|
Recepty -
Vepřové maso rohlíkVepřové maso - návody k vaření - online kuchařka
| Vepřové maso je označení pro maso pocházející z prasete domácího. Spolu s hovězím masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Na vesnici se používá vepřové maso také z domácích zabijaček. Ty se konají nejčastěji v zimních měsících. Vepřové maso má bledě růžovou barvu. Svalovina je prorostlá tukem, a proto má například proti hovězímu masu vyšší obsah tuku a vyšší energetickou hodnotu. Vepřové maso je hůře stravitelné. Chuť je závislá na věku a způsobu krmení zvířat. Maso prasat krmených hodně mlékem má světlejší barvu. Velmi jemná vlákna a pevnou bílou slaninu má maso z ročních kusů. Maso starších kusů má tuhá a hrubá vlákna, barva je tmavočervená. Maso vepřové je křehčí než maso hovězí. Méně tučné a libové vepřové je snadněji stravitelné.
Rohlík je druh pečiva, které se používá jako běžná příloha k jiným potravinám. Vyrábí se z tukového těsta pečením v troubě při teplotě 175–200 °C. Rozlišuje se obyčejný bílý rohlík (makový, kmínový nebo sypaný solí), celozrnný rohlík a vícezrnný rohlík v závislosti na přidaném posypu, semínkách anebo na druhu použité mouky. Speciálním případem je pivní rohlík či anglický rohlík. Využitelná energie 43 g bílého rohlíku dosahuje 640 kJ. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 30 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | |
Masové hašé |
|
Rohlíky si nakrájíme na kostky a zalijeme vývarem /lze nahradit kostkou Masoxu/, který se okamžitě vsákne do rohlíků. Najemno nakrájenou cibuli orestujeme dozlatova na lžíci sádla. Maso /zbytky z pečeně nebo vařeného masa, sekané / nakrájíme na menší kousky...
|
|
|
Nejlepší recept na DOMÁCÍ PREJT |
|
Dáme veškeré maso vařit v málo vodě - MIMO JATER., Natrháme pečivo a namočíme ho polévkou co se vařilo maso, jako na karbanátky. Přidáme koření semleté maso a semletá syrová játra. Osolíme a ochutnáme . Vymažeme sádlem silně pekáč, nebo vyšší plech ...
|
|
|
Plněný vepřový bok - recept od maminky |
|
Vepřový bůček bez kosti (nejlépe špička)dobře očistíme a přesně uprostřed vytvoříme velmi opatrně kapsu. Ideální je tzv. vykosťovací tenký nůž, u kterého je malá řezná plocha a dobře tak můžeme kontrolovat řez a zabránit tak nechtěnému proříznu...
|
|
|
Vinná klobása (domácí) |
|
Rohlíky namočíme do vína a pak je i s masem a sádlem umeleme najemno, můžeme pomlít i dvakrát. Za stálého promíchávání přidáváme mléko a koření, sůl přidáme podle chuti. Vzniklou masu můžeme naplnit do střev, ale výborné jsou z ní i řízečky, oba...
|
|
|
Vepřové měšce po kaplicku - recept od maminky |
|
Kýtu si naklepeme na hodně tenké plátky, pokud možno dokulata. Osolíme, opepříme. Mleté maso spojíme se žloutkem, troškou soli, rohlíkem a rozmarýnem. Játra si nakrájíme nadrobno a prudce orestujeme na oleji. Na tentké plátky kýty pak navršíme mleté maso a ...
|
|
|
Bůček plněný zdravou nádivkou - recept od maminky |
|
V míse si rozmícháme nejdřív nakrájený rohlík, pocákaný vodou a vajíčkem, pak nakrájíme ingredience do nádivky-pórek,salátovou okurku,obě papriky,anglickou slaninu,brokolici, hlívu, lahůdkovou cibulku,česnek na plátky, posolíme, dáme nasekanou pažitku, v...
|
|
|
Sekaná s játry - recept od maminky |
|
Připravíme si mleté maso : přidáme na kostky nakrájené rohlíky, pařené mlékem, vejce, chilli, pepř a sůl. Promícháme a necháme odležet. Játra nakrájíme na větší kousky, které osmažíme na cibulce, orestované na sádle. Až se játra zatáhnou, přidáme...
