RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Vepřové maso skořice

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Vepřové maso je označení pro maso pocházející z prasete domácího. Spolu s hovězím masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Na vesnici se používá vep

Recepty - Vepřové maso skořice

Vepřové maso - návody k vaření - online kuchařka

Vepřové maso je označení pro maso pocházející z prasete domácího. Spolu s hovězím masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Na vesnici se používá vepřové maso také z domácích zabijaček. Ty se konají nejčastěji v zimních měsících. Vepřové maso má bledě růžovou barvu. Svalovina je prorostlá tukem, a proto má například proti hovězímu masu vyšší obsah tuku a vyšší energetickou hodnotu. Vepřové maso je hůře stravitelné. Chuť je závislá na věku a způsobu krmení zvířat. Maso prasat krmených hodně mlékem má světlejší barvu. Velmi jemná vlákna a pevnou bílou slaninu má maso z ročních kusů. Maso starších kusů má tuhá a hrubá vlákna, barva je tmavočervená. Maso vepřové je křehčí než maso hovězí. Méně tučné a libové vepřové je snadněji stravitelné.

Skořice je aromatická kůra skořicovníků, stálezelených tropických stromů. Je i léčivá, vyrábí se z ní silice, tinktury, olej. Má kořenně nasládlou chuť a příjemnou vůni, které jí dává zejména obsažená sloučenina cinnamaldehyd. Působí na chuť k jídlu, celkově osvěžuje a podporuje trávení. Ze skořicovníku se využívá sušená vnitřní část kůry bohatá na silice. Z listů, větví i květů se získává skořicový olej. Skořicovník nachází uplatnění v mnoha průmyslových odvětvích: v potravinářství - ve většině zemí se používá prášková skořice, která se přidává zejména do sladkých pokrmů, do pečiva a cukrářských výrobků, při zavařování ovoce. Může se však používat i skořicová kůra vcelku (např. v Indii se smaží v horkém oleji). Do masitých pokrmů se přidává skořice v asijské, latinskoamerické, arabské i španělské kuchyni. Zlepšuje trávení - štěpí tuky, zlepšuje metabolismus tuků a cukru u lidí s cukrovkou, zahřívá a stimuluje zažívací trakt, uklidňuje koliky, průjmy, nevolnosti, nadýmání, podporuje chuť k jídlu.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 23 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
Recept na Vepřove maso po indicku
Vepřove maso po indicku maso: maso trosku naklepeme,osolime,opepř, posipeme sladkou papriku a cesnek v prasku (z obou stran).Nakrajime na jemno cibulku a nechame ji chvilku orestovat na panvicce z troskou oleje ,potom pridame maso a nechame ho zatahnout.Podlijeme vodou a nechame dusit do kud neni pekn...
Pečené prasiatko - recept od maminky
Pečené prasiatko Korenie,cesnak, pokrájanú cibuľu, nadrobno pokrájaný zázvor, papriku, nadrobno pokrájaný tymian dáme do mažiara a rozmliaždime. Pridáme šťavu z citróna, soľ a olivový olej a premiešame. Zmesou potrieme prasiatko. Pečieme veľmi pomaly na drevených paliciach po...
Nejlepší recept na Vepřové vindaloo
Vepřové vindaloo Nejdříve si připravíme pastu vindaloo : Zázvor najemno nastrouháme. Hořčičné semínko a koriandr nadrtíme v hmoždíři. Včechny suroviny smícháme dohromady. Cibuli nakrájíme na co nejmenší kousky. Maso nakrájíme na kostky cca 4x4 cm. Česnek utřeme. Na v...
Nejlepší recept na Vepřové nudličky v jogurtové marinádě s bylinkami
Vepřové nudličky v jogurtové marinádě s bylinkami Smícháme suroviny na marinádu a vložíme do ní nudličky masa, necháme marinovat aspoň 2 hodiny. Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme okapané maso z marinády. Ztlumíme teplotu, podlijeme troškou vody, jen do poloviny výšky masa a dusíme cca 20 minut. Přilijeme ...
Nejlepší recept na Domácí Carpaccio z panenky
Domácí Carpaccio z panenky Maso očistíme, zbavíme blan. Bylinky nasekáme najemno. Panenku v nich obalíme a důkladně vmasírujeme. Připravíme si čistou utěrku ( já použila plenu ) a na ní promícháme přírodní cukr se solí, skořicí, kakaem a kuličkami pepře. Maso ve směsi obalíme. Po...
Krkovice pečená ve svařáku a černém pivu,s kaki noky
Krkovice pečená ve svařáku a černém pivu,s kaki noky Zapneme troubu na předehřátí. Ve 200ml vody necháme 5minut povařit svařákové koření s bujónem. V kastrolu, který je vhodný i do trouby dáme na rozehřáté sádlo restovat kmín společně s cibulí nakrájenou nadrobno a česnekem nakrájeným na tenké plátky....
Kotleta v pikantním ovocném rozvaru
Kotleta v  pikantním ovocném rozvaru Naklepanou kotletu osolíme, opepříme a posypeme chilli kořením z obou stran a necháme odležet. Ovoce si očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na rozpáleném oleji zprudka kotletu orestujeme a dusíme, s malinkým přidáním vody, po každé straně 15 minut na stř...
Rozmarná panenka ( návštěvní )
Rozmarná panenka ( návštěvní ) Maso umyjeme, osušíme a ostrým nožem prořízneme otvor, který napěchujeme ve višňovici ( nebo jiném alkoholu ) macerovanými brusinkami. Opepříme čerstvě drceným pepřem, zakápneme olejem a ve fresh folii nebo uazavíratelné nádobě dáme odpočinout na den ( kl...
Nejlepší recept na Vepřová panenka se švestkami a švestkovým přelivem
Vepřová panenka se švestkami a švestkovým přelivem Panenku vcelku nasolíme, zlehka napepříme, přelijeme olivovým olejem a necháme hodinu ustát. Mezitím si připravíme omáčku. Rozehřejeme na pánvi povidla, přidáme část sušených švestek, hřebíček, skořici, nové koření a utřený česnek a vaříme za obč...
Recept na Plátky rudého bratra
Plátky rudého bratra Z kýty plátky, které naklepeme a osolíme. Pak připavíme marinádu smícháním všech surovin, kromě cibule. Cibule nakrájíme na půlkolečka. Plátky hustě potíráme připravenou marinádou a prokládáme cibulí. Naložené plátky dáme do lednice přes noc ulež...
Vánoční marinovaný vepřový ocásek
Vánoční marinovaný vepřový ocásek Ingredience na marinádu řádně promícháme. Maso omyjeme, osušíme a na 24 hod. naložíme do marinády. Troubu rozehřejeme na 200°C pečeme přilkopené asi 1 1/2 hod. poté pečeme odklopené až je maso upečené. Podáváme s bramborem, nebo s chlebem....
Gyros podle Jack Ribber upraveno od BS
Gyros podle Jack Ribber upraveno od BS Vsechny suche prisady smichat, nalit olej a jogurt a znovu promichnout. Do tak pripravene marinady nastrouhame na hrubo cibuli a protlacime cesnek. Maso bez kosti nakrajime na asi tak 5 mmm silne platky, ktere jednotlive a oboustranne potreme marinadou. Doba marinovani je 24 hod...
Nejlepší recept na Vepřová pečeně s perníkovou omáčkou
Vepřová pečeně s perníkovou omáčkou Maso vyndáme z lednice 2 hodiny před vlastní úpravou a potřeme jej ze všech stran perníkovým kořením. Dále si připravíme zeleninu – celer a mrkev očistíme a rozmixujeme v mixéru, pórek nakrájíme na malé kousky, česnek prolisujeme. V pánvi na rozpáleném...
Krkovice na skořici
Krkovice na skořici Plátky vepřové krkovice naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme skořicí- hojně, pokryjeme mrkví nakrájenou na kolečka a jablky, opět osolíme a posypeme skořicí. Na vrch ukládáme oříšky másla(nebo margarínu, Hery) tak od oka. Nepodlévame, přikryjeme a šou...
Recept na Vepřové pečené na mléce
Vepřové pečené na mléce Mäso vcelku osolíme, okoreníme a previažeme niťou ( aby malo pekný oblý tvar ). Mäso opečieme na oleji v pekáči, pridáme nadrobno narezanú cibuľu, na kocky narezanú zeleninu, klinčeky, škoricu, celé čierne korenie, zalejeme mliekom a zakryté v rúre pečieme p...
Vepřový cibuláč
Vepřový cibuláč Maso nakrájíme na malé kostičky, cibuli překrojíme na půlky a rozkrájíme na proužky. Jogurt rozmícháme s prolisovaným česnekem a veškerým kořením. Maso s cibulí vložíme do hrnce, zalijeme připraveným jogurtem, dobře promícháme a na mírném ohni pod při...
Uzené se švestkovo-perníkovou omáčkou
Uzené se švestkovo-perníkovou omáčkou Uzené maso vložíme do studené vody tak, aby bylo zcela potopené. Přidáme omytou a rozpůlenou cibuli i se slupkou, lehce podrcený stroužek česneku, 2 bobkové listy, nové koření, pepř a sůl. Vaříme doměkka. Na omáčku rozehřejeme máslo a až dobublá, zasype...
Vepřové se skořicí a zeleninou
Vepřové se skořicí a zeleninou Vepřové maso pokrájíme na kostky, fazolky, papriku, rajčata a cuketu na kousky. Cibuli najemno. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme maso a cca 10 minut restujeme. Zaprášíme paprikou, čubricou, vhodíme rajčata a skořici, osolíme a podlijeme do poloviny výšky m...
Babiččina vepřová krkovice se švestkami
Babiččina vepřová krkovice se švestkami Švestky spolu s červeným vínem dáme do kastrůlku, zakryjeme a necháme 2 hodiny odležet.Pak přidáme cukr, skořici a 10 minut povaříme a necháme vystydnout. Krkovici rozklepeme na větší plátky, na které dáme scezené švestky a šťávu si zatím necháme. Plá...
Recept na Skořicové maso
Skořicové maso Maso nakrájíme na malinké kousky. Přidáme čili omáčku, sojovou omáčku, vajíčko, skořici, solamyl, promícháme a necháme 12 hodin marinovat. Pak ještě malinko dosolíme a do rozehřátého oleje vkládáme lžící směs, kterou roztáhneme do tvaru placiček. Sma...
Nalezeno: 23 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny

Vepřové maso

Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist