|
Recepty -
Vepřové maso sůlVepřové maso - návody k vaření - online kuchařka
| Vepřové maso je označení pro maso pocházející z prasete domácího. Spolu s hovězím masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Na vesnici se používá vepřové maso také z domácích zabijaček. Ty se konají nejčastěji v zimních měsících. Vepřové maso má bledě růžovou barvu. Svalovina je prorostlá tukem, a proto má například proti hovězímu masu vyšší obsah tuku a vyšší energetickou hodnotu. Vepřové maso je hůře stravitelné. Chuť je závislá na věku a způsobu krmení zvířat. Maso prasat krmených hodně mlékem má světlejší barvu. Velmi jemná vlákna a pevnou bílou slaninu má maso z ročních kusů. Maso starších kusů má tuhá a hrubá vlákna, barva je tmavočervená. Maso vepřové je křehčí než maso hovězí. Méně tučné a libové vepřové je snadněji stravitelné.
Chlorid sodný (NaCl), známý v běžném životě pod označením kuchyňská sůl a nejčastěji prostě sůl, je chemická sloučenina, vyskytující se v přírodě v podobě nerostu halitu, známého též pod označením sůl kamenná. Je to velmi důležitá sloučenina potřebná pro životní funkce většiny organismů. Při nahřátí plamenem se sůl dá roztavit a uvolňuje přitom chlor. Chlorid sodný je důležitá surovina pro potravinářský a chemický průmysl. V potravinářství se kromě běžné úpravy potravin (a ochucení) používá při konzervaci masa nasolením.Kuchyňská sůl normálně prodávaná v běžných obchodech s potravinami bývá ze zdravotních důvodů jodizovaná – je do ní přidáno malé množství jódu ve formě jodidu draselného nebo jodičnanu draselného. Je tím zabezpečeno, že v populaci nevzniká deficit jódu, který by mohl být příčinou vleklých zdravotních poruch či nemocí – především štítné žlázy. Nadměrná konzumace soli ale škodí zdraví. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 1939 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | 1 | 2 | 3 ... 96 |
ČÍNSKÉ NUDLE, PODLE SEBE ...津津有味 - recept od maminky |
|
Příprava: Maso nakrájíme na nudličky, zeleninu taktéž. Celer na kolečka. Cibuli na plátky. Vývar z masoxu. Oloupaný česnek. Uvařené nudle. ---------------------------------------------------------------- Jako první si naložíme maso. Maso smícháme s vyl...
|
|
|
Nejlepší recept na Srbské žebírko |
|
Na pánvi rozpálíme sádlo, kotlety zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do pánve. Zprudka opékáme z každé strany asi 4 minuty, pak odložíme. Ve výpeku osmahneme dosklovata cibuli, pokrájenou na plátky a taktéž česnek. Přidáme na širší proužky ...
|
|
|
Vepřová řezanka - recept od maminky |
|
Plátky masa jemně naklepeme pro zkřehčení a nakrájíme na širší proužky. V míse rozmícháme sojovku, worcester, rybí omáčku, pepř, koření, rajčatový protlak, bílek, vložíme nakrájené maso, promícháme a dle potřeby dosolíme. Dáme proležet do chladu n...
|
|
|
Nakládané vepřové řízky |
|
Plátky kýty osolíme, opepříme a lehce naklepeme. Připravíme si marinádu z 500 ml velkého jogurtu (nejraději používám Selský), rozšleháme do něho vejce, přidáme grilovací koření a prolisovaný česnek (může být i česneková pasta). Dáme do chlad...
|
|
|
Nejlepší recept na Zabíjačkový smažák |
|
-cibulku zpěnit na rozpáleném sádle (můžeme už přímo v hrnci), na to maso nakrájené na menší kostky, přidat sůl, pepř, pár bobulek nového koření, asi 3 bobkové listy a podlít vodou – vodou nešetřit, musí být min. v úrovni masa, aby bylo dost šťávi...
|
|
|
Masové hašé |
|
Rohlíky si nakrájíme na kostky a zalijeme vývarem /lze nahradit kostkou Masoxu/, který se okamžitě vsákne do rohlíků. Najemno nakrájenou cibuli orestujeme dozlatova na lžíci sádla. Maso /zbytky z pečeně nebo vařeného masa, sekané / nakrájíme na menší kousky...
|
|
|
Pečené kančí maso |
|
Maso omyjeme a nakrájíme na vetší kostky. Do pečící nádoby kápneme olivového oleje, strouhneme sůl, strouhneme pepř a přidáme rozdrcený česnek. Maso ve směsi oleje a česneku důkladně obalíme. Kančí maso pečeme asi 45 minut téměř do poloměkka. Jakmile s...
|
|
|
Recept na Španělské ptáčky z vepřového |
|
Maso řádně rozklepeme, osolíme a opepříme. Z jedné strany pomažeme hořčicí (plnotučnou nebo dijon- záleží na Vaší chuti) a poklademe 1/4 vařeného vajíčka, kouskem okurky, plátkem cibule a špalíčkem anglické slaniny. Zabalíme a zajistíme (zde to je o ne...
