|
Recepty -
Vepřové maso tavený sýrVepřové maso - návody k vaření - online kuchařka
| Vepřové maso je označení pro maso pocházející z prasete domácího. Spolu s hovězím masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Na vesnici se používá vepřové maso také z domácích zabijaček. Ty se konají nejčastěji v zimních měsících. Vepřové maso má bledě růžovou barvu. Svalovina je prorostlá tukem, a proto má například proti hovězímu masu vyšší obsah tuku a vyšší energetickou hodnotu. Vepřové maso je hůře stravitelné. Chuť je závislá na věku a způsobu krmení zvířat. Maso prasat krmených hodně mlékem má světlejší barvu. Velmi jemná vlákna a pevnou bílou slaninu má maso z ročních kusů. Maso starších kusů má tuhá a hrubá vlákna, barva je tmavočervená. Maso vepřové je křehčí než maso hovězí. Méně tučné a libové vepřové je snadněji stravitelné.
Tavený sýr by měl být čistě mléčný výrobek. Při nákupu je však třeba rozlišit mezi taveným sýrem a ostatními výrobky, které sice vypadají jako tavený sýr, ale ve skutečnosti mohou obsahovat vyšší podíly jiných složek, které není povoleno do tavených sýrů přidávat. Tavené sýry se vyrábějí z přírodních sýrů, mléčných bílkovin, mléčných tuků, vody a u ochucených sýrů i z dalších přísad, jejichž obsah by však neměl přesáhnout 1/6 sušiny výrobků. Jednotlivé složky jsou naváženy ve správných poměrech, smíchány s tavícími solemi a promíchávány v tavičkách, kde se dosahuje teploty mezi 80 až 95 °C. Následně jsou výrobky zformovány, baleny, nejčastěji do alobalu, a vychlazeny. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 6 receptů | Zobrazuji: 1-6 receptů | |
Vepřová kapsa plněná,se žampiony |
|
Plátky masa opatrně naklepeme (aby se nám nepotrhaly), jemně osolíme, potřeme každý jedním stroužkem česneku a na maso položíme po plátku moravského uzeného. Na pánvi si rozehřejeme lžičku másla, na které orestujeme najemno nakrájenou cibuli do sklovata, ...
|
|
|
Recept na Vepřová roláda v sáčku |
|
Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme do sklovata, přidáme žampiony na kostičky a mražený hrášek, jen lehce osmahneme a rozklepneme vejce, trochu osolíme. Plát masa ještě rozklepeme, poklademe sýrem, na sýr anglickou a rozetřeme vaječnou směs, přimáčkneme, ...
|
|
|
Vepřové špalíčky ve slaninovém kabátku |
|
Panenku potřeme rozetřeným česnekem s pragandou a necháme 24 hod. prozrát v chladnu. Pak nakrájíme cca 3cm špalíky, obalíme slaninou a stáhneme motouzem (u nás špagátem). Panenku orestujeme v rozpáleném oleji cca 2 minuty z obou stran, vložíme do zapékací m...
|
|
|
Panenka na houbách a zelenině |
|
Do olejem vymazané zapékací nádoby dáme půlku množství oloupaných syrových brambor, nakrájených na plátky. Mírně osolíme. Dále proužky cibule, nastrouhanou mrkev, houby a na kousky rozdělený tavený sýr. Na tento základ rozložíme vedle sebe naklepané a ...
|
|
|
Kotleta "cheese and milk" |
|
Kotlety mírně naklepeme. Cibuli jemně nakrájíme a vložíme na pánev, kde jsme rozpustili máslo, orestujeme a vložíme kotlety. Po obou stranách opečeme. To trvá přibližně 6 minut. Mezi tím si v mikrovlnce ohřejeme mléko s 1/2 kostkou Masoxu a vlijeme na kotlety...
|
|
|
Provensálské kotlety v sýrové omáčce - recept od maminky |
|
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, osmažíme po obou stranách a vyjmeme, posypeme provensálským kořením. Do šťávy dáme rozpustit tavený sýr, v trošce vody dáme rozpustit masox a horké přilijeme. Vyjmuté kotlety vložíme do sýrové omáčky a chvilku př...
|
|
|
| Nalezeno: 6 receptů | Zobrazuji: 1-6 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|