví. Nahoru pak dáme bobkový list, 2-3 kuličky nového koření, 10 kuliček pepře, 1/2 lžičk...
Kukuřičky ve sladkokyselém nálevu - recept od maminky
Kukuřičky ve sladkokyselém nálevu Očištěné klasy kukuřice předvaříme v mírně osolené vodě. Nevím přesně, jak dlouho jsem je vařila, ale od doby, kdy začala voda bublinkovat, tak do doby, kdy "změní" barvu. Jakoby ztmavne. Bylo to asi 12minut. Kukuřici necháme odkapat a zchladnout. poté ji na...
Houbová čalamáda II.
Houbová čalamáda II. - houby (nejlepší je směs hřibovitých) očistit, nakrájet nadrobno (cca 1x1cm), krátce povařit (2-3min.), propláchnout - cibuli a papriku nakrájet nadrobno - nálev povařit, koření vyndat, zchladlé nalít na houby s paprikou a cibulí - nechat 1 de...
Zavařené okurky bez vaření nálevu
Zavařené okurky bez vaření nálevu Na dno dáme asi pět koleček mrkve, dvě kolečka křenu, trochu cibule, narovnáme okurky do poloviny sklenice, opět dáme cibuli, mrkev, křen, bobkový list, snítku kopru a okurky dorovnáme do plné sklenice. Nahoru dáme mrkev, cibuli, křen, sůl, cukr,spolarin, pepř, ...
Nejlepší recept na Omáčka nejen na špagety
Omáčka nejen na špagety Zeleninu, česnek a cibuli pokrájíme nadrobno, dáme do kastrolu, přidáme koření a vaříme do zhoustnutí. Pak přidáme sůl, podle chuti ocet a cukr a krátce provaříme. Plníme do skleniček a sterilujeme při teplotě 85 stupňů asi 20 min. Skvělé na těstoviny, n...
Nejlepší recept na Výborné sterilované okurky
Výborné sterilované okurky Vše povařit,potom nalít na okurky ve sklenicích a sterilovat...
Pikantní česnek - recept od maminky
Pikantní česnek Na dno 1 skleničky od dětské přesnídávky naskládáme výše uvedené koření, na to nasypeme vyloupané stroužky česneku. Vodu s vínem, octem, cukrem a solí necháme přejít varem, až se cukr a sůl rozpustí a tímto nálevem zalejeme česnek ve skleničkách. Ster...
Nejlepší recept na okurky - rychlé
okurky - rychlé vše dám do sklenice, zavíčkuju a vařím 25 min....
Recept na Houby se zeleninou
Houby se zeleninou Nejdříve si připravíme nálev a to tak, že všechny suroviny svaříme s 1 L vody, pak přiklopíme a necháme asi 3-4 hod. ustát. Zelí, papriky si nakrájíme na nudličky a na 3 min. ponoříme do vroucí vody. Houby, které máme nakrájené na kostičky, dáme vař...
Nejlepší recept na Jemný kečup
Jemný kečup Všechny ingredience vařit doměkka, pak přepasírovat (rozmixovat) a vařit do požadované hustoty. Horké nalít do sklenic. Nesterilujeme....
Recept na Mrkvičky
Mrkvičky Prísady na nálev zmiešame a necháme rozpustiť cukor ( netreba variť ). Mrkvičky očistíme a varíme 5 minút, scedíme, necháme odkvapkať. Na dno fľaštičiek dáme všetko korenie a uložíme obvarené mrkvičky. Zalejeme nálevom, uzavrieme a sterilizujeme 20 minú...
Tetiččiny okurky
Tetiččiny okurky Do sklenic dáme 2-3 kolečka mrkve, kolečko petržele, stroužek česneku, kousek křenu, snítku kopru. Přidávám list višně a někdy vinný list. Naskládáme okurky a zalejeme vychlazeným lákem. Sterilizujeme 20 minut při 85 stupních C....
Rajčata v kořeněném nálevu
Rajčata v kořeněném nálevu Dobře omyté rajčata nakrájíme na půlky a naskládáme do sklenic. Do každé skelnice dáme 1 PL cukru, 1/2 ČL soli, 1 PL octa, 1 kuličku pepře, 1 kuličku nového koření, 1 bobkový list a špetku tymiánu. To vše zalejeme teplou nebo horkou vodou a zavíčkujeme. Vo...
Recept na Znojemské okurky v octě
Znojemské okurky v octě Okurky namočíme ve škopíku ve vodě a malým kartáčkem očistíme. Připravíme si octový nálev - přivedeme k varu a 5 min povařit. Připravíme si umyté, vysušené sklenice. Na dno sklenic vždy dáme pár koleček mrkve, petržele, snítku kopru a plníme okur...
Červená řepa II. - recept od maminky
Červená řepa II. Řepu si uvaříme v hrnci. V jiném hrnci si připravíme nálev z jednoho litru vody, soli, cukru, kys. citronové, bobk. listu a ostatního koření. Uvařenou řepu dáme do sklenic, přelijeme svařeným nálevem,zavřeme a asi 15 min. sterilujeme....
Nalezeno: 21 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso

Zavařeniny

Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist