|
Recepty -
Vepřové maso sladká paprikaVepřové maso - návody k vaření - online kuchařka
| Vepřové maso je označení pro maso pocházející z prasete domácího. Spolu s hovězím masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Na vesnici se používá vepřové maso také z domácích zabijaček. Ty se konají nejčastěji v zimních měsících. Vepřové maso má bledě růžovou barvu. Svalovina je prorostlá tukem, a proto má například proti hovězímu masu vyšší obsah tuku a vyšší energetickou hodnotu. Vepřové maso je hůře stravitelné. Chuť je závislá na věku a způsobu krmení zvířat. Maso prasat krmených hodně mlékem má světlejší barvu. Velmi jemná vlákna a pevnou bílou slaninu má maso z ročních kusů. Maso starších kusů má tuhá a hrubá vlákna, barva je tmavočervená. Maso vepřové je křehčí než maso hovězí. Méně tučné a libové vepřové je snadněji stravitelné.
Paprika, má složitou historii. Rostlina pochází z nejjižnějšího konce Mexika, odkud ji Španělé přivezli do Španělska a Mexika. Později se dostala do Maďarska, kde zdomácněla. Je to jednoletá, cca 1 m vysoká rostlina s dlouhými, špičatými listy. Z květů se vyvinou duté, červené plody. České slovo paprika bylo přejato z maďarštiny (paprika) nebo srbštiny (páprika). Mají masitou dužinu a jsou bohatým zdrojem vitamínu C. Čím větší je podíl dělících stěn a semen, tím ostřejší je výrobek. Mletá paprika je na český trh uváděna ve čtyřech jakostních a chuťových variantách. Pro kvalitu papriky je rozhodujícím kritériem barva (ASTA) a jemnost. Bylo prokázáno, že paprika je v mnoha ohledech kořením, které je prospěšné zdraví. Podle posledních výzkumů má její časté používání vliv na omezení srdečních onemocnění a působí rovněž proti kornatění cév. Paprika podporuje chuť k jídlu a má dobrý vliv na celkovou fyzickou i duševní svěžest. Paprika sladká je základ mnoha obecných jídel. Přidává se téměř do všech masitých pokrmů, jako základ některých omáček, do studené kuchyně, na dobarvení jídel. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 57 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | 1 | 2 |
Nejlepší recept na Vepřová kýta protýkaná mrkví |
|
Mrkev si oloupeme a očistíme. Kýtu na několika místech propíchneme ve směru vláken a do vzniklých otvorů vsuneme mrkve. Pak do masa vetřeme sůl, špetku pepře a mletou papriku a necháme odležet (nechávám pár hodin, ale pokud není čas tak se nemusí). V pek...
|
|
|
Kotlety zapečené s pikantní směsí |
|
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a naskládáme do olejem vymazaného pekáčku. Cibuli a papričky nakrájíme nadrobno, salám nakrájíme na malé kostičky, sýr nastrouháme nahrubo. Vše smícháme dohromady, přidáme ještě trochu sladké papriky. Směs rovnoměrn...
|
|
|
Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou |
|
Nenaklepané plátky masa osolíme, opepříme a zprudka opékáme na oleji z obou stran do zlatova, aby se maso zatáhlo. Při obracení do něj nepícháme, aby nevytekla šťáva. Opečené maso dáme do pekáčku a do výpeku přidáme na půlkolečeka nakrájenou cibuli a ...
|
|
|
Recept na Kotletky pod peřinou |
|
Kotlety naklepeme na tenké plátky, okořeníme. Vložíme na pekáč položíme na každý plátek slaninu, trochu sterilované kápie a hrášku, nahoru dáme sýr. Všechno nakonec zalejeme šlehačkou a dáme péct na 40 minut při 220 stupních. Jako příloha je nejlepší...
|
|
|
Recept na Nakládaný bůček II. |
|
Příprava marinády na potírání: Utřeme půlku česneku, přidáme mletý pepř, kari koření, papriku, grilovací koření a chilli. Worcestrem upravíme na hustší kašičku. Příprava masa: Maso uvaříme se solí, celým pepřem, bobkovým listem a zbylou půlko...
|
|
|
Krkovička po znojemsku |
|
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a na rozpáleném oleji osmahneme. Hotové plátky vyjmeme a udržujeme v teple. Do výpeku dáme osmažit kolečka cibule, jakmile zezlátnou, přidáme 2 nahrubo nastrouhané okurky, krát...
|
|
|
Nejlepší recept na Vepřové výpečky |
|
Nejprve maso trochu osolíme, dáme grilovací koření, sladkou papriku, vepřovou pečeni, nalisovaný česnek, který jsem rukama vetřela do nakrájeného masa a necháme 10 minut odležet, aby se to natáhlo do masa. Do zapékací misky dáme na spodek nakrájenou cibuli na ...
|
|
|
Krkovička po farářsku - recept od maminky |
|
Krkovičku naklepeme a po obou stranách opepříme, NESOLÍME!!!! Dáme do NEVYMAZANÉHO !!!! pekáčku. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a pěkně hustě s ní posypem masíčko. Přidáme nastrouhanou Nivu a na ni ještě nastrouhaný Eidam, který posypeme slad. paprikou p...
|
|
|
Pikatní ,,segedín,, z červeného zelí |
|
Na oleji zpěníme cibulku,přidáme na kostičky nakrájený bůček a osmahneme.Pak přidáme papriky a chilli,podlijemem vodou,přidáme kysané zelí i se šťávou a necháme dusit.Když je maso a zelí měkké,dochutíme solí a zahustíme jíškou....
|
|
|
Maďarské brassói (brasov) |
|
Maso nakrajet na mensi kosticky a restovat na sadle. Kdyz je maso zatahle, pridat jemne pokrajenou cibuli a nasekany cesnek. Chvili spolecne michat na prudko, pridat koreni a zalit pul litrem vody. Dusit cca trictvrte hodinky bez poklicky, dokud se vsechna voda nevyvari znova na ...
|
|
|
Vepřová krkovice s brokolicí ,dušená na cibuli |
|
Růžičky brokolice vložíme na 5minut do vroucí vody, poté ochladíme a dáme do cedníku okapat. Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky a dáme na 3minuty do velké pánve na rozehřátý olej orestovat. Plátky masa naklepeme, na okrajích nařízneme a po obou str...
|
|
|
Nejlepší recept na Uherská krkovice |
|
Krkovici osolíme, poprášíme paprikou a posypeme tymiánem. Ve vhodné nádobě rozpustíme máslo, na něm orestujeme cibuli, na kousky nakrájenou zeleninu včetně rajčat, přidáme koření, nakonec maso. Orestujeme jej z obou stran, podlijeme vývarem, přikryjeme pokli...
|
|
|
Nejlepší recept na Vepřové ragů s rýžovou peřinkou |
|
Vepřovou plec nakrájíme na kostky (asi 3 x 3 cm). V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do zlatova, pak přidáme kostky masa, zamícháme, osolíme opepříme, vsypeme mletou papriku a kari, necháme provonět a zalijeme horkou vodou asi do 2/...
|
|
|
Závitky z panenky ve slaninovém župánku |
|
Panenku odblaníme a podélným řezem z ní vytvoříme plát jako na roládu. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou a granulovaným česnekem a lehce potřenme olivovým olejem. Po vlákně odřezáváme proužky 2-3 cm široké. Ty položíme na plátky slaniny, doprostřed ...
|
|
|
Můj segedín s domácí knedlou |
|
Nejprve na sádle orestujeme na drobno nakrájenou cibulku, potom přidáme maso na kostičky a orestujeme přidáme sůl, pepř, mletý kmín, sladká papriku promícháme s masem a podlijeme trošku vodou, aby paprika nezhořkla. Přidáme bobkový list, dolijeme vodu podle pot...
|
|
|
|
Nejlepší recept na Veprove nudlicky na kyselo |
|
Maso nakrejene na nudlicky osmazime a chvili podusime, pridame porek, 3 az 4 vetsi okurky nakrajene na kosticky , trochu okurkove vody, olivy na platky, zasypeme trochou papriky, pridame worchester, dochutime soli a peprem a dusime dokud zelenina nezmekne....
|
|
|
Vepřové kotlety s klobásou |
|
Kotletky si naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji opečeme z obou stran. Maso vyjmeme a na výpeku osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli, přidáme červenou papriku, promícháme a zalejeme vínem. Maso vrátíme zpět do hrnce a necháme dusit. Po cca 5 minut...
|
|
|
Hrnec SZEKELY |
|
Na oleji osmahneme slaninu a cibuli dozlatova, zaprášíme paprikou, přidáme prolisovaný česnek, krátce osmahneme. Vložíme polovinu překrájeného zelí s rajčatovým protlakem, okořeníme, na zelí položíme maso (nakrájené na větší kostky) a zakryjeme druhou po...
|
|
|
Smažené plněné žebírko |
|
Vepřové žebírko potřeme olejem a necháme minimálně 24 hodin v chladničce odležet (já jsem měl žebírko naložené od soboty). 4 hodiny před tepelnou úpravou žebírko vyjmeme z chladničky, aby mělo pokojovou teplotu. Ostrým nožíkem vytvoříme kapsu se vstupn...
|
|
|
1 | 2 | Nalezeno: 57 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|