|
Recepty -
Vepřové maso polévkové kořeníVepřové maso - návody k vaření - online kuchařka
| Vepřové maso je označení pro maso pocházející z prasete domácího. Spolu s hovězím masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Na vesnici se používá vepřové maso také z domácích zabijaček. Ty se konají nejčastěji v zimních měsících. Vepřové maso má bledě růžovou barvu. Svalovina je prorostlá tukem, a proto má například proti hovězímu masu vyšší obsah tuku a vyšší energetickou hodnotu. Vepřové maso je hůře stravitelné. Chuť je závislá na věku a způsobu krmení zvířat. Maso prasat krmených hodně mlékem má světlejší barvu. Velmi jemná vlákna a pevnou bílou slaninu má maso z ročních kusů. Maso starších kusů má tuhá a hrubá vlákna, barva je tmavočervená. Maso vepřové je křehčí než maso hovězí. Méně tučné a libové vepřové je snadněji stravitelné.
Používá se především k dochucení polévek, omáček a salátů. Svým charakterem je podobné sójové omáčce. Původní přípravek rovněž obsahoval sójové boby, ale po změně receptury došlo k jejich vypuštění. Maggi je tradiční tekuté ochucovadlo vyvinuté Juliem Maggi a uvedené na trh roku 1886. Vyznačuje se typickou chutí a vůní. Maggi vyrobené podle stávající receptury obsahuje vodu, sůl, pšeničný lepek, méně než 2 % pšeničných otrub, cukr, ocet, umělou příchuť, inosinan sodný (E631), guanylan sodný (E627), dextrózu a karamelové barvivo. Jedna dávka (čajová lžička) obsahuje 400 mg soli, což odpovídá 17 % denní dávky sodíku. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 2 receptů | Zobrazuji: 1-2 receptů | |
Obalované kotlety |
|
Kotlety očistíme, osolíme a opepříme po obou stranách. Poté kotlety posypeme oreganem a obalíme je ve strouhance. V talíři rozšleháme vejce a promícháme s vegetou, či polévkovým kořením. Kotlety ve vajíčku hezky obalíme a smažíme na rozpáleném oleji. ...
|
|
|
Nejlepší recept na Maso staré Blažkové |
|
4plátky krkovice naklepeme a naložíme do následující směsi:2vejce,1lžička bramborové moučky,2lžičky kari koření,1lžice polévkového koření,4stroužky utřeného česneku,1/2lžičky mletého pepře,1lžice majoránky,sůl. V této směswi naložené a přikl...
|
|
|
| Nalezeno: 2 receptů | Zobrazuji: 1-2 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|