|
Recepty -
Vepřové maso vegetaVepřové maso - návody k vaření - online kuchařka
| Vepřové maso je označení pro maso pocházející z prasete domácího. Spolu s hovězím masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Na vesnici se používá vepřové maso také z domácích zabijaček. Ty se konají nejčastěji v zimních měsících. Vepřové maso má bledě růžovou barvu. Svalovina je prorostlá tukem, a proto má například proti hovězímu masu vyšší obsah tuku a vyšší energetickou hodnotu. Vepřové maso je hůře stravitelné. Chuť je závislá na věku a způsobu krmení zvířat. Maso prasat krmených hodně mlékem má světlejší barvu. Velmi jemná vlákna a pevnou bílou slaninu má maso z ročních kusů. Maso starších kusů má tuhá a hrubá vlákna, barva je tmavočervená. Maso vepřové je křehčí než maso hovězí. Méně tučné a libové vepřové je snadněji stravitelné.
Vegeta je celosvětově prodávaná přísada do jídla. Tvoří ji směs koření a různých druhů zeleniny. V České republice je Vegeta vyráběna společností Vitana ve výrobním závodu ve Varnsdorfu. Vitana nabízí tři typy Vegety: Vegetu Original, Pikant a Bylinkovou. Vegety s příchutí (bylinková a pikant) jsou bez přidaného glutamátu a konzervačních látek. Vegeta Original obsahuje: karotku, petržel, cibuli, pastinák, celer, libeček, česnek, cukr, přírodní zeleninové aroma, jedlou sůl, látku zvýrazňující chuť a vůni. Vegeta Pikant obsahuje: papriku sladkou mletou 14 %, česnek sušený mletý, cibuli sušenou mletou, cukr, zázvor mletý, pepř černý mletý, pepř červený drcený, list petržele , chilli chipotle mleté 0,5 %, celer kořen sušený mletý a jedlou sůl. Vegeta Bylinková obsahuje: bazalku, oregáno, šalvěj, rozmarýn, česnek, cibuli, pastinák, papriku červenou, petrželovou nať, rajčata, celer, bobkový list, glukózu, jedlou sůl a barvivo riboflavin. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 30 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | |
Recept na Moje řízky naruby |
|
maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a naklepeme v mikroténovém sáčku, ve strouhance. Vejce rozšleháme se solí, vegetou a mlékem. Naklepané řízky v něm po obou stranách namočíme a rychle osmažíme na oleji dozlatova. Do zapékecí mísy nebo pekáčku...
|
|
|
Zapečená kýta s bramborem |
|
Maso si nakrájíma na plátky, naklepeme a potřeme směsí soli, prolisovaného česneku a oleje. Dáme do lednice odpočinout (i den dopředu). Očistíme brambory a cibuli, nakrájíme na kostky, dáme na pekáč nebo jak kdo používá (já použila klasický plech), osol...
|
|
|
Švédské řízky - recept od maminky |
|
Rezne naklepeme,osolíme,posypeme vegetou a okoreníme.Obalíme v polohrubej múke a opečieme na masti doružova.Poukladáme do pekáča.Vo výpeku osmažíme na rezance nakrájanú cibuľu.Cibuľu presypeme na mäso.V šľahačke rozmiešame lyžicu múky a bujón.Mäso posypem...
|
|
|
Formanský dlabanec |
|
Naklepané kotlety po okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Vyjmeme a uložíme do tepla. Do výpeku přidáme kečup, scezené fazolky a máslo. Prohřejeme asi 2 minuty, nakonec dochutíme česnekem a vegetou. Na talíře dáme kotletu, na kte...
|
|
|
Obalované kotlety |
|
Kotlety očistíme, osolíme a opepříme po obou stranách. Poté kotlety posypeme oreganem a obalíme je ve strouhance. V talíři rozšleháme vejce a promícháme s vegetou, či polévkovým kořením. Kotlety ve vajíčku hezky obalíme a smažíme na rozpáleném oleji. ...
|
|
|
Nejlepší recept na Voňavá krkovice |
|
Plátky masa osušíme, nařízneme okraje a naklepeme. Poté obalíme ve směsi mouky a koření (na maso pořádně přimáčkneme). Na rozpáleném oleji zprudka opečeme dozlatova, poté podlijeme vařicí vodou do úrovně masa (neutopit) a přikryté podusíme za občasnéh...
|
|
|
Nejlepší recept na Vepřová kýta v rajské marinádě |
|
Varianta č.1 - Vepřové řízky naklepeme, po okrajích nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a naložíme do marinády z oleje, rajčatového protlaku, utřeného česneku, polévkového koření a necháme marinovat 24 hodin. Potom opečeme na oleji doměk...
|
|
|
Nejlepší recept na Zálesácké kotlety |
|
Kotlety naklepeme, nařízneme po okrajích a mírně osolíme. Cibuli nastrouháme, přidáme utřený česnek, hořčici, worcester, vegetu, kari koření, čili koření, solamyl a olej, prošleháme a vložíme do marinády kotlety, které marinádou pořádně obalíme. Ta...
|
|
|
Smetanové maso s houbami - recept od maminky |
|
Sušené houby zalijeme šlehačkou a necháme přes noc nabobtnat. Maso naklepeme, mírně osolíme, opepříme, posypeme houbovou vegetou - je slaná a houbovým kořením. Pekáč jemně vymažeme olejem. Houby vybereme ze šlehačky a položíme na dno pekáče. Syrové ...
|
|
|
Gaskoňské kotlety |
|
Kotlety vykostíme, opepříme, osolíme, naklepeme hranou ruky. Na tuku po obou stranách zprudka opečeme. Přendáme na talíř a udržujeme v teple. V tuku, který zbyl na pánvi, zpěníme cibuli. Odstavíme, přidáme slaninu a houby, posypeme vegetou a navrch naklademe op...
|
|
|
Nejlepší recept na Vepřovo-žampiónová omáčka |
|
Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme. Přidáme maso nakrájené na kostky a žampióny (bez nálevu). Zamícháme a chvíli restujeme. Poté přidáme asi 2 stroužky česneku, protlak, bazalku, 4 kuličky jalovce, 3 kuličky nového koření a masox nebo vegetu. Vařím...
|
|
|
Vepřové na hrášku - recept od maminky |
|
Maso nakrájíme na kostky, vložíma na osmahnutou, ale ne hnědou cibuli, necháme zatáhnout. Poté přidáme větší konzervu rajského protlaku, promícháme a podlijem vodou nebo vývarem. Dusíme doměkka, před koncem přidáme buď sterilovaný hrášek a necháme proh...
|
|
|
Nejlepší recept na Vyšegrádská směs |
|
Cibuli nakrájíme na obloučky, česnek nasekáme, cibulku, šunku, žampiony, papriky nakrájíme na proužky, rajče na kousky, kyselé okurky na tenká kolečka. Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Opečeme na oleji a odložíme. Ve výpeku osmažíme cibuli, česnek, la...
|
|
|
Vepřové maso na žampionech s rýží - recept od maminky |
|
Vepřovou kýtu omyjeme, nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, přidáme trošku tymiánu, pokapeme sojovou omáčkou a necháme min. 1/2 hodiny v lednici. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme jemně na pánvi, přidáme uleželé maso a zprudka osmahneme. Pa...
|
|
|
Vepřový perkelt - recept od maminky |
|
Cibuľu pokrájame na drobno a dáme smažiť na zohriatu masť. Keď sa osmaží do sklovita, pridáme mäso pokrájané na kocky. Posolíme, pridáme papriku, troška čierneho korenia, štiplavej papriky alebo čili, mletej rasce a smažíme asi 5min. Mäso podlejeme horúcou ...
|
|
|
Přátelské kotletky |
|
Kotlety naklepeme a nařízneme, aby se maso nezkroutilo. Hladkou mouku promícháme s vegetou, v této směsi obalíme maso a na oleji zprudka orestujeme z obou stran. Opečené kotlety naskládáme do zapékací misky vedle sebe, navrch poklademe nakrájenou cibulí a paprikou ...
|
|
|
Recept na Kotlety s kapustičkami |
|
Do plátkov mäsa urobíme otvor - kapsu, osolíme, okoreníme, dáme trochu sušeného cesnaku. Do kapsy dáme ružičky kapusty (kelové), väčšie prekrojené, zopneme ihlou. Mäso obalíme v hladkej múke a opečieme na oleji. Dáme na pekáč, do výpeku nalejeme smotanu, t...
|
|
|
Nejlepší recept na Minutka s bambusovými výhonky |
|
Na oleji orestujeme kousky masa (polotovar), přidáme polovinu nasekaného česneku, okořeníme (vegeta, grilovací koření, chilli omáčka, sůl a pepř)a přidáme bambusové výhonky a dále restujeme do měkka. Brambory omyjeme, osušíme, rozkrojíme na poloviny, posyp...
|
|
|
Kotlety v pikantním županu |
|
Vykoštěné kotlety dobře naklepeme,obalíme v hladké mouce a naložíme do těstíčka,které připravíme z výše uvedených surovin. Obalené kotlety opečeme na rozpáleném oleji. Podáváme s hranolkama,nebo jen se zeleninou....
|
|
|
Vepřové v alobalu - recept od maminky |
|
Maso lehce naklepeme, žampiony a cibuli nakrájet na plátky, brambory na kostičky. Alobal potřeme olejem rozložíme brambory, plátek masa potřený česnekem, osolený, okořeněný, posypeme houbami, lehce osolit a nakonec plátky anglické. Alobal uzavřít a dát péct d...
|
|
|
| Nalezeno: 30 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|