|
Recepty -
Vepřové maso olivový olejVepřové maso - návody k vaření - online kuchařka
| Vepřové maso je označení pro maso pocházející z prasete domácího. Spolu s hovězím masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Na vesnici se používá vepřové maso také z domácích zabijaček. Ty se konají nejčastěji v zimních měsících. Vepřové maso má bledě růžovou barvu. Svalovina je prorostlá tukem, a proto má například proti hovězímu masu vyšší obsah tuku a vyšší energetickou hodnotu. Vepřové maso je hůře stravitelné. Chuť je závislá na věku a způsobu krmení zvířat. Maso prasat krmených hodně mlékem má světlejší barvu. Velmi jemná vlákna a pevnou bílou slaninu má maso z ročních kusů. Maso starších kusů má tuhá a hrubá vlákna, barva je tmavočervená. Maso vepřové je křehčí než maso hovězí. Méně tučné a libové vepřové je snadněji stravitelné.
Olivový olej je olej získaný z oliv (Olea europaea) lisováním či jinými mechanickými postupy. Je používán především při výrobě pokrmů, v kosmetickém a farmaceutickém průmyslu. Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně. Konzumace olivového oleje je považována za zdraví prospěšnou, protože obsahuje mono-nenasycené mastné kyseliny a vitamin E. Olivové oleje se obecně dělí na panenské, rafinované a směsi obou skupin. Panenské oleje – jsou lisované přímo z celých plodů za studena (do 50 °C). Rafinované oleje – je lisován za vysokých teplot a tlaků. Produkt bývá následně chemicky upraven. Olivový olej získaný smícháním rafinovaného olivového oleje a panenského olivového oleje, jiného než lampantového, s volnou kyselostí méně než 1,5 g na 100 g včetně. Olej z pokrutin – Olej získaný smícháním rafinovaného olivového oleje z pokrutin a panenského olivového oleje, jiného než lampantovaného, s obsahem volných kyselin méně než 1,5 g na 100 g včetně. Olivový olej pomáhá snižovat riziko vzniku závažných kardiovaskulárních chorob, tedy onemocnění srdce. Obsahuje antioxidanty a vitamíny (např. skupiny A, D, E a K). Pomáhá snižovat hladinu tzv. špatného cholesterolu, podporuje trávení, absorpci vápníku a zpomaluje stárnutí. Prospívá pleti i vlasům. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 152 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | 1 | 2 | 3 ... 7 |
Pečené kančí maso |
|
Maso omyjeme a nakrájíme na vetší kostky. Do pečící nádoby kápneme olivového oleje, strouhneme sůl, strouhneme pepř a přidáme rozdrcený česnek. Maso ve směsi oleje a česneku důkladně obalíme. Kančí maso pečeme asi 45 minut téměř do poloměkka. Jakmile s...
|
|
|
Rychlý letní oběd - recept od maminky |
|
Maso omyjeme, osušíme a mírně naklepeme. Takto připravené maso okořeníme, osolíme a pokapeme chilli olejem. Dáme do misky a necháme asi 1 hodinu odležet. Cibuli, papriku a česnek si očistíme, brambory pořádně omyjeme a rozpůlíme. Cuketu nakrájíme na klínky,...
|
|
|
Vepřová plec na způsob číny, s kari kořením, smetanou |
|
Maso nakrájíme na malé nudličky, osmažíme na olivovém oleji, přidáme sůl, pepř, kari také kvůli barvě, oregáno a zeleninu. Buď mraženou nebo čerstvou, ale musí obsahovat minimálně mrkev, petržel, celer, dále houby, bambusové výhonky. Necháme osmahnout le...
|
|
|
Nejlepší recept na Vepřová kýta zapečená s lečem |
|
Plátky obalíme z obou stran ve směsi z červené papriky, kari a soli. Osmažíme na olivovém oleji z obou stran (ne zcela do měkka - budeme dopékat). Připravíme si směs na lečo - osmahneme na drobno pokrájenou cibuli, pridáme na nudličky pokrájenou papriku a dusí...
|
|
|
Pečené živáňské špízy se šťávičkou |
|
Téměř všechny ingredience si nakrájíme na kolečka, nebo malé kousky. Maso naklepat, posolit, opaprikovat, opepřit, zasypeme kořením na steaky, popatláme utřeným česnekem a olejem. Uděláme si přehledné kopičky z ingrediencí a postupně je na střídačku napic...
|
|
|
|
Recept na Pečená plněná kotleta |
|
Do kotlet si opatrně naříznema kapsu a opět opatrně naklepeme. Slaninu a hermelín si nakrájíme na kostičky, dáme do misky. Přidáme najemno nákrájenou cibuli, slité žampióny, vejce, osolíme, opepříme. Náplň promícháme je-li řídká přidáme nakrájený t...
|
|
|
Steak z vepřové kotlety s krustičkou |
|
1. Troubu rozehřát na 180°C. 2. Na pánvi na oleji opéct maso z každé strany 1-2 minuty a přemístit ho do pekáče nebo na plech. 3. Toastový chléb opéct (nasucho na pánvi nebo v topinkovači) a rozdrtit spolu s bylinkami v mixéru, přidat citronovou kůru a lží...
|
|
|
Krkovička s liškami |
|
Na rozehřátém oleji na pánvi zprudka opečeme plátky masa, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a necháme zvolna dusit. V polovině přidáme očistěné lišky, rozmarýn a doděláme doměkka. Servírujeme s opečenými bramborami a česnekovou omáčkou, kterou připr...
|
|
|
Nejlepší recept na Kotlet pražského uzenáře |
|
Kotlety osolíme, opepříme čerstvě umletým pepřem a prudce opečeme na troše olivového oleje. Maso vyjmeme a dáme do zapékací mísy a poklademe hoblinami másla, přikryjeme poklicí a dáme asi na 15 minut zapéct, aby bylo maso krásně měkké. K výpeku přidáme ...
|
|
|
Recept na Kotletky ala roštěná |
|
Vepřovou kotletu si ořežeme od šlach, nakrájíme na plátky a vyklepeme do tenka. Nasolíme a opepříme. Smícháme si olej, olivový olej, barbeque koření a špetku kari. Maso musí být ponořené. Necháme v lednici uležet alespoň 2 dny. Na hluboký talíř si při...
|
|
|
Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou |
|
Nenaklepané plátky masa osolíme, opepříme a zprudka opékáme na oleji z obou stran do zlatova, aby se maso zatáhlo. Při obracení do něj nepícháme, aby nevytekla šťáva. Opečené maso dáme do pekáčku a do výpeku přidáme na půlkolečeka nakrájenou cibuli a ...
|
|
|
Pečený vepřový ořez na bylinkách - recept od maminky |
|
Do pekáčku si nalijeme asi 100 ml oleje, přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, česnek na plátky, mletou papriku, nahrubo posekanou petrželku, libeček, nať celeru, pažitku, majoránku, oregáno, tymián, všechno osolíme, promícháme a do této marinády dáme oře...
|
|
|
Nejlepší recept na Pečený vepřový hřebínek s fenyklem |
|
1-Takto pripravene bravcove maso z kare s ocistenou jednou kostou a druhou vybratou sa vola v anglictine ( rack of pork with frenching) slovenske slovo myslim je bravcovy hrebienok. Maso poriadne potrieme olivovym olejom -povtlacame do nho podrveny cesnak . V maziari si pripravim...
|
|
|
Voňavé pečené kotlety |
|
Kotlety nařízneme po okajích, lehce naklepeme a z obou stran osolíme. Do pekáčku s trochou olivového oleje přendáme kotlety. Každou potřeme lžičkou pesta, na pesto položíme bobkový list, pravidelně posypeme kapary, cibulkami, kousky ořechů a natrhanými lístky...
|
|
|
Čína podle vlastní chuti |
|
Nebudu uvádět hmotnost uvedených ingrediencí, to záleží jen na chuti a množství. Maso naklepeme, nakrájíme na nudličky, smícháme s rozpuštěnou ve vodě škrobovou moučkou a dáme na půl hodinky do chladu. Do rozpálené Wok pánve dáme PL oleje a maso zprudka...
|
|
|
|
Vepřové po řecku - recept od maminky |
|
Vepřové maso si nakrájíme na kostky cca 3 x 3 cm. Kostky masa posypeme směsí koření (poměr surovin není znám – tajemství výrobce) osolíme a zalijeme asi 1 dl olivového oleje a dobře promneme, tak aby bylo maso pokryto směsí koření oleje a soli. Maso necháme...
|
|
|
Nejlepší recept na Dušená vepřová plec sedláka Mrkvičky |
|
Vepřovou plec nakrájíme na silnější plátky a následně na kostičky. Do hrnce nalijeme tři lžíce olivového oleje a silnější plátek másla. Po rozehřátí s máslem vložíme najemno nakrájenou cibuli a opečeme do zlatova. Vložíme na kostičky nakrájené vep...
|
|
|
Plněná vepřová panenka - recept od maminky |
|
Panenky odblanime a rozrizneme na plat. Takto pripravene maso osolime, opeprime cerstve mletym peprem a posypeme susenou bazalkou. Dale poklademe platky sunky Prosciutto, listy spenatu a pomazeme syrem Ricotta, do ktereho jsme zamichali kulicky nakladaneho zeleneho pepre. Zavinem...
|
|
|
1 | 2 | 3 ... 7 | Nalezeno: 152 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|