|
|
|
Recept na Máslový řízek podle p.Sapíka |
|
Maso opracujeme a nakrájíme na kousky,které rozmixujeme se smetanou,vejci.Hmotu smícháme s moukou,solí a bílým pepřem,ovoníme muškátem a strouhanou citronovou kůrou.Potom zformujeme řízky(ruce namočené ve vodě)a dáme na plech vyložený pečícím papírem a pe...
|
|
|
Pečená uzená vepřová žebra-jubilejní |
|
Vepřová uzená žebra si necháme u řezníka podélně rozseknout (pro lepší porce) a provedeme jejich naložení do láku vytvořeného z jednoho kvalitního plzeňského piva, namačkaných stroužků česneku, a jedné polévkové lžíce koření Grill žebírka a stejn...
|
|
|
Nejlepší recept na Bělehradský vepřový řízek |
|
Řízky naklepeme, osolíme, posypeme mletými čili papričkami, nebo pepřem, obalíme v hladké mouce a z obou stran zprudka opečeme na oleji. Pekáč vysteleme pečícím papírem, který zlehka vymažeme olejem, vložíme opečené řízky a dáme do předem rozehřáté tr...
|
|
|
Rychlý letní oběd - recept od maminky |
|
Maso omyjeme, osušíme a mírně naklepeme. Takto připravené maso okořeníme, osolíme a pokapeme chilli olejem. Dáme do misky a necháme asi 1 hodinu odležet. Cibuli, papriku a česnek si očistíme, brambory pořádně omyjeme a rozpůlíme. Cuketu nakrájíme na klínky,...
|
|
|
Bigus |
|
Maso nakrájíme na větší kostičky, přidáme koření, trošku podlijeme vodou a pečeme. Když je maso skoro měkké, tak přidáme zelí, papriku, česnek a dále pečeme. Před dokončením přidáme paprikovou klobásu. Podáváme s knedlíkem nebo chlebem....
|
|
|
Výpečky z remosky |
|
Umyté maso nakrájíme na kostky. Dáme do misky, osolíme, okmínujeme, přidáme prolisovaný česnek a zaprášíme moukou. Promícháme a dáme péct do remosky, do které dáme asi lžíci sádla(muže být i do trouby). Po zasmahnutí podlijeme vodou a necháme dusit. Vžd...
|
|
|
Nejlepší recept na DOMÁCÍ PREJT |
|
Dáme veškeré maso vařit v málo vodě - MIMO JATER., Natrháme pečivo a namočíme ho polévkou co se vařilo maso, jako na karbanátky. Přidáme koření semleté maso a semletá syrová játra. Osolíme a ochutnáme . Vymažeme sádlem silně pekáč, nebo vyšší plech ...
|
|
|
Nejlepší recept na Rizoto z vepřového masa |
|
Na ojeji osmahneme dosklovita nakrájenou cibuli, přidáme na menší kousky nakrájené maso, osolíme, opepříme a restujeme do tuku, přidáme protlak, ještě chvíli osmahneme a podlijeme vodou, můžeme přidat kousek masoxu. Dusíme do měkka a ke konci přidáme lečo, ...
|
|
|
Vepřová roláda dcery Renky |
|
Podle masa buď harmonikově nařežeme, máme - li plátky, tak složíme a překryjeme mikrotenem a opatrně rozklepeme. Osolíme, opepříme a natřeme hořčicí. K jedné straně dáme natvrdo vařená vajíčka bez špiček, aby se dobře spojila. Přidáme plátky anglick...
|
|
|
Nejlepší recept na Babicovy dobroty - krkovička |
|
Krkovici nenaklepáváme, osolíme, opepříme a hodně z obou stran potřeme hořčicí. Na každý plátek dáme jednu menší, na kolečka nakrájenou cibuli a plátky anglické, může být i uzený bůček, nebo Váhalova slanina. Pevně zabalíme do alobalu, aby nám nevyt...
|
|
|
Recept na Lašské žebírko |
|
Mírně naklepaká žebírka po stranách nařízneme.Na nakrájené rozpuštěné slanině na orestujeme cibuli, přidáme a orestujeme maso.(Maso můžeme vytáhnout, já ho dám na stranu kastrolu)a přidáme protlak, krátce opečeme, přidáme papriku a podlijeme vývarem a ...
|
|
|
Nejlepší recept na Vepřová líčka v pikantní marinádě |
|
Zázvor očistíme, nakrájíme na menší kousky a přes lis na česnek nadrtíme. V míse promícháme všechny suroviny na marinádu, přidáme mírně osolená líčka a dáme přes noc odpočinout do lednice. Očištěné řapíky a cibuli nakrájíme na půlkolečka, žamp...
|
|
|
1 | 2 | 3 ... 96 | Nalezeno: 1939 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|