RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Vepřové maso olej

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Vepřové maso je označení pro maso pocházející z prasete domácího. Spolu s hovězím masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Na vesnici se používá vep

Recepty - Vepřové maso olej

Vepřové maso - návody k vaření - online kuchařka

Vepřové maso je označení pro maso pocházející z prasete domácího. Spolu s hovězím masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Na vesnici se používá vepřové maso také z domácích zabijaček. Ty se konají nejčastěji v zimních měsících. Vepřové maso má bledě růžovou barvu. Svalovina je prorostlá tukem, a proto má například proti hovězímu masu vyšší obsah tuku a vyšší energetickou hodnotu. Vepřové maso je hůře stravitelné. Chuť je závislá na věku a způsobu krmení zvířat. Maso prasat krmených hodně mlékem má světlejší barvu. Velmi jemná vlákna a pevnou bílou slaninu má maso z ročních kusů. Maso starších kusů má tuhá a hrubá vlákna, barva je tmavočervená. Maso vepřové je křehčí než maso hovězí. Méně tučné a libové vepřové je snadněji stravitelné.

Potravinářské, jedlé oleje jsou rostlinné kapalné triacylglyceroly. Mohou mít jednu nebo více nenasycených vazeb. Čím více je dvojných vazeb v řetězci, tím je olej tekutější.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 1425 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | ...
Pečené kančí maso
Pečené kančí maso Maso omyjeme a nakrájíme na vetší kostky. Do pečící nádoby kápneme olivového oleje, strouhneme sůl, strouhneme pepř a přidáme rozdrcený česnek. Maso ve směsi oleje a česneku důkladně obalíme. Kančí maso pečeme asi 45 minut téměř do poloměkka. Jakmile s...
Nejlepší recept na Ražniči na plechu
Ražniči na plechu Brambory i se slupkou omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, vložíme do misky, posypeme grilovacím kořením a olejem a promícháme. Maso nakrájíme na kousky a naložíme nejlépe na den dopředu. Na plech dáme alobal, rozprostřeme z misky brambory a vrstvíme maso, na kous...
Pečená uzená vepřová žebra-jubilejní
Pečená uzená vepřová žebra-jubilejní Vepřová uzená žebra si necháme u řezníka podélně rozseknout (pro lepší porce) a provedeme jejich naložení do láku vytvořeného z jednoho kvalitního plzeňského piva, namačkaných stroužků česneku, a jedné polévkové lžíce koření Grill žebírka a stejn...
Nejlepší recept na Bělehradský vepřový řízek
Bělehradský vepřový řízek Řízky naklepeme, osolíme, posypeme mletými čili papričkami, nebo pepřem, obalíme v hladké mouce a z obou stran zprudka opečeme na oleji. Pekáč vysteleme pečícím papírem, který zlehka vymažeme olejem, vložíme opečené řízky a dáme do předem rozehřáté tr...
Rychlý letní oběd - recept od maminky
Rychlý letní oběd Maso omyjeme, osušíme a mírně naklepeme. Takto připravené maso okořeníme, osolíme a pokapeme chilli olejem. Dáme do misky a necháme asi 1 hodinu odležet. Cibuli, papriku a česnek si očistíme, brambory pořádně omyjeme a rozpůlíme. Cuketu nakrájíme na klínky,...
Nejlepší recept na Maso po Sečuánsku
Maso po Sečuánsku Postup Maso nakrájíme na nudličky a lehce obalíme v Solamylu. Smícháme papriku, sójovou omáčku, chilli koření a mletý zázvor. Do této směsi naložíme maso a necháme odpočinout. Na pánvi rozpálíme olej, do něj vložíme maso a za stálého míchání osmahn...
Berry řízek
Berry řízek Kotletu si naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji z obou stran. Pak ji vyndáme, do výpeku nakrájíme cibuli, šunku a žampiony, mírně podusíme a uděláme si šťávu buď z mouky a vody, nebo z hotové jíšky. Maso dáme do šťávy ještě na chvíl...
Nejlepší recept na Rizoto z vepřového masa
Rizoto z vepřového masa Na ojeji osmahneme dosklovita nakrájenou cibuli, přidáme na menší kousky nakrájené maso, osolíme, opepříme a restujeme do tuku, přidáme protlak, ještě chvíli osmahneme a podlijeme vodou, můžeme přidat kousek masoxu. Dusíme do měkka a ke konci přidáme lečo, ...