|
|
|
Recept na Pečené vepřové koleno na pivě |
|
Koleno nasolíme a vetřeme prolisovaný česnek. U kosti uděláme tenkým nožíkem dírku, do které strčíme taky kousek česneku a trochu nasolíme. Na dno pekáče položíme na tenká kolečka nakrájenou cibuli. Nalejeme trochu piva. Na to položíme koleno, které zlehk...
|
|
|
Masový dort |
|
Mleté mäsko rozmiešame s korenimami a rohlíky nakrájame na kocky a polejeme mliekom, dobre premiešame, aby sa nasali a pridáme k mäsku pridáme vajíčka a prelisovaný cesnak. Túto masu dáme piecť do vymastenej a strúhankou vysypanej formy na 180-200 st, 40 min. Ozdo...
|
|
|
|
Hrbaté maso - recept od maminky |
|
Maso si naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe ho na sádlem vymazaný pekáč. Na něj naložíme žampionovou směs: (použila jsem hlívu) 4 rohlíky nakrájíme na kostičky a na to nalejeme 2 dcl mléka a přidáme 2 vajíčka. Na oleji si orestujeme cibuli, na cibuli ...
|
|
|
Beleše a frankfurtský řízek |
|
Beleše:Rohlíky nakrájíme na kostičky,vložíme do misky a zalijeme mlékem.Až rohlíky nasají mléko ochutíme solí a pepřem,přidáme 4 celá vajíčke,řádně promícháma A smažíme dozlatova na oleji. Frankfurtský řízek:Párky nakrájíme podélce na polovinu a...
|
|
|
Jitrnice |
|
Uvařené maso oberu od kosti a pomelu na mlýnku,ochutím kořením,přidám namočené rohlíky v polévce,zamíchám a ochutnám.V případě že je vše dobré,přidám pomleté syrové játra a naplním do střev.Vložím do hrnce s polévkou a při teplotě cca 85-90 st.C v...
|
|
|
|
Nejlepší recept na Guláš na černém pivu s knedlíkem |
|
Na rozpálený olej dáme nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dozlatova, přidáme maso nakrájené na kostky, které orestujeme a dochutíme, solí, pepřem, kmínem a sladkou paprikou. K masu přidáme rajský protlak, prolisovaný česnek a nakonec podlijeme černým pivem a ...
|
|
|
Pečený bůček s jablečno-fenyklovou nádivkou |
|
Rohlíky pokrájíme na kostičky, zalijeme troškou mléka a necháme je chvíli nasáknout. Jablko oloupeme a i s fenyklem jemně pokrájíme. Obojí přidáme k rohlíkům, osolíme, opepříme, přidáme žloutek, zázvor, zahustíme strouhankou a nakonec vmícháme sníh z b...
|
|
|
Vepřová pečeně se zelím a karlovarským knedlíkem |
|
Maso:Krkovici osolíme a opepříme, přidáme drcený kmín a důkladně potřeme čerstvě utřeným česnekem. Do pekáčku dáme sádlo a pokrájenou cibuli. Na ni vložíme připravené maso a podlijeme vodou. Pečeme pomalu v troubě rozpálené na 140°C asi 2 hodiny domě...
|
|
|
Kadlíkova vepřojátrová paštika - recept od maminky |
|
Než popíšu samotný postup, musím rozvést, co mě tento pátek donutilo tuto paštiku vytvořit. Po příjezdu z práce jsem vytáhl ze špajzu chleba a nějakou paštiku, co koupila dcera. Těšil jsem se, paštiku jsem si nenamazal na chleba už hodně roků! Když jsem ov...
|
|
|
Nejlepší recept na Velikonoční nádivka |
|
Rohliky nakrajime na kosticky a zvlhcime je veprovym vyvarem. Potom pridame zloutky, drobne nakrajene veprove i uzene, sul, trochu musk. orisku a rozsekanou petrzelku. Z bilku uslehame tuhy snih, ktery do smesi lehce vmichame. Nadobu na peceni vymazeme tukem a vlozime do ni nadiv...
|
|
|
Kodoš kášo / Vepřová krev na cibulce / |
|
Nejprve přelijeme krví rohlíky a kroupy, aby se nasákly. Cibule nasekáme na jemno a dáme smažit do sádla. Jak je cibulka hnědá přilijeme krev a přidáme rohlíky a kroupy. Okořeníme a mícháme až se krev propeče. Podáváme s chlebem, jako hlavní jídlo pod...
|
|
|
| Nalezeno: 30 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|