|
Recept na Vykošťování kuřete
Recept na Vykošťování kuřete je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Vykošťování kuřete budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
vacsie kurca.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vykošťování kuřete
Recept na Vykošťování kuřete: Na uvod chcem napisat, ze to ako vykostujem kurca, je moja vlastna skusenost, v zivote som to nevidela nikoho robit a preto mozno robim chyby a existuje lahsi sposob. Budem vdacna za kazdu pripomienku v diskusii. V prvom rade je dolezit si uvedomit, ze noz tlacim vzdy ku kosti a musi byt ostry. Umyte kurca vykostime tak, ze prerezeme prsia po dlzke vedla kosti a oddelime maso s kozou. Nozom klzem ostrim tesne popri hrudnom kosi z oboch stran a opatrne oddelujem maso. Tazky usek pride pri oddelovani chrbtice, pretoze tam je masa najmenej a kost je prirastena tesne ku kozi...tam budte zvlast opatrny. kridla odrezeme v prvom klbe od tela. Kym som neziskala zrucnost, tak som stehna narezavala po ich dlzke a obdobne aj zbytky kridiel...Teraz ponorim spicaty dlhy noz, akokeby dovnutra stehna, oddelim maso a slachy od kosti, prerezem kost v klbe, vytiahnem ju a pokracujem s dolnou kostou. Tu sa dobre to maso oddeluje priamo prstami, mam v nich vacsi cit,ako v nozi. Koza drzi pri stehnach po ich vykosteni vcelku a narezem si ju pri tvoreni platu, podla mojich potrieb. Takto postupujem aj pri kridelnych kostiach...tie sa vytahuju horsie ako stehenne, tam obcas urobim nejaku mensiu paseku. Problem byva aj pri odstranovani gagora (vobec neviem ako to napisat po cesky). Koza byva najviac poskodena prave v tychto castiach ...zalezi ako ubohemu zvieratu odstranili hlavu...my s tym nic nenarobime a niekedy musim pristupit k tomu, ze kozu po odstraneni gagora musim na nejakom useku zasit...zalezi na Vas ci si tam vysijete svoje meno, alebo pristupite k retiazkovemu stehu (to na odlahcenie). Trtac jednoducho odrezem a dam do mraznicky. Potom zbierku trtacov darujem slovenskej, alebo ceskej rodine, ktora sa ide po nich v polievke utlct...nechapem to. Po odstraneni kosti sme ziskali kusy masa prirastene ku kozi. Rozprestriem si plat a z masitych prs odrezem ploche rezne, ktorymi vysteliem miesta bez masa. Mame hotovy plat, ktory plnime roznymi plnkami...my mame radi kalerabovu.
Poznámka k receptu na Vykošťování kuřete: Ako moj majstrovsky kusok povazujem fakt, ze sa mi niekolkokrat podarilo vykostit kura, tak, ze kostra mi ostala uplne vcelku...dokonca sme mohli ohybat v klobch aj stehenne kosti. vyzeralo to ako maly votrelec...fotky sa nam stratili, ked nam vyhorel v pc komplet zdroj a zobral so sebou celu nasu databazu. mozno nabuduce
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vykošťování kuřete, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: vybusna
- Datum vložení: 30.08.2008
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: vacsie kurca
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vykošťování kuřete,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vykošťování kuřete - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vykošťování kuřete
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|