|
Recepty -
Vepřové maso žampionyVepřové maso - návody k vaření - online kuchařka
| Vepřové maso je označení pro maso pocházející z prasete domácího. Spolu s hovězím masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Na vesnici se používá vepřové maso také z domácích zabijaček. Ty se konají nejčastěji v zimních měsících. Vepřové maso má bledě růžovou barvu. Svalovina je prorostlá tukem, a proto má například proti hovězímu masu vyšší obsah tuku a vyšší energetickou hodnotu. Vepřové maso je hůře stravitelné. Chuť je závislá na věku a způsobu krmení zvířat. Maso prasat krmených hodně mlékem má světlejší barvu. Velmi jemná vlákna a pevnou bílou slaninu má maso z ročních kusů. Maso starších kusů má tuhá a hrubá vlákna, barva je tmavočervená. Maso vepřové je křehčí než maso hovězí. Méně tučné a libové vepřové je snadněji stravitelné.
Žampión polní (Agaricus campestris) je stopkovýtrusná houba z čeledi pečárkovité. Jako většinu ostatních hub i žampion polní odlišujeme od ostatních podle plodnic. Ta se skládá ze třeně a klobouku, který má zespodu lupeny. Žampiony mají ještě navíc blanitý prstenec, který v mládí kryje vyvíjející se lupeny. Plodnice je tedy v mládí bílá s kulovým kloboukem zakrytým zespoda taktéž bílým závojem. S růstem houby se závoj trhá a zůstává již pak v podobě pomačkaného prstence bílé či jemně nažloutlé barvy, který snadno odpadá. Klobouk se postupně zvětšuje k obvodu, roste tedy jeho průměr a klesá výška. Žampion polní je jedlá chutná houba využívaná široce v gastronomii. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 71 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | 1 | 2 | 3 |
Vepřová řezanka - recept od maminky |
|
Plátky masa jemně naklepeme pro zkřehčení a nakrájíme na širší proužky. V míse rozmícháme sojovku, worcester, rybí omáčku, pepř, koření, rajčatový protlak, bílek, vložíme nakrájené maso, promícháme a dle potřeby dosolíme. Dáme proležet do chladu n...
|
|
|
Berry řízek |
|
Kotletu si naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji z obou stran. Pak ji vyndáme, do výpeku nakrájíme cibuli, šunku a žampiony, mírně podusíme a uděláme si šťávu buď z mouky a vody, nebo z hotové jíšky. Maso dáme do šťávy ještě na chvíl...
|
|
|
Novohradský vepřový plátek - recept od maminky |
|
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme z obou stran na rozpáleném oleji. Vyjmeme a ve výpeku malinko osmahneme na hrubší plátky nakrájenou cibuli, přidáme mouku a chvíli osmahneme za stálého míchání - jako jíšku, ale cibule nám nesmí ...
|
|
|
Recept na Vepřová plec po Bakoňsku |
|
Plec nakrájíme na větší kostky, to je tři až čtyři na porci, cibuli na jemno, omáčka se necedí, tak aby nebyly kusy cibule, slaninu také na drobno, žampiony pokud jsou čerstvé, tak na kusy, aby odpovídaly velikosti sterilovaných.(Já používám sterilované)Ml...
|
|
|
Pečené živáňské špízy se šťávičkou |
|
Téměř všechny ingredience si nakrájíme na kolečka, nebo malé kousky. Maso naklepat, posolit, opaprikovat, opepřit, zasypeme kořením na steaky, popatláme utřeným česnekem a olejem. Uděláme si přehledné kopičky z ingrediencí a postupně je na střídačku napic...
|
|
|
Nejlepší recept na Panenka Wellington |
|
Žampiony rozmixujeme a dáme na rozpálenou pánev s máslem orestovat, osolíme a opepříme. Na druhé pánvi necháme zatáhnout panenku, osolíme a opepříme. Na pomoc si vezmeme klasickou potravinovou fólii, na kterou poklademe plátky slaniny tak, aby se překrývaly a ...
|
|
|
Vepřová kapsa plněná,se žampiony |
|
Plátky masa opatrně naklepeme (aby se nám nepotrhaly), jemně osolíme, potřeme každý jedním stroužkem česneku a na maso položíme po plátku moravského uzeného. Na pánvi si rozehřejeme lžičku másla, na které orestujeme najemno nakrájenou cibuli do sklovata, ...
|
|
|
Recept na Pečená plněná kotleta |
|
Do kotlet si opatrně naříznema kapsu a opět opatrně naklepeme. Slaninu a hermelín si nakrájíme na kostičky, dáme do misky. Přidáme najemno nákrájenou cibuli, slité žampióny, vejce, osolíme, opepříme. Náplň promícháme je-li řídká přidáme nakrájený t...
|
|
|
Recept na "Country" maso |
|
Maso si nakrájíme na libovolně veliké kousky, které naložime do marinády a dáme do ledničky. Mezitím si nakrájíme zeleninu na větší kousky a slijeme fazole. Asi po 30 minutách vyndáme maso z lednice, dáme je na pánev a osmažime s obou stran. Potom společně...
|
|
|
Recept na Hromádky od paní Zdeničky |
|
Dělal jsem to z vepřového masa.Do pekáče nalijeme trochu vody přisypem podravku a necháme rozpustit.Naklepem plátky položíme do pekáče pomažeme hořčicí a kečupem. Na pánvičce osmáhneme cibuli a přidáme salám,žampiony a papriku.Po asi dvou minutách dáme...
|
|
|
Recept na Roládky z vepřové panenky |
|
Maso si nakrájíme na plátky a naklepeme. Mrkev nakrájíme na slabé proužky, jarní cibulku na drobno, žampiony a hermelín na plátky. Masíčko si osolíme, opepříme. Poklademe na něj slaninku, mrkev, jarní cibulku, část žampionů a hermelín a zabalíme do roládk...
|
|
|
Hrbaté maso - recept od maminky |
|
Maso si naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe ho na sádlem vymazaný pekáč. Na něj naložíme žampionovou směs: (použila jsem hlívu) 4 rohlíky nakrájíme na kostičky a na to nalejeme 2 dcl mléka a přidáme 2 vajíčka. Na oleji si orestujeme cibuli, na cibuli ...
|
|
|
Pivní krkovice s hořčicí |
|
Plátky krkovice naklepeme, opepříme a osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Smícháme jí v míse s pivem, solí, pepřem, hořčicí, cukrem a vložíme připravené plátky masa. Necháme marinovat v chladu nejméně 2 hod.(když není čas můžeme nechat jen 2...
|
|
|
Plátky krkovice se zeleninou |
|
Krkovici naklepeme, osolíme a opepříme, na pánvi si rozehřejeme trošičku oleje, maso opečeme z obou stran, vyjmeme na talíř a uchováme v teple. Na pánev po mase vložíme nahrubo nakrájenou cibuli a na tenké plátky nakrájený česnek, osmahneme do sklovata, při...
|
|
|
Nejlepší recept na Vepřové medailonky s omáčkou |
|
Pomeranče oloupeme a odšťavníme. Cibuli nadrobno posekáme. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli zesklovatíme na másle, přidáme žampiony a krátce opečeme. Přilijeme pomerančovou šťávu, zeleninový vývar a povaříme. Nudle uvaříme dle n...
|
|
|
Pikantní kotlety |
|
Kotlety naklepeme a okraje nařízneme. Maso osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a dáme na pánev do rozehřátého oleje. Smažíme po obou stranách nejdříve prudce, pak teplotu snížíme. Měkké kotlety vyjmeme. Ve výpeku osmahneme nakrájenou cibuli, kostič...
|
|
|
|
Recept na Vepřová roláda v sáčku |
|
Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme do sklovata, přidáme žampiony na kostičky a mražený hrášek, jen lehce osmahneme a rozklepneme vejce, trochu osolíme. Plát masa ještě rozklepeme, poklademe sýrem, na sýr anglickou a rozetřeme vaječnou směs, přimáčkneme, ...
|
|
|
Kýta pod peřinkou - recept od maminky |
|
Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, posolíme, posypeme červenou paprikou, obalíme v mouce a osmažíme na rozpáleném oleji. Potom plátky naskládáme na pekáček a pokryjeme směsí z cibule, česneku a žampiónů, které jsme orestovali na oleji. Dáme do trouby, po...
|
|
|
Nejlepší recept na Rychlé zeleninovo-masové rizoto |
|
Rýži propláchneme horkou vodou, dáme do hrnce nebo zapékací mísy, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kari a olej a necháme v troupě péct, dokud se voda nevypaří a rýže je měkká. V hrnci si orestujeme vepřovou konzervu, přidáme nakrájené žampiony, papriku a ...
|
|
|
1 | 2 | 3 | Nalezeno: 71 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|