|
Recepty -
Vepřové maso sojová omáčkaVepřové maso - návody k vaření - online kuchařka
| Vepřové maso je označení pro maso pocházející z prasete domácího. Spolu s hovězím masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Na vesnici se používá vepřové maso také z domácích zabijaček. Ty se konají nejčastěji v zimních měsících. Vepřové maso má bledě růžovou barvu. Svalovina je prorostlá tukem, a proto má například proti hovězímu masu vyšší obsah tuku a vyšší energetickou hodnotu. Vepřové maso je hůře stravitelné. Chuť je závislá na věku a způsobu krmení zvířat. Maso prasat krmených hodně mlékem má světlejší barvu. Velmi jemná vlákna a pevnou bílou slaninu má maso z ročních kusů. Maso starších kusů má tuhá a hrubá vlákna, barva je tmavočervená. Maso vepřové je křehčí než maso hovězí. Méně tučné a libové vepřové je snadněji stravitelné.
Sojová omáčka je řídká tmavě hnědá slaná omáčka ze sójových bobů, fermentovaných pomocí plísní Aspergillus oryzae a Aspergillus soyae spolu s vodou a soli. Pochází z Číny, kde se jako dochucovadlo používala více než 2500 let a je typická pro asijskou kuchyni, v poslední době se ale čím dál více užívá i v západní kuchyni. Většinou se vyrábí průmyslově a pro použití v domácnostech kupuje hotová. Obsahuje velké množství antioxidantů a může být proto zdraví prospěšná jako prevence proti kardiovaskulárním chorobám. V některých průmyslově vyráběných omáčkách se ale mohou objevit alergenní plísně a někdy i karcinogenní látky. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 71 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | 1 | 2 | 3 |
Vepřová řezanka - recept od maminky |
|
Plátky masa jemně naklepeme pro zkřehčení a nakrájíme na širší proužky. V míse rozmícháme sojovku, worcester, rybí omáčku, pepř, koření, rajčatový protlak, bílek, vložíme nakrájené maso, promícháme a dle potřeby dosolíme. Dáme proležet do chladu n...
|
|
|
Nejlepší recept na Maso po Sečuánsku |
|
Postup Maso nakrájíme na nudličky a lehce obalíme v Solamylu. Smícháme papriku, sójovou omáčku, chilli koření a mletý zázvor. Do této směsi naložíme maso a necháme odpočinout. Na pánvi rozpálíme olej, do něj vložíme maso a za stálého míchání osmahn...
|
|
|
Kadlíkův ovarový lalok "Natrhprdel" |
|
Na tradičním čtvrtečním setkání s kamarády u piva jsem byl "vyhecován", abych na příští posezení připravil něco opravdu pikantního k pivu, že tvarůžkových topinek už bylo dost... Tak jsem cestou domů koupil krásný kus syrového vepřového laloku /podbrad...
|
|
|
|
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou - recept od maminky |
|
Na rozpálenou pánev dáme rozpustit kousek másla a trošku oleje, větší cibuli nakrájíme s anglickou slaninou a pórkem na malé kousky a osmažíme do zlatova. Mezitím nakrájíme krkovičku na nudličky a přihodíme na pánev, osolíme, opepříme, přidáme trošku ...
|
|
|
Velemínská směs - recept od maminky |
|
Maso nakrájíme na kostky a osolíme. Nakrájenou cibuli zpěníme v papiňáku a necháme zesklovatět. Pak přidáme mleté papriky, pepř a maso. Restujeme 5 minut, poté zalejem vodou (podle toho,kolik chcete mít omáčky), přidáme masox a necháme 30 min vařit. Po uva...
|
|
|
|
Pečené vepřové koleno |
|
Vepřová kolena dobře omyjeme a dáme do tlakového hrnce vařit spolu s bobkovým listem, celým černým pepřem, jalovcem, novým kořením a solí.Vaříme asi hodinu. Kolena vyjmeme, naporcujeme, nařízneme křížem kůži a dáme do pekáče. Potřeme marinádou, kterou...
|
|
|
Čína z bůčku |
|
Zálivka - sůl, olej, sójovou omáčku, worcestrovou omáčku, maggi a ostatní koření promícháme se 2 lžícemi solamylu, 2 vajíčky a na kolečka nakrájenou cibulí. To vše nalijeme na nudličky pokrájený bůček. Necháme uležet do druhé dne a pak na oleji či sá...
|
|
|
Pečená vepřová žebírka na medu |
|
Ingredience na marinádu pořádně promícháme a žebírka na noc naložíme do marinády. Dáme do pékače, podlijeme troškou vody a ještě je pokapeme sojovou omáčkou. Pečeme cca hodinu a během pečení je otáčíme a přelíváme štávou. Před dopečením je pot...
|
|
|
Vepřové rolky s krabí tyčinkou |
|
Maso naklepat trochu osolit, opepřit dát krabí tyčinku a zabalit, pomůžem si párátkem rychle opečeme a pak dáme pokličku přidame trochu vody. Až je maso měkké tak na konec dáme trochu sojové omáčky. Udělá se dobrý sosík DOBROU CHUŤ...
|
|
|
Prokládané maso |
|
Pečící mísu vytřeme mírně olejem a vrstvíme: ½ najemno pokrájené cibule; ½ nahrubo postrouhaných brambor – osolíme, opepříme; ½ řízků (tyto naklepeme na slabší plátky, nakrájíme ještě na menší kousky, osolíme, opepříme, okořeníme a potřeme h...
|
|
|
Nejlepší recept na Ďábelská krkovička |
|
Nakrájené plátky masa naložíme do kečupu. Mezitím si ochutíme tatarku česnekem nešetřit, sójovkou a trochou kečupu. Rozpálíme pánev nasucho a vložíme naložené neosolené maso. Opékáme tak dlouho, až je maso hnědé, tj.asi 30minut Úplně nakonec můžem...
|
|
|
Čína podle vlastní chuti |
|
Nebudu uvádět hmotnost uvedených ingrediencí, to záleží jen na chuti a množství. Maso naklepeme, nakrájíme na nudličky, smícháme s rozpuštěnou ve vodě škrobovou moučkou a dáme na půl hodinky do chladu. Do rozpálené Wok pánve dáme PL oleje a maso zprudka...
|
|
|
|
Nejlepší recept na Ražniči do kastrůlku |
|
Maso omyjeme, lehce naklepeme z obou stran, osolíme a opepříme. V hrníčku si připravte omáčku z protlaku, hořčice, sojovky a česneku. Do vymazaného pekáčku si vyskládejte kotletky, potřete je omáčkou na ni poklademe cibuli na kolečka a plátky slaniny. Pečem...
|
|
|
Nejlepší recept na Vepřové kousky s bramborákem |
|
Vepřové maso nakrájíme na kousky. Na oleji osmažíme nakrájenou cibulí, přidáme naškrábanou mrkev, celer, chvíli restujeme, přidáme maso, česnek nakrájený na tenké plátky a postupně ostatní nakrájenou zeleninu, malou lžičku medu, sojovou omáčku asi 2 lž...
|
|
|
Vepřové kousky ve sladkokyselé omáčce |
|
Vepřové maso opláchneme a nakrájíme na malé kousky nebo nudličky. Pokrájené promícháme s moukou, škrobem nebo solamylem, vajíčkem a špetkou soli. Necháme uležet asi hodinu a zatím si připravíme omáčku a dáme uvařit rýži. Rýži vaříme ve vroucí os...
|
|
|
Pivní krkovice s hořčicí |
|
Plátky krkovice naklepeme, opepříme a osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Smícháme jí v míse s pivem, solí, pepřem, hořčicí, cukrem a vložíme připravené plátky masa. Necháme marinovat v chladu nejméně 2 hod.(když není čas můžeme nechat jen 2...
|
|
|
Nejlepší recept na Pietrův šleh |
|
Na rozehřátou pánev nalejeme olivový olej a přisypeme na kostičky nakrájenou cibuli, kterou vzápětí lehce osolíme, aby pustila jednu z nejdůležitějších věcí, štávu. Poté si vezmeme asi jednu polévkovou lžíci čili omáčky a vmísíme do cibule. Cibule ne...
|
|
|
1 | 2 | 3 | Nalezeno: 71 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|