Nejlepší recept na Vepřová líčka v pikantní marinádě
Vepřová líčka v pikantní marinádě Zázvor očistíme, nakrájíme na menší kousky a přes lis na česnek nadrtíme. V míse promícháme všechny suroviny na marinádu, přidáme mírně osolená líčka a dáme přes noc odpočinout do lednice. Očištěné řapíky a cibuli nakrájíme na půlkolečka, žamp...
Chalupářský šmitec
Chalupářský šmitec Maso nakrájíme na nudličky, okořeníme, osolíme, promícháme s rozetřeným česnekem, zakapeme worchestrovou omáčkou a necháme 1 hodinu v chladu odležet. Maso vložíme na rozehřátý olej a zvolna opékáme. Přidáme očištěné a na plátky pokrájené žampiony, ...
Starostův měšec
Starostův měšec Vepřové maso naklepeme, okořeníme a postupně naklademe zbytek surovin-(papriku na kostičky, cibuli na měsíčky, slaninu na kostičky a tvarůžky také na kostičky). Položíme na vymazaný pečicí papír, který zabalíme do tvaru měšce a svážeme motouzem. Dáme d...
Katův šleh a bramboráčky - recept od maminky
Katův šleh a bramboráčky Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zakápneme worcesterskou omáčkou, přidáme olej. Nemáme-li čerstvou feferonku, přidáme sušené chilli papričky (množství dle chuti). Lečo vyklopíme do sítka a necháme odkapat.. Oloupanou cibuli nakrájíme na cé...
Recept na Pečené uzené koleno
Pečené uzené koleno Koleno opláchneme, očistíme. Tenkým nožem uděláme tři krátké řezy až ke kosti, aby se koleno lépe provařilo. Dáme vařit na 15 minut a pak vodu vyměníme. Odstraníme tím trochu chemikálií. Do vyměněné vody dáme větvičky rozmarýnu, "šišky" pepře, cibu...
Nejlepší recept na Nakládaná vepřová krkovice
Nakládaná  vepřová krkovice Těstíčko na naložení krkovice: v hlubokém talíři vidličkou rozšlehat vajíčka a přidat všechny ostatní ingredience (česnek utřít). Plátky krkovičky mírně naklepneme a obalíme v připraveném těstíčku, poté dát do nádoby kterou můžeme zakrýt, jes...
Šumavská živáň
Šumavská živáň 6 velkých cibulí nakrájíme na plátky, stejně nakrájíme kořenovou zeleninu - celer, petržel, mrkev a ředkvičky. Na kostky nakrájíme vepřovou plec, uzený bok, klobásu a slaninu. Přidáme petrželovou a celerovou nať, česnek nakrájený na plátky, zalijeme oleje...
Dušená vepřová kýta - recept od maminky
Dušená vepřová kýta Maso prošpikujeme uzeným špekem, posolíme, popepříme a necháme v chladnu uzrát. Do tlakového hrne dáme sádlo, máslo a olej v poměrech 1:1:1, a to tolik aby bylo pokryté celé dno hrnce zhruba do výšky 1 cm. Na tomto rozpáleném tuku kýtu ze všech stran restujem...
Vepřové plátky po valašsku
Vepřové plátky po valašsku Vepřové maso nakrajíme na tlustší plátky a následně ho naklepeme,nasolíme a nakořeníme.Do namaštěného pekáče postupně klademe takto připravené vepřové maso,plátky sýru,anglické slaniny.Přesně toto opakujeme ještě jednou. V předem vyhřáté troubě p...
Recept na Vepřové plátky na přírodno s vajíčkem a cibulkou
Vepřové plátky na přírodno s vajíčkem a cibulkou Koření: tymián, oregano a koriandr smícháme v misce, zakápneme citronovou štavou, plátky masa naklepeme, osolíme, vetřeme smíchaným kořením z obou stran pěkně do masa, obalíme v maizeně a oklepeme. Cibuli si nakrájíme na měsíčky, na pánev si dáme trošku...
Vepřová plec na způsob číny, s kari kořením, smetanou
Vepřová plec na způsob číny, s kari kořením, smetanou Maso nakrájíme na malé nudličky, osmažíme na olivovém oleji, přidáme sůl, pepř, kari také kvůli barvě, oregáno a zeleninu. Buď mraženou nebo čerstvou, ale musí obsahovat minimálně mrkev, petržel, celer, dále houby, bambusové výhonky. Necháme osmahnout le...
Recept na Hradní jídlo
Hradní jídlo Do pekáče rozložíme vedle sebe silnější plátky vepřového masa, osolíme, opepříme a na to navrstvíme asi centimetrovou vrstvu cibule nakrájené na kolečka a druhou centimetrovou vrstvu nastrouhaného eidamu. Na každý plátek masa dáme kousek másla a mírně p...
1 | | ...
Nalezeno: 1425 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny

Vepřové maso

Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist