Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Vepřové maso je označení pro maso pocházející z prasete domácího. Spolu s hovězím masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Na vesnici se používá vep
Recepty -
Vepřové maso salát
Vepřové maso - návody k vaření - online kuchařka
Vepřové maso je označení pro maso pocházející z prasete domácího. Spolu s hovězím masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Na vesnici se používá vepřové maso také z domácích zabijaček. Ty se konají nejčastěji v zimních měsících. Vepřové maso má bledě růžovou barvu. Svalovina je prorostlá tukem, a proto má například proti hovězímu masu vyšší obsah tuku a vyšší energetickou hodnotu. Vepřové maso je hůře stravitelné. Chuť je závislá na věku a způsobu krmení zvířat. Maso prasat krmených hodně mlékem má světlejší barvu. Velmi jemná vlákna a pevnou bílou slaninu má maso z ročních kusů. Maso starších kusů má tuhá a hrubá vlákna, barva je tmavočervená. Maso vepřové je křehčí než maso hovězí. Méně tučné a libové vepřové je snadněji stravitelné.
Salát je pokrm připravovaný z jednoho či více druhů potravin pokrájených na menší kousky a ochucených nejčastěji řídkou zálivkou nebo hustší omáčkou (dresinkem). Jako surovina k přípravě salátů se často používá zelenina, dále maso, sýr, pečivo, těstoviny, vejce, ovoce apod. Salát se podává k obohacení hlavního jídla, plnější saláty se mohou podávat jako hlavní chod. Příprava salátů bývá časově nenáročná a podle základní myšlenky chystání salátových mís můžeme při troše vynalézavosti do jídla dodat všechny ingredience, které máme rádi. Ať do salátu zamícháme k zelenině cokoliv (např. syrové maso), budou všechny jeho složky lépe odbouratelné díky čerstvé syrové zelenině nebo ovoci, protože jídlo projde zažívacím traktem snáze. Velmi praktickou a zdravou záležitostí našeho jídelníčku jsou bezesporu saláty. Většina salátů je považována za dietní pokrm, protože obsahuje málo kalorií a zasytí díky množství vody a vlákniny. Zelenina, která je hlavní surovinou pro přípravu salátů, obsahuje značné množství vitamínů, a proto je tento pokrm studené kuchyně považován za základ zdravé výživy. Saláty chutnají velmi dobře s bílým či tmavým pečivem nebo toasty. Zdroj: https://cs.wikipedia.org
V této kategorii nebyl nalezen požadovaný recept
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba...Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....