|
Recepty -
Vepřové maso vejceVepřové maso - návody k vaření - online kuchařka
| Vepřové maso je označení pro maso pocházející z prasete domácího. Spolu s hovězím masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Na vesnici se používá vepřové maso také z domácích zabijaček. Ty se konají nejčastěji v zimních měsících. Vepřové maso má bledě růžovou barvu. Svalovina je prorostlá tukem, a proto má například proti hovězímu masu vyšší obsah tuku a vyšší energetickou hodnotu. Vepřové maso je hůře stravitelné. Chuť je závislá na věku a způsobu krmení zvířat. Maso prasat krmených hodně mlékem má světlejší barvu. Velmi jemná vlákna a pevnou bílou slaninu má maso z ročních kusů. Maso starších kusů má tuhá a hrubá vlákna, barva je tmavočervená. Maso vepřové je křehčí než maso hovězí. Méně tučné a libové vepřové je snadněji stravitelné.
Vejce se snadno stává výživnou potravou ostatních zvířat nebo lidí. Na lidském jídelníčku jsou oblíbená zejména vejce slepičí. Charakteristický oválný tvar slepičího vejce se stal estetickým pojmem a symbolem. Kromě přímé spotřeby vajec jako potraviny se vejce (vaječná hmota, bílek, žloutek) využívají jako surovina v různých odvětvích potravinářského (pekařství, cukrářství, výroba trvanlivého pečiva, těstovin, masných výrobků aj.). Slepičí vejce obsahují velké množství vody, jejím největším zdrojem je bílek. Na složení sušiny se podílejí především bílkoviny a tuk. Bílkoviny jsou obsaženy hlavně v bílku a žloutku, kdežto tuky jsou soustředěny jenom ve žloutku. Obsah cukrů ve vejci je minimální. Slepičí vejce obsahují mnoho cholesterolu (424 mg/100 g vajec). Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 334 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | 1 | 2 | 3 ... 16 |
Nakládané vepřové řízky |
|
Plátky kýty osolíme, opepříme a lehce naklepeme. Připravíme si marinádu z 500 ml velkého jogurtu (nejraději používám Selský), rozšleháme do něho vejce, přidáme grilovací koření a prolisovaný česnek (může být i česneková pasta). Dáme do chlad...
|
|
|
Recept na Španělské ptáčky z vepřového |
|
Maso řádně rozklepeme, osolíme a opepříme. Z jedné strany pomažeme hořčicí (plnotučnou nebo dijon- záleží na Vaší chuti) a poklademe 1/4 vařeného vajíčka, kouskem okurky, plátkem cibule a špalíčkem anglické slaniny. Zabalíme a zajistíme (zde to je o ne...
|
|
|
Recept na Máslový řízek podle p.Sapíka |
|
Maso opracujeme a nakrájíme na kousky,které rozmixujeme se smetanou,vejci.Hmotu smícháme s moukou,solí a bílým pepřem,ovoníme muškátem a strouhanou citronovou kůrou.Potom zformujeme řízky(ruce namočené ve vodě)a dáme na plech vyložený pečícím papírem a pe...
|
|
|
Domažlické vepřové ragú |
|
Maso nakrájíme na kostky. Cibuli nasekáme najemno a orestujeme na sádle dorůžova. Přidáme mletou papriku, necháme zpěnit, přidáme maso a krátce ho restujeme. Poté podlijeme polovinou vývaru a dusíme, dokud maso není měkké. Maso vyjmeme a šťávu vydusíme ...
|
|
|
Katův šleh a bramboráčky - recept od maminky |
|
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zakápneme worcesterskou omáčkou, přidáme olej. Nemáme-li čerstvou feferonku, přidáme sušené chilli papričky (množství dle chuti). Lečo vyklopíme do sítka a necháme odkapat.. Oloupanou cibuli nakrájíme na cé...
|
|
|
Nejlepší recept na Nakládaná vepřová krkovice |
|
Těstíčko na naložení krkovice: v hlubokém talíři vidličkou rozšlehat vajíčka a přidat všechny ostatní ingredience (česnek utřít). Plátky krkovičky mírně naklepneme a obalíme v připraveném těstíčku, poté dát do nádoby kterou můžeme zakrýt, jes...
|
|
|
Plněný vepřový bok - recept od maminky |
|
Vepřový bůček bez kosti (nejlépe špička)dobře očistíme a přesně uprostřed vytvoříme velmi opatrně kapsu. Ideální je tzv. vykosťovací tenký nůž, u kterého je malá řezná plocha a dobře tak můžeme kontrolovat řez a zabránit tak nechtěnému proříznu...
|
|
|
Haše z vařeného masa a brambor |
|
Maso pokrájíme na menší kousky a vhodíme do mixéru. Posekáme celkem najemno. Vychladlé brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme k masu. Přidáme koření, cibuli, vejce, bylinky a česnek a promícháme, aby se jednotlivé suroviny spojily. Vymažeme pekáček sádlem, ...
|
|
|
Recept na Žvej - žužu |
|
část 1: 1kg vepřové plecko, lžíce solamylu, 2 vejce, sůl, pepř, kari dle vlastního uvážení a nechat uležet cca hodinku... část2: Připavíme si 1 litr vody, do ní dáme velkou hrst sušených hub a 2 kostky masoxu, povaříme (necháme vychlanout) část3: A...
|
|
|
Recept na Moje řízky naruby |
|
maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a naklepeme v mikroténovém sáčku, ve strouhance. Vejce rozšleháme se solí, vegetou a mlékem. Naklepané řízky v něm po obou stranách namočíme a rychle osmažíme na oleji dozlatova. Do zapékecí mísy nebo pekáčku...
|
|
|
Nejlepší recept na Vepřová kýta zapečená s lečem |
|
Plátky obalíme z obou stran ve směsi z červené papriky, kari a soli. Osmažíme na olivovém oleji z obou stran (ne zcela do měkka - budeme dopékat). Připravíme si směs na lečo - osmahneme na drobno pokrájenou cibuli, pridáme na nudličky pokrájenou papriku a dusí...
|
|
|
|
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa - recept od maminky |
|
1. Maso, párek, okurky, vejce nakrájíme na kostky, přidáme sůl, pepř, chilli, hořčici a promícháme. 2. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme trochu chilli, maso s ostatními surovinami, krátce osmahneme, podlijeme vodou a necháme dusit, dokud mas...
|
|
|
Minutková krkovička( křehká) |
|
Plátky z krkovičky si nařízneme na pár místech, aby se nám nekroutily, pak je naklepeme a necháme být. V nějaké misce si smícháme a rozšleháme vejce, solamyl, hořčici, česnek, grilovací koření, gyros, osolíme, opepříme a zalijeme malým množstvím oleje. ...
|
|
|
Recept na Neobvyklé řízky: naruby a ještě zapečené |
|
Na samém počátku je třeba jednotlivé řízky, osolené a opepřené, obalit zprvu ve strouhance, kterou do povrchu masa ještě zaklepete na prkénku paličkou. Pak následují rozšlehaná osolená a vejce a až docela nakonec obal z polohrubé mouky. Proč je tato úprava ...
|
|
|
|
Recept na Maso v tatarské omáčce |
|
Ze všech surovin uděláme marinádu do které naložíme maso,nejlépe na noc ,nejméně však na 2hodiny.Pak smažíme poobou stranách.Podáváme s bramborama na každý způsob plus zeleninový salát....
|
|
|
Recept na Roláda z vepřové kýty |
|
Kýtu rozkrojit na velký plát,naklepat,osolit,opepřit.Poklást plátky šunky. Cibuli zapěnit na sádle,přidat pokrájené houby osolit,opepřit,provens.koření a podusit.Pak vajíčka a udělat smaženici.Nechat chvilku vychladnout a pak rozprostřít na šunku.Na houbič...
|
|
|
Panenka v sýrovém těstíčku |
|
Panenku nakrájíme na 1,5-2cm silné plátky, osolíme, mezi mikrotenem pěstí lehce naklepeme, obalíme v polohrubé mouce, v sýrovém těstíčku, vložíme do rozehřátého tuku, zvolna smažíme z obou stran a po usmažení necháme okapat na ubrousku. Sýrové těstí...
|
|
|
Vepřová kapsa plněná,se žampiony |
|
Plátky masa opatrně naklepeme (aby se nám nepotrhaly), jemně osolíme, potřeme každý jedním stroužkem česneku a na maso položíme po plátku moravského uzeného. Na pánvi si rozehřejeme lžičku másla, na které orestujeme najemno nakrájenou cibuli do sklovata, ...
|
|
|
1 | 2 | 3 ... 16 | Nalezeno: 334 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|